Man labai skanus šitas pyragas, valgėm karštą su kaušeliu ledų. Mmmm... Skoniu kiek primena trupininį Crumble, tik dar lengviau ir greičiau padaromas.
24 cm formai:
Miltai 1 st.
Manai 1 st.
Cukrus 2/3 st.
Obuoliai 6-7 vnt.
Sviestas 100 g (naudojau tikrą naminį)
Vanilinis cukrus 1 pak.
Cinamonas~
Druska žiupsnelis
Dubenyje sumaišome miltus, manus, cukrų ir druską. Obuolius nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Pabarstome cukrumi ir cinamonu. Kepimo indą gerai ištepame sviestu. Beriame trečdalį miltų mišinio, ant jo paskirstome pusę obuolių. Vėl užberiame trečdalį miltų, ant viršaus - likusius obuolius. Suberiame likusius miltus ir paviršių apdėliojame plokštelėmis supjaustytu sviestu (šaltą sviestą). Kepame 200 C orkaitėje 50 min.
P.S. Beje, kažkur skaičiau kad daro šį receptą ir su margarinu, bet aš nežinau, prisiskaičiau straipsnių kaip blogai tie homogenizuoti riebalai ir t.t. ir dabar kepiniuose naudoju tik sviestą.
Recepto šaltinis - Jauku namuose.