2017 m. rugsėjo 5 d., antradienis

Paelja su saliamiu, vištiena ir krevetėmis




Reikės:
Vištienos filė 300 g
Saliami dešra 100 g
Česnakas 5 sk.
Pomidorai 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Šaldyti žirneliai 100 g
Ryžiai 300 g
Baltas vynas 250 ml
Paukštienos sultinys 750 ml
Krevetės 200 g
Druska, juodieji pipirai~
Šafranas~
Alyvuogių aliejus~

       Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname vištieną, supjaustytą kubeliais. Paskui sudedame saliamio ir svogūno kubelius, apkepiname. Įmaišome smulkintas paprikas, pomidorus. Suberiame ryžius, išmaišome ir užpilame vynu. Kepame, kol vynas truputį išgaruos. Tada supilame sultinį. Pagardiname druska, pipirais, vandenyje išmaišytu šafranu. Suberiame žirnelius ir kapotą česnaką. Uždengiame ir troškiname ant nedidelės ugnies, kol ryžiai sugers visą sultinį ir taps minkšti. Pabaigoje įmaišome virtas krevetes.
       Recepto šaltinis - knyga "Gemüse, Fish & Fleish".




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą