Mėgstamiausias šios vasaros kepinys - dariau ir su vyšniomis, ir su trešnėmis, neatsivalgomas. Jeigu kepate su vyšniomis - cukraus reikėtų dėti daugiau, negu nurodyta.
Reikės:
Sviestas 200 g
Cukrus 175 g
Miltai 300 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Vanilinis cukrus 1 pak.
Kepimo milteliai 1 a.š.
Krakmolas 100 g
Grietinėlė 100 ml
Kefyras 100 ml
Vyšnios arba trešnės 1 st.
Bananai 1-2 vnt.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmušame po vieną kiaušinius, supilame grietinėlę ir kefyrą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, krakmolu ir įmaišome į tešlą. Trešnėms išimame kauliukus, bananus supjaustome riekelėmis. Kepimo formą ištepame riebalais, supilame pusę tešlos. Išdėliojame vyšnias ir bananų riekeles, užpilame likusia tešla. Kepame 180 C orkaitėje apie 50 min.
Glazūrai šaukštą citrinos sulčių išsukau su keliais šaukštais cukraus pudros ir apliejau atvėsusį keksą.
Recepto šaltinis - žurnalas "Frau von Heute".