2013 m. gegužės 3 d., penktadienis

Baklažanai, įdaryti ryžiais ir sūriu



Reikės:
Baklažanai 3 vnt.
Salierai 1 stiebas
Česnakai 4 sk.
Konservuoti pomidorai 2 ind.
Ryžiai, virti 100 g
Feta sūris 100 g
Parmezanas 80 g
Bazilikai, petražolės šviežios ~
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Alyvuogių aliejus 3-4 v.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Baklažanus perpjauname pusiau, šaukšteliu išskobiame minkštimą ir trumpai apverdame sūdytame vandenyje. Pomidorus sutriname blenderiu, įspaudžiame česnakus, pasūdome ir troškiname ant silpnos ugnies apie 15 min. kol padažas sutirštės.
       Salierus susmulkiname ir pakepame alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Sudedame smulkintą baklažanų minkštimą, druskos, pipirų, paprikos miltelius ir dar patroškiname. Įmaišome ryžius ir smulkintas žoleles. Fetą supjaustome gabalėliais ir su puse parmezano sūrio įmaišome į daržovių troškinį.
       Kepimo indą patepame aliejumi, pilame pusę pomidorų padažo. Dedame baklažanų puseles, prikemšame įdaro ir užpilame likusiu pomidorų padažu. Pabarstome likusiu parmezano sūriu ir kepame 180 C orkaitėje 35 minutes. Patiekiant galima dar pabarstyti šviežiais bazilikais. Skanaus!
       Recepto šaltinis - edimdoma.ru.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą