2015 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Pupelių ir duonos mišrainė



       Na iš esmės tai yra pikantiškos salotos, tik aš jas dar praturtinau virtomis pupelėmis ir duonos skrebučiais.

Reikės:
Raudonos pupelės 1 st.
Kiaušiniai 3 vnt.
Fermentinis sūris 250 g
Balta forminė duona 2 riekės
Majonezas~
Česnakas 3 sk.
Druska, juodieji pipirai

       Iš virtų pupelių, kiaušinių ir tarkuoto sūrio sumaišome mišrainę. Įspaudžiame česnako, paskaniname druska ir pipirais. Duoną skrebučiams paskrudiname tosteryje arba orkaitėje ir, kai atvės, supjaustome kubeliais (jeigu mėgstate riebiau galima duonos kubelius apkepti ant sviesto keptuvėje).



2015 m. lapkričio 8 d., sekmadienis

Avokadų ir mangų sluoksniuotis



    Sveiki pusryčiai. Greiti pusryčiai. Arba užkandis. Arba desertas. Ir, beje, patiks žaliavalgiams :)

2 porcijoms:
Mangai 1 vnt.
Avokadai 1 vnt.
Graikiniai riešutai 4-5 vnt.

       Mangą nulupame, supjaustome gabalėliais. Avokado minkštimą sutriname blenderiu, įpylę šaukštelį vandens. Stiklinėje sluoksniuojame dalį mangų, dalį kremo, vėl mangų gabalėlius, vėl kremą. Paviršių apibarstome riešutais. Voila!


2015 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

Prancūziškai troškintas triušis




Reikės:
Triušis 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Sviestas 40 g
Aliejus
Baltas vynas 200 ml
Grietinėlė 200 ml
Grūdėtos garstyčios 1/2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Rozmarino šakelė

       Triušį supjaustome į 6 gabalus ir pabarstome druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Apkepame jame triušio gabalus ir perdedame į troškinimo indą. Toje pačioje keptuvėje apkepiname žiedais pjaustytą svogūną, rozmarino šakelę ir česnaką. Užpilame baltu vynu ir leidžiame paburbuliuoti, kol išgaruos alkoholis. Supilame viską ant triušio ir dedame į orkaitę 1 val. Išimame ir perdedame troškinį į puodą, supilame grietinėlę, užverdame. Pagardiname puse šaukšto grūdėtų garstyčių ir patroškiname dar 10-15 min. Patiekiame su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
      Receptas iš Bilo Šapiro kulinarinės TV laidos.

2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Krepšeliai su kumpiu, špinatais ir pomidorais



       Nuostabūs krepšeliai ir ant stalo šventiškai atrodo, Skaniausia valgyti dar šiltus. 

12 vnt. reikės:
Sviestas100 g
Miltai 190 g
Druska žiupsnelis
Paukštienos kumpelis 100 g
Špinatai sauja
Vyšniniai pomidoriukai 18 vnt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinėlė 35 proc. 100 ml
Tarkuotas sūris 100 g (naudojau "Džiugą").

       Tešlai sutarkuojame šaltą sviestą ir sumaišome su miltais ir druska. Palaipsniui įpilame šaukštus ledinio vandens ir suminkome iš tešlos rutulį. Apvyniojame plėvele ir dedame  val. į šaldytuvą.
Iškočiojame iš tešlos mažus blynelius ir išklojame jais formeles. Subadome dugną šakute. Pridedame į krepšelius kumpio, smulkintų špinatų ir pomidorų puselių. Kiaušinius suplakame su grietinėle, pagardiname druska, pipirais ir suberiame sūrį. Užpilame plakiniu krepšelius ir kepame 190 C orkaitėje, kol sūris apskrus (20-30 min.). Skanaus :)



2015 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

Tortas su rikotos kremu


       Labai greitas ir lengvas tortukas, supaprastinta Tiramisu versija :)

24 cm formai:
Biskvito 1 lakštas
Rikotos varškė 250 g
Grietinėlė 35 proc. 200 g
Cukrus 2 v.š.
Želatina 1 v.š.
Kakava~
Kava espresso 50 ml (tiktų naudoti ir tirpią)

       Želatiną užmerkiame su 3 šaukštais šalto vandens. Paruošiame puodelį espresso kavos. Biskvitą dedame į tortinę atsegamais kraštais, sulaistome paruošta kava. Grietinėlę standžiai išplakame su cukrumi, įmaišome rikotą. Želatiną kaitiname ant vandens vonelės, kol suskystės. Truputį praaušus įmaišome į rikotos kremą. Supilame kremą ant torto ir dedame mažiausiai 4 val. į šaldytuvą. Prieš patiekiant, paviršių apibarstome kakava.

       

2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Jautienos troškinys vyriškai



      Išbandžiau Agnės pasiūlytą receptą, ir tikrai šis troškinukas man labai patiko.

Reikės:
Jautiena 500 g
Raudonos paprikos 1 vnt.
Žalios paprikos 1 vnt.
Porai 1 vnt.
Morkos 3 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Pievagrybiai 8 vnt. (dideli)
Druska 1 a.š.
Juodieni pipirai 1 a.š.
Maltos saldžiosios paprikos 1/2 a.š.
Rūkytos paprikos milteliai 1/2 a.š.
Česnakai 4-5 sk.
Vorčesterio padažas 3 v.š.
Pomidorų padažas 2 v.š.
Grietinė 2 v.š.
Miltai 1 v.š.
Sviestas 40 g

       Jautieną supjaustome plonais pailgais šiaudeliais ir apkepiname gerai įkaitintame aliejuje. Tada suberiame morkas, supjaustytas plonais griežinėliais. Kol troškinasi, uždengiame dangčiu ir pjaustome kitas daržoves.Sudedame viską į keptuvę, pagardiname prieskoniais, padažais, grietinę, miltus, sviestą ir gerai išmaišome. Troškiname viską uždengę ant silpnos ugnies 40 min. Patiekiame su ryžiais, bulvėmis ar bulvių koše - kaip mėgstate. 

2015 m. lapkričio 3 d., antradienis

Tuno ir kreminio sūrelio užtepėlė



       Na, aš su šia užtepėle įdariau keptus krepšelius, bet ją galima naudoti ir skrebučiams ar duoniukams tepti.

Reikės:
Tunas 1 ind.
Kreminis sūrelis Philadelphia 1 ind.
Saulėje džiovinti pomidorai 6-8 vnt.

       Tuną nukošiame, sutriname blenderiu su sūreliu ir pomidorais iki kreminės konsistencijos - ir užtepėlė paruošta. Druskos papildomai nereikia, užtenka nuo sūrio.
       Recepto šaltinis - Ant medinės lentelės.


2015 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

Tortas "Barbie"



        Keptas dukros 4-ajam gimtadieniui. Torto pagrindui išsikepiau 5 biskvitus - 2 iškepiau 24 cm tortinėje, 2 pagrindus - 18 cm tortinėje ir viršutinį apvalų. Apvalaus kepimo indo neturėjau, todėl pagal dubenėlį išlipdžiau formą iš folijos (dariau keturgubą sluoksnį) ir jame tešla iškepė kuo puikiausiai. Biskvitą galite kepti pagal bet kokį mėgiamo torto receptą, aš kepiau pagal šį receptą. Bet jeigu kepčiau antrąkart, daryčiau medaus torto blynelius, manau būtų skaniau.

Reikės:
Biskvitas
Mascarponės sūris 500 g
Nutella kremas 450 g
Kokosų drožlės papuošimui~

       Suplakame šluotele Nutelą su maskarpone ir kremas paruoštas. Surinkimas: apvaliuose biskvituose išpjauname viduriuką (sausainių formelės pagalba). Išpjautus viduriukus aptepiau kremu ir panaudojau žvakutėms susmeigti. Biskvitus sulaistome saldintu vandeniu ir sutepame kremu. Pusę kremo pasiliekame aptepti torto išorei.  
           Lėlę nuplauname, apvyniojame maistine plėvele ir įstatome į tortą.  Galima žaisti ir spaudyti smulkiu antgaliu žvaigždutes - suknelės viršui,- aš tiesiog aptepiau kremu. Kadangi tortas stingsta ne tortinėje, nebus atsegamų kraštų, todėl bisvitų turi būti daug, o kremo labai storai sutepti nesigaus. Paviršių apibarsčiau kokosų drožlėmis. Tortą, žinoma, dedame nakčiai į šaldytuvą.


2015 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

Žuvies apkepas su ryžiais


      Labai paprastas ir kasdieniškas receptukas.

Menkės filė 700 g
Virti Basmati ryžiai 1 st.
Grietinėlė 100 ml
Svogūnas 1 vnt.
Morka 1 vnt.
Fermentinis sūris 100 g
Žuvies prieskoniai
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus kepimui

       Žuvį supjaustome gabalėliais ir įtriname prieskoniais. Keptuvėje ant aliejaus apkepiname smulkintą svogūną ir tarkuotą morką. Supilame grietinėlę, sudedame žuvies gabalėlius ir uždengę dangčiu truputį patroškiname (5-10 min.). Kepimo indą ištepame aliejumi, suberiame ryžius, ant viršaus dedame svogūnus, morkas ir žuvį. Ant viršaus užtarkuojame sūrio ir kepame 180 C orkaitėje apie 30 min. arba kol sūris apskrus.
      

2015 m. spalio 31 d., šeštadienis

Keptų daržovių salotos su pupelėmis



2 porcijoms:
Raudonos pupelės 1/2 st.
Baklažanai 1/2 vnt.
Raudonos paprikos 1/2 vnt.
Pomidorai 1 vnt. arba keli vyšniniai
Balta duona 2 riekelės
Alyvuogių aliejus
Citrinos sultys
Česnakas 2 sk.
Balzamiko actas
Garstyčios
Druska, juodieji pipirai

       Pupeles užmerkiame nakčiai ir išverdame (arba naudojame konservuotas). Baklažaną ir papriką supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais, aliejumi ir iškepame orkaitėje arba ant grilio. Duonos kubelius paskrudiname, sumaišome su išspausta česnako skiltele, šlakeliu aliejaus ir druska. Sumaišome keptas daržoves su pupelėmis, pomidorais, užpilame padažu iš aliejaus, citrinos sulčių, garstyčių, balzmiko acto, česnako skiltelės, druskos ir pipirų. Ant salotų suberiame duonos kubelius ir patiekiame.
       Idėja - Gėrimų ir patiekalų magija.

2015 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

Šokoladiniai vafliai


       Nuo tada, kai įsigijome čirvinių blynų keptuvę, negaliu sustoti kepti širdelių :))) Labai vertas dėmesio receptas.

Reikės:
Miltai 1,5 st.
Kakava 0,5 st.
Cukrus 0,5 st.
Vanilinis cukrus ~
Kiaušiniai 2 vnt.
Tirpios kavos 1/4 a.š. (aš nedėjau)
Kepimo milteliai 2 a.š.
Soda 1/2 a.š.
Druska žiupsnelis
Pasukos 1,5 st.
Sviestas tirpintas 0,5 st.

       Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus. Kitame inde mikseriu išplakame kiaušinius, įmaišome pasukas ir tirpintą sviestą. Įmaišome plakinį į miltų mišinį ir paliekame 5 min. pastovėti. Įkaitiname vaflinę (dar geriau jeigu turite kvadratinę vaflių keptuvę) ir kepame storus purius vaflius. Skanaus :)
       Recepto šaltinis - Laura in the kitchen.


2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Kefyre marinuota vištiena



       Mano šios vasaros atradimas - nukaulėta vištienos šlaunelių mėsa, išmarinuota kefyre. Skanu tiek kepta orkaitėje, tiek ir ant grilio.

5-6 porcijoms reikės:
Vištos šlaunelių mėsa 1,2 kg
Kefyras 500 ml
Druska 1 a.š.
Česnakas 4 sk.
Citrinos sultys 1 v.š.
Mėtos smulkintos 2 v.š.
Imbiero milteliai 1 a.š.
Kario milteliai 1/2 a.š.
Itališki žolelių prieskoniai 1 a.š.

       Mėsytę nuplauname, įtriname prieskoniais ir užpilame kefyru. Česnako skilteles aš mėgstu ne išspausti, bet supjaustyti šiaudeliais ar pan. kad prieš kepant galėčiau lengvai nubraukti nuo kepsnelių (trintas česnakas susvyla). Uždengiame plėvele ir dedame nakčiai marinuotis į šaldytuvą. Kepame ant didelio kiekio anglių, temperatūra turi būti labai aukšta.
       Recepto idėja čia.


2015 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis

Rikotos blyneliai



       Labai purūs ir minkštučiai blyneliai.

Rikotos sūris 250 g
Miltai 1 st.
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 2-3 v.š.
Kepimo milteliai 2 a.š.
Pienas 1/2 st.
Druska žiupsnelis
Aliejus kepimui ~
Uogos, vaisiai ~
Cukraus pudra ~

       Dubenyje sumaišome miltus su druska ir kepimo milteliais. Supilame pieną ir kiaušinių trynius. Įmaišome rikotą ir išplakame mikseriu. Atskirai išplakame baltymus su cukrumi ir atsargiai įmaišome į tešlą. Kepame blynelius įkaitintame aliejuje. Serviruojame su vaisiais ir cukraus pudra.
       Recepto šaltinis - Laisvalaikis virtuvėje.


2015 m. rugpjūčio 15 d., šeštadienis

Pasta Alfredo su krevetėmis



       Čia nėra tikras Pasta Alfredo padažas - tikrąjį su mocarela ir grietinėle išbandžiau ir man nepatiko. Todėl pasidalinsiu kaip aš darau tokius makaronus;

4 porcijoms:
Makaronai (spaghetti, penne ar kt.) 350 g
Krevetės  didžiosios 200 g
Daržovės kokias tik mėgstate (aš ėmiau pusę cukinijos ir saują šaldytų žirnelių)
Svogūnai 1 vnt.
Grietinė 200 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Citrina 1/2 vnt.
Krapai pluoštelis
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Krevetes apverdame 5 min. sūdytame vandenyje su krapų žiupsneliu ir citrinos skiltelėmis. Keptuvėje pakaitiname truputį aliejaus ir apkepiname smulkintus svogūnus. Tada sudedame smulkiais kubeliais pjaustytas cukinijas ir žirnelius. Pakepame dar 5 min. kol daržovės suminkštės. Tada sudedame grietinę, įmušame kiaušinį ir maišome, kol padažas sutirštės. Pagadiname druska, pipirais. Sudedame virtas krevetes. Makaronus galima įmaišyti į keptuvę su padažu arba serviruojame į lėkštes ir užpilame padažo atskirai.
       Skanaus :)

2015 m. rugpjūčio 14 d., penktadienis

Salade composee su tunu



       Man patiko prancūziškai sukomponuotos mišrainės Salade composee. Čia dar viena idėja:

Tuno konservai
Avokadas
Virtos bulvės
Balzaminės keptos paprikos
Salotų miksas su vinaigrette užpilu
Šviežios morkos

       Skanaus!

2015 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

Manų košė su moliūgais



       Labai švelnaus skonio košė, man skaniausia su Butternut squash moliūgu.

Moliūgas (išvalytas) 300 g
Manai 1/2 st.
Pienas 500 ml
Sviestas 60 g
Druskos žiupsnelis
Cukraus 1 v.š.

       Nuluptą ir išvalytą moliūgą supjaustome kubeliais ir apverdame truputyje vandens. Dalį vandens nupilame (aš šlakelį palikau) ir su blenderiu sutriname į tyrę. Pridedame pieno, sviesto, druskos, cukraus ir suberiame manų kruopas. Verdame ant mažos ugnies. Pagardiname sviestu. Dar esu bandžiusi įmaišyti razinų - jeigu mėgstate, jos čia irgi tiks.
       

2015 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis

Rikotos ir špinatų ravioliai sviesto - šalavijo padaže




Miltai 150 g
Manų kruopos 80 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Rikotos indelis 200 g
Špinatai švieži 100 g
Svogūnai 1/2 vnt.
Muskatas 1/2 a.š.
Sviestas 50 g
Šalavijas šviežias ~

       Tešlai sumaišome miltus su manais ir druska. Į viduriuką įmušame 1 kiaušinį, pilame šaukštą aliejaus ir užminkome koldūnų tešlą. Suvyniojame į plėvelę ir atidedame, kol paruošime įdarą.
       Įdarui ant šlakelio aliejaus apkepiname smulkintą svogūną, dedame špinatus ir dar truputį pakepame, kol sukris. Pagardiname druska, pipirais, sumaišome su rikota ir maltu muskatu. Gaminame raviolius - iškočiojame ir supjaustome maždaug 6x6 cm kvadratėliais. Ant kiekvieno lapelio dedame po šaukštelį įdaro, kraštus patepame kiaušinio plakiniu ir gerai sulipdome. Verdame dideliame puode sūdyto vandens apie 5-6 minutes. Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepame šalavijo lapelius, kol paskleis aromatą. Tuomet sudedame išvirusius raviolius, apvoliojame padaže ir patiekiame.
       Recepto idėja - iš Gerard Depardieu "Gurmano knygos".

2015 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

7-ių daržovių sriuba su vištiena



       Vitaminų bomba :) Dažnai darau šią sriubą pavasarį, kai organizmas reikalauja po žiemos daržovių.

Reikės:
Morkos 350 g
Salierų stiebai 350 g
Cukinijos 400 g
Brokoliai 500 g
Česnako 2 skiltelės 
Svogūnų laiškai 200 g
Konservuoti pomidorai 400 ml
Vištienos krūtinėlė 500 g
Daržovių sultinio (iš kubelio) 1,5 l
Alyvuogių aliejus ~
Druska, juodieji pipirai ~
Šviežios petražolės ~

       Įkaitiname puode aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus (baltąsias dalis), česnaką bei vištienos kubelius.  Supilame daržovių sultinį, kai užvirs - sudedame smulkiai pjaustytas daržoves. Verdame apie 15 min. tada supilame smulkintus konservuotus pomidorus. Pagardiname druska, pipirais. Patiekiame gausiai užbarstę kiekvieną porciją kapotais žalumynais.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Bild der Frau".


2015 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Cinamoniniai lipnūs pyragėliai su riešutais ir karamelės padažu



       Labai skanūs mieliniai pyragėliai-bandelės su lipniu karamelės padažu, riešutais, apelsinų žievelėmis ir daaaug cinamono...

Reikės:
Miltai 420 g
Sausos mielės 2,5 a.š.
Cukrus 2,5 v.š.
Druska 1 a.š.
Apelsino žievelė 1 v.š.
Razinos 1/2 st.
Tirpintas sviestas 30 ml (2 v.š.)

Padažui:
Sviestas 180 g
Rudas cukrus 250 g
Apelsino sultys 1/3 st. + žievelės 2 v.š.
Grietinėlė 60 ml
Riešutai pinijų 300 g (dėjau migdolų)

Įdarui:
Rudasis cukrus 1 v.š.
Baltas cukrus 1 v.š.
Cinamonas 1 a.š.
Apelsino žievelė 1 v.š.
Kapotų riešutų 60 g (1/2 st.)
Razinos 60 g (1/2 st.)
Sviestas 45 g

       Sumaišome miltus, mieles, cukrų, druską, apelsino žievelę ir razinas su šilto vandens 1,5 puodelio (puodelis - 240 ml). Suformuojame rutulį, ant viršaus užpilame 1 šaukštą tirpinto sviesto ir dar perminkome 20 kartų. Likusiu šaukštu tirpinto sviesto ištepame dubenį, dedame į jį tešlą, uždengiame plėvele ir paliekame šltai 1 val. pakilti.
       Tuo metu gaminame karamelės padažą - prikaistuvyje ištirpiname sviestą su cukrumi, apelsino sultimis ir žievelėmis. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol gausime lipnų karamelinį padažą. Įdarui sumaišome rudą ir baltą cukrų su cinamonu.
       Į keksiukų formeles pilame po šaukštą padažo (padažo dar turi likti), Beriame po šaukštą kapotų riešutų.  Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame tešlą į 32 x 38 cm stačiakampį. Aptepame minkštu sviestu, ant viršaus pabarstome cukrų su cinamonu, razinas ir kapotus riešutus. Susukame į 38 cm ilgio vyniotinį ir supjaustome į 12 dalių (apie 5 cm storio riekelėmis). Dedame kiekvieną riekelę į keksiukų formą. Kepame 190 c temperatūroje 12-15 min. Paliekame atvėsti. Tuomet ant keksiukų formos dedame groteles ir kepimo skardą - apverčiame ir sulaistome likusiu padažu. Skaniausi šilti :)
       Recepto šaltinis - KIN Community.


      

2015 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis

Vištienos ir lęšių sriuba




Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
Porai 1/2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Česnakai 1 sk.
Salierai 1 stiebas
Raudonieji lęšiai 1/2 puodelio
Vištienos sultinys 500 ml
Konservuoti smulkinti pomidorai 200 g
Aliejus ~
Druska, juodieji pipirai~
Petražolės~

       Dideliame puode ant šaukšto aliejaus apkepiname vištienos filė, pasmulkintą į kelis gabalus. Po 5 min. išimame ir atidedame. Attvėsintą sutarkuojame arba smulkiai supjaustome. Į tą patį puodą įpilame dar šaukštą aliejaus ir apkepame smulkintus porus ir česnaką, po to sudedame morkas ir salierus. Įmaišome lęšius, supilame sultinį, koservuotus pomidorus ir verdame 20 min. Po kurio laiko įmaišome vištieną, pagardiname druska, pipirais. Patiekiame su grietine, kapotomis žolelėmis ir traškia duona.
       Recepto šaltinis - Sonatinos receptai.