2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Obuolių sklindžiai



        Labai seniai svajojau iškepti, šiandien pagaliau prisiruošiau :) Dideli ir purūs, labai patiko! Kadangi pats obuolių metas, ėmiau rūgštesnius obuolius.

Reikės:
Obuoliai 3 vnt.
Miltai 8 v.š.
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 2 v.š. + 1 a.š.
Druska žiupsnelis
Sausos mielės 1 pak. (naudojau "Fermipan" 11 g)
Aliejus kepimui ~

       Į sitklinę šilto vandens įdedame šaukštelį cukraus ir sausas mieles. Ištirpiname. Įmušame kiaušinius ir plakame mikseriu, palaipsniui supilant likusį cukrų, druską, miltus. Obuolius nulupame, supjaustome nedidelėmis skiltelėmis ir sudedame į tešlą. Paliekame tešlą 20-30 min. pakilti. Kepame įkaitintame aliejuje, sklindžius darome didelius - pilame po du šaukštus tešlos. Skanaus!


2 komentarai:

  1. pilna stikline vandens? nes jau uzsimaisiau tesla (su pilna stikline vandens) ir atrodo labai skysta...ar taip ir turi buti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tešla turi gautis kaip blynams, t.y. grietinės konsistencijos. Jeigu atrodo per skysta, tiesiog įdėkite dar truputį miltų.

    AtsakytiPanaikinti