2012 m. spalio 11 d., ketvirtadienis

Suši rutuliukai


       Nors visada sakiau, kad jau namie sušių tai negaminsiu... Nes darbo daug, reikia visokių specialių indų ir rakandų, o rezultatas vis tiek nesigauna toks geras kaip restorane. Bet štai pamačiau šių suši rutuliukų idėją ir nesusilaikiau - galvoju, juk bus graži užkandėlė šeštadienio vakarui prie vyno. Gamyba užtruko maždaug valandą, gavosi apie 20 vnt.

Reikės:
Suši ryžiai 2 st. (2 x 250 ml)
Ryžių actas 4 v.š.
Cukrus 3 v.š.
Druska 2 a.š.
Mirin vynas (nebūtinai) 2 v.š.

Įdarui: rūkyta lašiša, agurkai, krevetės, avokadas, sezamai ar kt.

       Ryžius perplauname 3-5 kartus šaltu vandeniu, supilame į sietą ir paliekame nuvarvėti (vasarą pakaks 30 min., žiemą 1 val.). Tada užpilame ryžius 2 stiklinėm vandens ir verdame puode storu dugnu ant vidutinės ugnies 15 min.neatidarinėjant dangčio. Nukeliame puodą nuo ugnies, paliekame dar 10 min. išbrinkti ir tik tada atidengiame.
       Kol ryžiai verda, pasiruošiame actą - sumaišome ryžių actą su druska, cukrumi ir mirinu. Maišome, kol viskas gerai ištirps. Išvirtus ryžius suberiame į stiklinį indą ir sumaišome su acto mišiniu. Šlapiomis rankomis ir šaukšto pagalba formuojame nedidelius rutuliukus. Ant ryžių rutuliuko dedame gabalėlį lašišos (ar kas jums skanu, į vidų aš dar įspaudžiau agurko gabaliuką), dedame viską ant maistinės plėvelės ir stipriai suspaudžiame į rutuliuką.
      Recepto šaltinis - Sonatinos receptai.
      P.S. Aš siūlyčiau į ryžius pilti 3 stiklines vandens, nes man jau ir taip iš pradžių įtarimą kėlė toks mažas kiekis, ir beverdant pamačiau kad trūksta, dar dapyliau pusę stiklinės, bet vis tiek ant dugno apačios ryžiai pridegė.
      Patiekiant aš dar pabarsčiau sezamo sėklomis. Šalia tinka marinuotas imbieras, vasabi ir sojos padažas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą