2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Angliški pyragėliai "Scones"


       Daug kas jau yra juos išbandęs tarp lietuvių blogerių. Žodžiu sviestiniai pyragėliai, skanu tiek karšti, tiek atvėsę. Man šiek tiek primena grietiniečius, kuriuos vaikystėje labai mėgau :) 

Reikės (matuojama puodeliais 237 ml):
Miltai 2 puodeliai
Cukrus 4 a.š.
Sviestas 10 v.š. (apie 200 g)
Džiovinti abrikosai 1/2 puodelio
Imbierų cukatai, saujelė
Grietinėlė 1/2 puodelio
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska 1/2 a.š.
Kepimo milteliai 1 v.š. + 1 a.š.


       Dubenyje sumaišome miltus. cukrų, druską, kepimo miltelius. Sudedame šaltą sviestą ir trupiname rankomis, kol gausime trupinius. Suberiame smulkintus džiovintus vaisius. Atskirai išplakame kiaušinius ir grietinėlę. Supilame į tešlą, išmaišome mediniu šaukštu, paskui užminkome rankomis tešlą. Išverčiame ant miltais pabarstyto stalo ir išminkome tešlą į kvadratą (turi būti storas "padas", kokių 3 cm storio). Supjaustome gautą kvadratą įstrižai, kad gautume 4 trikampius. Juos pjaustome pusiau, į dar mažesnius trikampėlius (iš viso gausime 8 pyragėlius). Patepame dar trupučiu grietinėlės ir pabarstome žiupsneliu cukraus. Kišame 10 minučių į šaldytuvą.
       Tuo metu įkaitiname orkaitę iki 200 C. Kepame mūsų pyragėlius 15 min. kol gražiai paruduos. Britai siūlo valgyti karštus su sviestu ir džemu (o man skaniausi vieni be nieko).
       Recepto šaltinis - KIN Comunity.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą