4 porcijoms:
Makaronai 320 g
Svogūnai 1 vnt,
Česnakas 1 sk.
Pomidorų tyrė (Passata) 250 ml
Koncentruota pomidorų pasta 1 v.š.
Daržovių sultinys ~200 ml
Tunas savo sultyse 1 skardinė
Grietinėlė 12 proc. 100 ml
Lydytas sūrelis sūrelis (pvz. Panemunės laukų) 180 g
Bazilikai švieži ~
Cukrus 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Troškintuve įkaitiname aliejų, apkepame smulkintus svogūnus. Tada įdedame pomidorų pastos, įspaudžiame česnako. Supilame pomidorų tyrę ir puodelį sultinio. Šiek tiek patroškiname. Paskaniname druska, pipirais. Dedame tuną, įmaišome grietinėlę ir lydytą sūrį, kapotų baziliko lapelių. Gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Įmaišome į tuno padažą ir patiekiame.
Recepto šaltinis - Cheftube Francais.