2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Aguonų pyragas



       Pyragas labai skanus, bet man toks įspūdis buvo lyg valgytum bandelės ar kokio deserto įdarą :) Ta prasme, labai drėgnas, saldus, sotus desertas, kad aš net pasigedau kokio biskvito sluoksnelio apačioje... Aš jį supjausčiau mažais kvadratėliais, kaip saldainius, labai tiko prie juodos stirpios kavos.

Aš gaminau iš pusės normos ir ėmiau:
Aguonos 75 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 100 g + 125 g
Džiūvėsiai 50 g
Riebi grietinėlė 225 g
Migdolų drožlės arba smulkinti riešutai

       Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pernakt. Ryte į sietelį įklojame marlės ir gerai nuvarviname aguonas. Tada kelis kartus permalame mėsmale arba sutriname maisto smulkintuvu. Kiaušinių trynius išplakame iki baltumo su 100 g cukraus ir įmaišome į aguonas. Suberiame džiūvėsėlius ir vėl gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki putų (jos neturi būti labai standžios, nes bus sunku įmaišyti) ir atsargiai įmaišome į aguonų masę. Gautą masę supilame į sviestu išteptą kepimo formą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 - 50 min.
       Prieš pyragui baigiant kepti, pasiruošiame glaistą. Į didelį puodą supilame grietinėlę ir suberiame likusį cukrų. Maišydami viriname apie 15 – 20 min., kol masė pasidarys panaši į kondensuotą pieną. Iškepusį, dar šiltą pyragą išverčiame ant padėklo, subadome mediniu iešmeliu ir sulaistome grietinėlės kremu. Supylus maždaug pusę grietinėlės, ji nustos gertis. Likusią jos dalį dar šiek tiek paviriname, kol ims gelsvėti. Tuomet supilame ant pyrago viršaus ir išlyginame. Viršų apibarstome migdolų drožlėmis ar smulkintais riešutais.
       Recepto šaltinis - Valgom Europą.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą