2017 m. sausio 4 d., trečiadienis

Su žolelėmis keptas upėtakis



        Mano receptas, kaip orkaitėje iškepti skanią žuvį - čia tiems atvejams, kai turiu ne filė, bet visą žuvi su galva. Pagal tą patį receptą kepu upėtakį ir lašišą.

Reikės:
Vaivorykštinis upėtakis 1 vnt.
Citrinos 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Čiobreliai, rozmarinai, bazilikai
Krapai, petražolės
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Mažame dubenėlyje sumaišome žoleles su keliais šaukštais  aliejumi, druska, pipirais, įspaudžiame česnako skilteles ir truputį citrinos sulčių (pusę citrinos išspaudžiu, o likusią supjaustau griežinėliais). Žuvies galvą nupjauname, o per visą ilgį padaraome keletą įpjovų. Gerai ištriname marinatu žuvies vidų ir įšorę, į vidų sudedame citrinos riekeles. Ant kepimo skardos pilame trputį aliejaus, įdedame žuvį ir kepame 180 C orkaitėje 45-50 min. Šalia garnyrui dažniausiai kepu daržovių - bulvių, morkų, šįkart - saldžiąsias bulves, cukiniją ir papriką.   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą