Turėjau gabalą fetos sūrio, tai nusprendžiau sunaudoti jį į šias salotas. Beje, šalia iškepiau minkštučių graikiškų bandelių su alyvuogėmis, kurių receptą nusižiūrėjau iš Ugnes blogo.
Salotoms reikės:
Pomidorai 2 vnt.
Agurkai ilgavaisiai 1/2 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/4 vnt.
Juodos alyvuogės sauja
Fetos sūris 100 g
Citrina 1/2 vnt. (sultys)
Alyvuogių aliejus ~
Druska, pipirai ~
Viduržemio jūros prieskonių mišinys 1 a.š.
Bandelėms reikės:
Miltai 250 g
Mielės sausos 1 pak.
Cukrus 1 v.š.
Druska 1 a.š.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Juodos alyvuogės sauja
Viduržemio jūros prieskoniai ~
Kmynai ~
Salotoms daržoves supjaustome, paskaniname prieskoniais, pašlakstome citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Ant viršaus patrupiname fetos sūrį.
Bandelėms mieles ir cukrų ištirpiname 1/2 puodelio šilto vandens. Sumaišome su miltais, druska ir aliejumi. Suberiame pjaustytas alyvuoges, prieskonius ir plakame kombainu duonos maišymo režimu. Orkaitę įkaitiname iki 50 C laipsnių ir dedame indą su tešla į pravirą orkaitę 15 min. arba ilgiau - jei turite laiko (aš kildinau apie 20 min.) Tuomet miltuotomis rankomis suformuojame 4 bandeles ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Bandelių paviršių aptepame vandeniu ir pabarstome kmynais. Kepame 250 C orkaitėje apie 20 min.