24-26 cm formai:
Miltai 400 g
Cukrus 100 g
Grietinė 2 v.š.
Kakava 4 v.š.
Kakavinis sviestas 200 g
Kiaušiniai 2 vnt. (tryniai)
Druska žiupsnelis
Įdarui:
Varškė 600 g
Cukrus 100 g
Grietinė 100 ml
Kiaušiniai 3 vnt. (tryniai)
Abrikosai 4-5 vnt. (gali būti konservuoti)
Vanilinis cukrus ~
Juodasis šokoladas, riešutai papuošimui~
Miltus sumaišome su kakava, cukrumi ir druska. Įtarkuojame šaltą sviestą ir rankomis triname, kol pasidarys trupiniai. Tada įmaišome grietinę, trynius ir išminkome tešlos rutulį. Apvyniojame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve.
Varškę kombainu sutriname su cukrumi, grietine, trynias ir vaniliniu cukrumi. Abrikosus supjaustome kubeliais ir pabarstome trupučiu cukraus, jeigu švieži (konservuotų saldinti nereikia, tik gerai nusausinti ant popierinio rankšluosčio).
Tešlos trečdalį atidedame. Likusią iškočiojame, perkeliame į kepimo formą ir išformuojame pyrago pagrindą su aukštais borteliais. Pilame truputį varškės įdaro, sudedame abrikosus, tada užpilame likusia varške. Užtarkuojame tešlos likutį ant viršaus ir kepame 180 C orkaitėje 1 val. 15 min. Gerai atvėsiname šaldytuve. Puošiame skaldytu šokoladu ir riešutais.
Recepto šaltinis - Aštriai saldu.