2015 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

Prancūziškai troškintas triušis




Reikės:
Triušis 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Sviestas 40 g
Aliejus
Baltas vynas 200 ml
Grietinėlė 200 ml
Grūdėtos garstyčios 1/2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Rozmarino šakelė

       Triušį supjaustome į 6 gabalus ir pabarstome druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Apkepame jame triušio gabalus ir perdedame į troškinimo indą. Toje pačioje keptuvėje apkepiname žiedais pjaustytą svogūną, rozmarino šakelę ir česnaką. Užpilame baltu vynu ir leidžiame paburbuliuoti, kol išgaruos alkoholis. Supilame viską ant triušio ir dedame į orkaitę 1 val. Išimame ir perdedame troškinį į puodą, supilame grietinėlę, užverdame. Pagardiname puse šaukšto grūdėtų garstyčių ir patroškiname dar 10-15 min. Patiekiame su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
      Receptas iš Bilo Šapiro kulinarinės TV laidos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą