2010 m. kovo 29 d., pirmadienis

Pupelių ir grybų sriuba



Labai paprastai pagaminama ir gerai atgaivinanti po savaitgalio linksmybių sriuba.

Reikės:
Pupelės 3/4 stiklinės
Džiovinti grybai 3/4 stiklinės
Svogūnai 2 vnt.
Salierai 2 stiebai
Bulvės 2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Kukurūzai konservuoti 4 v.š.
Pienas 300 ml
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Druska, pipirai ~

       Pupeles užmerkiame nakčiai šaltame vandenyje. Džiovintus grybus užplikome karštu vandeniu, taip pat užmerkiame iš vakaro. Tada nupilame ir pupeles verdame 35-40 min. Nukošiame, pusę skysčio pasiliekame. Dideliame puode ant keleto šaukštų aliejaus apkepame svogūnus, pjaustytus salierus ir morkas. Po 2-3 min. sudedame supjaustytas bulves ir grybus, užpilame pupelių nuoviru. Jeigu reikia, dapilame truputį vandens. Paverdame 10 min. ir supilame likusius priedus - kukurūzus, pieną, beriame druskos, pipirų grūdelių ir kitų mėgiamų prieskonių. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą