2012 m. spalio 6 d., šeštadienis

Obuolių pyragas su grietinėlės kremu



       Mano virtuvėje - tingusis ruduo. Kartais būna kad nėra nei noro, nei fantazijos "kurti" virtuvėje, norisi tik kuo greičiau padaryti viską ir dumt iš ten... Taigi, perkračius spinteles, atradau šūsnį Maggi idea pakelių (kažkada jų pripirko vyras), su kuriais valgėme viską - vištieną, kulšeles, žuvį, kiaulienos kepsniukus, šonkauliukus, spagečius... Tiesa, nors ir pusfabrikačiai, tačiau ir daug pirkinių nereikia, ir pietūs per 15 minučių paruošiami.
         O štai šiandien išbandžiau Dr.Oetker obuolių pyragą, apie kurį jau buvau girdėjusi ir norėjau pabandyti. Tereikia  didelio indelio grietinėlės, keleto obuolių ir dar šio bei to, ko visada rasi virtuvėje - kiaušinio, gabalėlio sviesto, galima dar razinų saujelę įdėti. O receptas tai labai paprastas ir greitas - imame du pakelius mišinio, su vienu užminkome tešlą, su kitu užmaišome kremą. Svarbiausias darbas turbūt obuolius supjaustyti...


       Pyragą patiekiau su kaušeliu ledų ir dar pašlaksčiau šokoladiniu užpilu, irgi iš Dr.Oetker. Skaniausias šis pyragas buvo kitą dieną - išlaikytas per naktį šaldytuve kremas dar labiau sustingo ir susigėrė, ir pasidarė labai panašus į kreminį sūrio pyragą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą