2017 m. rugsėjo 29 d., penktadienis

Ryžių mišrainė su tunu



Reikės:
Virti ryžiai 1 st.
Tunas 1 ind.
Agurkai 2 vnt.
Kukurūzai 1/2 ind.
Druska, juodieji pipirai~
Citrinos sulčių~
Alyvuogių aliejus~

       Agurkus supjaustome, sumaišome su ryžiais, tunu, kukurūzais. Pašlakstome viską citrinos sultimis, aliejaus lašelį, pagardiname druska ir gausiai šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Skanaus!

2017 m. rugsėjo 9 d., šeštadienis

Vištienos salotos



Reikės:
Vištienos filė 500 g
Salotos Iceberg 4 lapai
Pomidorai 1 vnt.
Agurkai 1 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Avokadai 1 vnt.
Alyvuogės juodos 1/2 ind.
Kukurūzai 4 v.š.

Padažui:
Natūralus jogurtas 2 v. š.
Majonezas 1 v.š.
Pomidorų padažas 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Krapai, bazilikai~

        Vištieną supjaustome kubeliais, įtriname norimais prieskoniais ir iškepame ant aliejaus. Salotų lapus ir visas daržoves supjaustome ir sumaišome dideliame dubenyje. Padažui suplakame nurodytus ingredientus. Išdėliojame ant salotų vištienos gabalėlius ir užpilame padažu.
      Recepto šaltinis Skanu ir sveika.

2017 m. rugsėjo 5 d., antradienis

Paelja su saliamiu, vištiena ir krevetėmis




Reikės:
Vištienos filė 300 g
Saliami dešra 100 g
Česnakas 5 sk.
Pomidorai 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Šaldyti žirneliai 100 g
Ryžiai 300 g
Baltas vynas 250 ml
Paukštienos sultinys 750 ml
Krevetės 200 g
Druska, juodieji pipirai~
Šafranas~
Alyvuogių aliejus~

       Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname vištieną, supjaustytą kubeliais. Paskui sudedame saliamio ir svogūno kubelius, apkepiname. Įmaišome smulkintas paprikas, pomidorus. Suberiame ryžius, išmaišome ir užpilame vynu. Kepame, kol vynas truputį išgaruos. Tada supilame sultinį. Pagardiname druska, pipirais, vandenyje išmaišytu šafranu. Suberiame žirnelius ir kapotą česnaką. Uždengiame ir troškiname ant nedidelės ugnies, kol ryžiai sugers visą sultinį ir taps minkšti. Pabaigoje įmaišome virtas krevetes.
       Recepto šaltinis - knyga "Gemüse, Fish & Fleish".




2017 m. rugsėjo 3 d., sekmadienis

Baklažanų salotos su avinžirniais ir feta



Reikės:
Baklažanai 1 vnt. 
Vyšniniai pomidorai 10 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Avinžirniai konservuoti 1 ind.
Fetos sūris 100 g
Alyvuogių aliejus~
Balzamiko actas~
Druska, juodieji pipirai~
Karis, maltos saldžiosios paprikos~

     Baklažaną supjaustome kubeliais, pasūdome ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Paskui ten pat apkepame svogūną, supjaustytą juostelėmis. Avinžirnius gerai nusausiname popierine servetėle, permaišome su kariu ir paprikomis, ir kepame orkaitėje arba keptuvėje. Viską sumaišome su vyšniniais pomidoriukais ir fetos gabalėliais. Paskaniname aliejumi, balzamiko actu, šviežiai maltais pipirais.


2017 m. rugpjūčio 30 d., trečiadienis

Kynvos rizotas



Reikės:
Kynva 2 st.
Svogūnai 1 vnt.
Baltasis vynas 100 ml
Daržovių sultinys 600 ml
Vyšniniai pomidorai 6 vnt.
Maskarponės sūris 2 v.š.
Sviestas 1 v.š.
Parmezano sūris pabarstymui~
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Keptuvėje įkaitiname aliejų ir gabalėlį sviesto. Apkepame smulkiai pjaustytą svogūną, tada įmaišome kynvą. Po minutėlės supilame vyną, ir maišome, kol alkoholis išgaruos. Tada pilame po truputį sultinį ir verdame, kaskart pamaišant. Pagardiname druska, pipirais. Kai kruopos bus jau išvirususios, įmaišome maskarponę ir pomidoriukus, perpjautus pusiau. Patiekiame su trupučiu parmezano sūrio.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".


2017 m. rugpjūčio 28 d., pirmadienis

Nicos salotos su rūkyta lašiša




       Labai panašu, kaip ir originalios Nicos salotos, tik vietoje tuno - rūkyta lašiša.

Reikės:
Salotų lapai ~
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Šparaginės pupelės 100 g
Juodosios alyvuogės 10 vnt.
Rūkyta lašiša 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Virtos bulvės 2 vnt.
Citrinos sultys~
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

        Kiaušinius, pupeles ir bulves išverdame. Daržoves supjaustome gabalėliais, lašišą pasmulkiname. Iš aliejaus, citrinos sulčių ir druskos suplakame užpilą, pagardiname juo salotas ir viską pabarstome maltais juodais pipirais.
       Recepto idėja iš Davinos McCall knygos "Virtuvė be cukraus".



2017 m. rugpjūčio 25 d., penktadienis

Kakavinis varškės pyragas su abrikosais



24-26 cm formai:
Miltai 400 g
Cukrus 100 g
Grietinė 2 v.š.
Kakava 4 v.š.
Kakavinis sviestas 200 g
Kiaušiniai 2 vnt. (tryniai)
Druska žiupsnelis

Įdarui:
Varškė 600 g
Cukrus 100 g
Grietinė 100 ml
Kiaušiniai 3 vnt. (tryniai)
Abrikosai 4-5 vnt. (gali būti konservuoti)
Vanilinis cukrus ~
Juodasis šokoladas, riešutai papuošimui~

       Miltus sumaišome su kakava, cukrumi ir druska. Įtarkuojame šaltą sviestą ir rankomis triname, kol pasidarys trupiniai. Tada įmaišome grietinę, trynius ir išminkome tešlos rutulį. Apvyniojame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve.
     Varškę kombainu sutriname su cukrumi, grietine, trynias ir vaniliniu cukrumi. Abrikosus supjaustome kubeliais ir pabarstome trupučiu cukraus, jeigu švieži (konservuotų saldinti nereikia, tik gerai nusausinti ant popierinio rankšluosčio).
      Tešlos trečdalį atidedame. Likusią iškočiojame, perkeliame į kepimo formą ir išformuojame pyrago pagrindą su aukštais borteliais. Pilame truputį varškės įdaro, sudedame abrikosus, tada užpilame likusia varške. Užtarkuojame tešlos likutį ant viršaus ir kepame 180 C orkaitėje 1 val. 15 min. Gerai atvėsiname šaldytuve. Puošiame skaldytu šokoladu ir riešutais.
      Recepto šaltinis - Aštriai saldu.


2017 m. rugpjūčio 23 d., trečiadienis

Įdarytos cukinijos su kumpiu ir mocarela



Reikės:
Cukinija 1 vnt.
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 1 sk.
Paukštienos kumpis 2 riekelės
Mocarela 1/2 rutuliuko
Vyšniniai pomidorai 4 vnt.
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

       Cukinijas išskobiame, pabarstome druska, pipirais ir alvuogių aliejumi. Dedame į kepimo indą ir kepame 180 С orkaitėje, kol paruošime įdarą (apie 10 min.). Keptuvėje ant trupučio aliejaus apkepame smulkintą svogūną, česnaką ir cukinijos minkštimą. Kai daržovės suminkštės, sudedame kubeliais pjaustytą kumpį. Gautą troškinį sudedame ant apkeptų cukinijų, papuošiame pomidorų puselėmis ir kepame dar 20 minučių. Kai iškepė, aš sudėjau mocarelos kubelius jau ištraukus iš orkaitės, kad jie būtų vos pasilydę (bet jeigu skanu, galite kepti su mocarela iš karto).
       Garnyrui šį kartą valgėme bolivines balandas (kynvą) su sviestuku.



2017 m. rugpjūčio 21 d., pirmadienis

Keptų daržovių ir lęšių salotos


Reikės:
Paprikos 1/2 vnt.
Baklažanai 1/2 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Saldžiosios bulvės 1/2 vnt.
Brokoliai 1/2 vnt.
Lęšiai 1 st.
Česnakas 2 sk.
Balzaminis actas 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Maltos paprikos, karis~
Alyvuogių aliejus~

       Lęšius išverdame, paskui pasūdome ir pagardiname aštresniais prieskoniais, pvz. kariu, maltomis paprikomis. Papriką ir svogūną supjaustome juostelėmis, cukiniją, baklažaną ir saldžiąją bulvę - kubeliais, brokolį smulkiais žiedynais, česnaką suplojame peiliu. Dedame ant kepimo skardos, išklotos folija. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir kepame 180 C orkaitėje kol daržovės iškeps. Iškepusias daržoves pašlakstome balzaminiu actu ir sumaišome su lęšiais.


2017 m. rugpjūčio 19 d., šeštadienis

Sūrio pyragas su imbieru ir laimu



22 cm formai:
Sausainiai pvz. Selga 180 g
Sviestas 65 g
Imbiero milteliai 1 a.š.
Maskarponės sūris 250 g
Grietinėlė 36 proc. 200 g
Klevų sirupas 80 ml
Laimai 1 vnt.

       Sausainius sutrupiname kombainu ir sumaišome su imbiero milteliais bei ištirpintu sviestu. Suberiame į torto formą, ranka paspausdami suformuojame pagrindą ir dedame į šaldiklį, kol paruošime kremą.
       Laimo žievelę nutarkuojame sultis išspaudžiame. Išplakame grietinėlę, įmaišome klevų sirupą, laimo sultis, pusę žievelių ir maskarponę. Paskleidžiame kremą ant torto pagrindo ir apibarstome žievelėmis. Atšaldome bent 4 valandas arba per naktį.
       Receptas iš Davinnos McCall knygos "Virtuvė be cukraus"


2017 m. rugpjūčio 16 d., trečiadienis

Žuvies apkepas su cukinija ir rikota



       Labai skanus apkepas, pastarųjų dienų atradimas. Lengvas, purus ir nesudėtingai paruošiamas.

Reikės:
Šaldyta menkių filė 900 g
Cukinijos 1/2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Rikota 250 g
Džiūvėsėliai 3 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Krapai~

       Žuvies filė sumalame. Svogūną susmulkiname, morką smulkiai sutarkuojame ir apkepame aliejuje. Į keptas daržoves įspaudžiame česnako. Sumaišome žuvies faršą su kiaušiniais, rikota, tarkuota cukinija, džiūvėsėliais ir prieskoniais. Įmaišome keptas daržoves. Sudedame masę į kepimo formą, išteptą aliejumi. Kepame 180 C 45-50 min.
       Recepto idėja iš Pinterest.


2017 m. rugpjūčio 14 d., pirmadienis

Baklažanų suktinukai su morkomis ir feta



Reikės:
Baklažanai 2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Fetos sūris 50
Pomidorų padažas 2 v.š.
Grietinė 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Baklažanus supjaustome pailgomis plokštelėmis, pabarstome druska ir paliekame pastovėti, kol išskirs sultis. Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Baklažanus nušluostome, dedame į skardą ant kepimo popieriaus. Pašlakstome aliejumi, pipirais ir kepame, kol gražiai parus.
       Svogūną ir česnaką susmulkiname, morką sutarkuojame ir apkepame ant trupučio aliejaus. Keptas daržoves sudedame į dubenį, įmaišome pomidorų padažą, grietinę ir pasmulkintą fetą. Gauto įdaro tepame ant baklažanų riekelių ir susukame. 
       Tiekiame šiltus arba šaltus, labai puikus vegetariškas užkandis.

