2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Medaus tortas


       Nors gaminau pirmą kartą, bet išėjo tikrai labai labai skanus tortas. Tik be proto didelis - siūlau imti perpus mažiau produktų.

Aš ėmiau:
Kiaušiniai 3 vnt.
Margarinas kepinių 100 g
Medus 3 v.š.
Miltai 5 st.
Soda 3 a.š.
Actas 2 v.š.
Cukrus ~ 4 st. kremui ir 1 st. tešlai
Grietinė (pati riebiausia) 1800 ml
Citrinos 1,5 vnt. (sultys)

       Į dubenį sudedame kiaušinius, margariną, medų, stiklinę cukraus ir stiklinę miltų. Indą statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišome (šildamas margarinas savaime po truputį ištirps). Kai masė smarkiai įkais, supilame nugesintą acte sodą (smarkiai suputos). Nukeliame indą ir supilame likusius miltus. Kai jau bus sunku maišyti išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir suminkome - ji turi nelipti prie rankų. Kočiojame tešlą, kol ji dar šilta į blynelius (aš dariau 8 blynelius, visus išsikočiojau prieš pradedant kepti). Kepame 210 C orkaitėje, bet labai trumpai - vos įkiši ir jau po poros minutėlių reikia traukti. Dar karštą blynelį, kol minkštas apipjauname pagal tortinės dugną, pakraščių neišmetame, iš jų gausis trupiniai papuošimui.
       Kremui gerai atšaldytą grietinę plakame mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos sultimis - aš saldinau ir rūgštinau palaipsniui, vis paragaudama pagal savo skonį. Greitinė turi gerai sutirštėti, kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradės pjauti. Blynelius tolygiai ištepame kremu, jų papildomai sulaistyti niekuo nereikia, ir 12 val. laikome šaldytuve. Kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis.
       Už receptą ačiū Viktorijai.



       Mano pastabos. Kaip jau minėjau, tortas išėjo milžiniškas (apie 30 cm skersmens) iš 8 sluoksnių, gausiai suteptų kremu. Beje, grietinės ėmiau truputį daugiau - nes nurodytas kiekis nei 3 indeliai, nei 4. Ir šiaip pabijojau, kad kremo nebūtų per mažai, todėl plakti teko dviejuose bliūduose (į vieną nebetilpo) ir su dviem mikseriais (abu grėsmingai užkaito)... Bet kremo man nemažai liko nepanaudoto, biskvito trupinių irgi liko per daug. Kitąkart gaminčiau mažiau tešlos ir blynelius apipjaučiau prieš kepant, o trupiniams pakaktų  1-2 neapipjaustytų blynelių. Bet skonis tikrai fantastiškas, vertas 10-uko!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą