2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Troškinta jautiena su slyvomis



       Labai mėgstu jautieną su slyvomis, bet ilgai delsiau ją gaminti namuose. Visai be reikalo, nebuvo taip sunku ir labai gerai pavyko :)

Reikės:
Jautienos mentė 700 g (su kaulu)
Džiovintos slyvos 150 g
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorų padažas 2,5 v.š.
Aliejus ~
Druska, juodieji pipirai ~
Prieskoninės žolelės (gelsvė, petražolės, lauro lapai, čiobreliai)

       Jautieną pasmulkiname į kelis mažesnius gabalus, dedame į didelį puodą, pripilame pilną vandens ir užverdame. Kai užvirs, nugraibome putas, sudedame prieskonines žoles, druskos, pipirų grūdelių. Verdame ant labai mažos ugnies 45-50 min.
       Troškintuve įkaitiname aliejų, apkepame smulkintus svogūnus. Virtą jautieną supjaustome plonais gabalėliais, sudedame į troškintuvą, užpilame trupučiu vandens ir šiek tiek likusio sultinio. Įdedame pomidorų padažo, druskos, pipirų, suberiame slyvas ir dar patroškiname 10-15 min. Patiekiame su bulvių koše. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą