2010 m. kovo 21 d., sekmadienis

Prancūziškas pyragas su krevetėmis




















Tešlai reikės:
Miltai 150 g
Kiaušiniai 1 vnt. (trynys)
Sūris fermentinis 60 g
Alyvuogių aliejus 5 v.š.
Druska žiupsnelis

Įdarui:
Krevetės sūryme 200 g
Grietinėlė 200 ml
Kiaušiniai 3 vnt.
Sūris fermentinis 100 g
Petražolės, krapai, svogūnų laiškai - po pluoštelį
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Druska, pipirai
Čiobreliai
Sviestas 50 g

       Išminkome tešlą iš nurodytų produktų, įpilant keletą šaukštų vandens. Uždengiame tešlą plėvele ir dedame 30 min. į šaldytuvą. Svogūną ir česnaką susmulkiname ir apkepiname svieste. Tada pridedame smulkintų petražolių, krapų ir svogūnų laiškų, lengvai apkepame ir paskaniname prieskoniais. Atvėsiname ir sumaišome su krevetėmis. Išplakame grietinėlę ir kiaušinius, įmaišome tarkuotą sūrį.
       Iš tešlos iškočiojame paplotį ir klojame jį į 24 cm skersmens formą, suformuodami neaukštus bortelius. Dedame ant tešlos krevečių įdarą ir užpilame kiaušinių, grietinėlės bei sūrio plakinį. Pyragą kepame 40 min. 200 laipsnių C orkaitėje. Jei viršus ims per daug skrusti, uždenkite aliuminio folija.

2 komentarai:

  1. Super :) Gardu Gardu :) Gal galima daugiau prancūziškų patiekalų receptų? ;) Būčiau dėkinga ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū :) Būtinai bus ir daugiau prancūziškų receptų. Beje, šio pyrago įdaras tai labai patiko, bet tešlai jau esu atradusi geresnį varijantą - kitąkart pyrago pagrindą kepsiu pagal šį quiche receptą - http://pietustalas.blogspot.com/2010/08/quiche-loraine-su-malta-mesa.html

    AtsakytiPanaikinti