2017 m. rugpjūčio 11 d., penktadienis

Zuikis su brokoliais


Reikės:
Malta jautiena su kiauliena 900 g 
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Brokoliai 1/2 vnt.
Česnakas 1 sk.
Kiaušiniai 2 vnt.
Džiūvėsėliai 5 v.š.
Grietinė 4 v.š.
Maltos saldžiosios paprikos~
Kuminas~
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

       Svogūną susmulkiname ir apkepame aliejuje. Vėliau kartu sudedame kepti tarkuotą morką, įspaudžiame česnako skiltelę. Mėsos faršą sumaišome su kiaušiniais, grietine, džiūvėsėliais ir prieskoniais. Įmaišome keptas daržoves. Brokolį supjaustome žiedynais ir apverdame porą minučių sūdytame vandenyje. Pusę faršo sudedame į riebalais pateptą kepimo formą. Susmaigstome brokolio žiedynėlius ir sudedame likusį faršą. Kepame180 C orkaitėje 50 min.
       Recepto šaltinis -  žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".


2017 m. rugpjūčio 9 d., trečiadienis

Saldžiųjų bulvių sriuba



Reikės:
Saldžiosios bulvės 1,5 vnt. 
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Morkos 1 vnt.
Bulvės 1 vnt.
Saulėje džiovinti pomidorai 4 puselės
Daržovių sultinys 500 ml
Druska, juodieji pipirai~
Krapai~
Alyvuogių aliejus~

       Puode įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname smulkintus svogūnus, morkas ir česnaką. Sudedame pasmulkintus džiovintus pomidorus, nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves. Užpilame sultiniu, pagardiname prieskoniais ir verdame, kol daržovės suminkštės. Sutriname sriubą blenderiu ir patiekiame su grietine.
       Recepto idėja pagal Išbandyti receptai.



2017 m. rugpjūčio 7 d., pirmadienis

Varškės apkepas su makaronais



       Mėgdavau kepti varškės apkepą su ryžiais, bet niekada nebandžiau su makaronais. Skirtumo didelio nesijaučia, bet vaikai buvo sužavėti:) Valgėme su grietinės ir uogų padažu.

Reikės:
Varškė 500 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Smulkūs makaronai (vermišeliai) 100-150 g
Cukrus 2-3 v.
Druska žiupsnelis
Bananai 2
Razinos sauja

       Makaronus išverdame sūdytame vandenyje, tik neperverdame, geriau porą minučių per anksti nukošti. Bananus sutriname šakute, įmušame kiaušinius, sudedame cukrų, druską, varškę ir išmaišome. Tešlą supilame į riebalais pateptą formą ir kepame 190 C orkaitėje, kol pagels 
Padažą sutryniau blenderiu iš braškių, vyšnių su cukrumi ir grietine.
       Receptas iš Beatos virtuvės.


2017 m. rugpjūčio 4 d., penktadienis

Daržovių troškinys su krevetėmis


Reikės:
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Pievagrybiai 8 vnt.
Česnakas 1 sk.
Krevetės virtos 300 g
Grietinėlė 12 proc. 150 ml
Druska, juodieji pipirai~
Krapai~
Aliejus, sviestas~

       Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Apkepame smulkintus svogūnus, morkas, vėliau sudedame cukinijas ir česnaką, paskutinius - pievagrybius. Pagardiname druska, pipirais, krapais, viską užpilame grietinėle. Krevetes apverdame sūdytame vandenyje ir įmaišome į troškinį. Tiekiame su virtais ryžiais.


2017 m. rugpjūčio 2 d., trečiadienis

Pomidorų, sūrio ir duonos salotos



       Prancūziškos salotos iš knygos "Saldus gyvenimas Paryžiuje", kurių esmė - skani prancūziška duona su raugu, mano mėgstamiausios yra bagetės su alyvuogių aliejumi iš Žirmūnų IKI :)

Reikės:
Prancūziškos duonos
Salotų lapų
Pomidoro
Agurko
Juodųjų alyvuogių
Raudono svogūno 1/4 vnt.
Fetos sūrio (aš ėmiau pelėsinį Brie)
Alyvuogių aliejaus
Dižono garstyčių
Raudonojo vyno acto
Druskos, pipirų
Česnako 

       Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname orkaitėje, ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Sumaišome užpilą iš aliejaus, garstyčių, acto, druskos, pipirų ir česnako skiltelės. Susmulkiname salotas, pomidorus, svogūną ir agurkus, pridedame alyvuogių, užpilame padažu. Ant viršaus suberiame sūrio ir duonos gabalėlius.
       Recepto šaltinis - David Lebovitz "Saldus gyvenimas Paryžiuje".

  

2017 m. liepos 31 d., pirmadienis

Keksas su vyšniomis ir bananais



        Mėgstamiausias šios vasaros kepinys - dariau ir su vyšniomis, ir su trešnėmis, neatsivalgomas. Jeigu kepate su vyšniomis - cukraus reikėtų dėti daugiau, negu nurodyta.

Reikės:
Sviestas 200 g
Cukrus 175 g
Miltai 300 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Vanilinis cukrus 1 pak. 
Kepimo milteliai 1 a.š.
Krakmolas 100 g
Grietinėlė 100 ml
Kefyras 100 ml
Vyšnios arba trešnės 1 st.
Bananai 1-2 vnt.

      Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmušame po vieną kiaušinius, supilame grietinėlę ir kefyrą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, krakmolu ir įmaišome į tešlą. Trešnėms išimame kauliukus, bananus supjaustome riekelėmis. Kepimo formą ištepame riebalais, supilame pusę tešlos. Išdėliojame vyšnias ir bananų riekeles, užpilame likusia tešla. Kepame 180 C orkaitėje apie 50 min.
       Glazūrai šaukštą citrinos sulčių išsukau su keliais šaukštais cukraus pudros ir apliejau atvėsusį keksą.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Frau von Heute".

2017 m. liepos 30 d., sekmadienis

Šparaginės pupelės su bulvėmis ir vištiena



       Mūsų mėgiami vasaros pietūs :)

Reikės:
Šparaginės pupelės 200 g
Šviežios mažos bulvytės 6 vnt.
Vištienos file 300 g
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Pomidorai 1 vnt.
Alyvuogės  juodos1 vnt.
Česnakas 1 sk.
Alyvuogių aliejus ~
Sviestas ~
Druska, juodieji pipirai~
Balzaminis actas 1 a.š.

        Šparagines pupeles supjaustome į tris dalis ir išverdame pasūdytame vandenyje. Bulves supjaustome į ketvirčius ir išverdame sūdytame vandenyje. Keptuvėje įkatiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto, apkepiname pupeles, įspaudžiame česnako skiltelę. Paskui lygiai taip pat apkepiname bulves. Vištieną smulkiai supjaustome, įtriname druska, pipirais, vištienos prieskoniais. Kepame kartu su raudonu svogūnu, supjaustytu plonais šiaudeliais. Pomidorus ir alyvuoges apšlakstome aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais. Kai vištiena iškeps, viską sudedame į didelį serviravimo indą, sumaišome kaip mišrainę ir patiekiame.


2017 m. liepos 29 d., šeštadienis

Karštas šokoladas



       Daug kartų bandžiau, kol atradau patį skaniausią receptą.

Reikės:
Juodas šokoladas 200 g
Grietinėlė 35proc. 200 ml 
Pienas 400 ml
Rudasis cukrus 2 v.š.
Vanilinis cukrus 1 a.š.
Cinamonas~
Druska~

       Pieną su grietinėle užkaitiname beveik iki virimo. Suberiame rudąjį cukrų ir šokoladą, sulaužytą gabalėliais. Pagardiname vanilinu, cinamonu ir druska. Sukame šluotele ir kaitiname, kol šokoladas ištirps. Supilame į mažus puodelius ir patiekiame.