2010 m. kovo 28 d., sekmadienis

Baklažanų salotos su vištiena




       Šiandien vyras parnešė didelį butelį puikaus extra virgin alyvuogių aliejaus. Tad iškart puoliau gaminti salotų :)

Šioms salotoms reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Makaronai 200 g
Vištienos krūtinėlės 400 g
Šparaginės pupelės, šaldytos 3 saujos
Raudonieji svogūnai 1/3 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Citrina 1 vnt. (tik žievelė)
Česnakai 3 sk.
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Juodosios alyvuogės  100 g
Feta sūris 120 g
Druska, pipirai ~
Petražolės, kalendra ~

       Baklažanus supjaustome kubeliais. Sutarkuojame citrinos žievelę ir česnako skilteles, sumaišome su 4 šaukštais alyvuogių aliejaus. Į šį padažą sudedame kubeliais pjaustytus baklažanus ir gerai išmaišome. Paskrudiname juos keptuvėje - iš pradžių baklažanai atrodys sausoki, nes jie turi savybę labai sugerti aliejų, tačiau jeigu iškęsite į keptuvę nepripylę daugiau riebalų - sugertą aliejų jie greitai išleis. Kepančius baklažanus gerai pasūdome. Atskirai apkepame vištienos juosteles, o verdančiame pasūdytame vandenyje apverdame šparagines pupeles (jei naudojate šaldytas - pakaks 3-4 min.). Išverdame makaronus ir perliejame šaltu vandeniu.
       Supjaustome pomidorus ir svogūnus. Dideliame dubenyje sumaišome su baklažanais, vištiena, šparaginėmis pupelėmis ir makaronais. Įdedame alyvuogių (paprastai gaminu su juodosiomis, tačiau šįkart nuotraukoje matote žalias - norėjau išbandyti abu varijantus, vis dėlto juodos tinka geriau). Viską sumaišome, paskaniname prieskoniais ir ant viršaus patrupiname fetos sūrio. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą