2017 m. sausio 30 d., pirmadienis

Brokolių ir žirnelių sriuba su kreminiu sūreliu



Reikės:
Brokoliai 1 vnt.
Žalieji žirneliai, šaldyti 100 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Kreminis sūrelis Vache qui rit 4 trikampėliai
Druska, pipirai~
Alyvuogių aliejus + sviestas

       Puode įkaitiname aliejų ir sviesto gabalėlį, apkepiname svogūnus. Paskui sudedame smulkiai supjaustytą brokolį, pamaišome ir užpilame 500 ml vandens. Vandens geriau pilti kuo mažiau, dėl to daržoves supjaustom smulkiai; jei bus per tiršta sriuba, visada bus galima atskiesti pabaigoje. Kai užvirs - sudedame žirnelius, druskos, pipirų. Paverdame, kol daržovės suminkštės. Prieš pat pabaigą įspaudžiame česnako. Sutriname sriubą blenderiu. Įmaišome kubeliais pjaustytą sūrelį. Karštoje sriuboje jis aptirps, bet sriuboje vienas kitas gabalėlis pasitaikys - kas man asmeniškai netgi patiko... Jeigu norite tolygios tekstūros, sūrelį dėkite prieš blenderiuojant. Tiekiame su baltos duonos skrebučiais.


1 komentaras:

  1. Skaniai atrodo :) Ir gera mintis žirnelių pridėti - jie gal papildomo tirštumo suteikia? Nes aš labai panašiai darau, tik nededu žirnelių ir vietoj švelnaus sūrelio renkuosi pelėsinį sūrį, čia pagal šitą receptą - https://www.iki.lt/maisto-kultura/receptai/brokoliu-sriuba-su-melynuoju-suriu Bet čia, žinoma, reikia mėgti pelėsinį sūrį, nes man būtent jo aštrokas skonis labai patinka :) Dar reikės pabandyti žirnelių įdėti, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti