2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Ryžių pomidorinė sriuba su mėsos kukuliais


      Soti sriuba rudeniui...

Reikės:
Pomidorai 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Paprikos raudonos 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Ryžiai 100 g
Malta mėsa 300 g
Pomidorų padažas 2 v.š.
Pienas 300 ml
Druska, juodieji pipirai ~
Bazilikai, mėsos prieskoniai ~
Cukrus 3 a.š.

       Pirmiausia pasigaminame mėsos kukuliukus - sumaišome faršą su druska, pipirais, mėsos prieskoniais, įmušame kiaušinį (aš nedėjau) ir suformuojame mažus kukulius. Juos apverdame sūdytame vandenyje (galima ir apkepti keptuvėje).
       Pomidorus nuplikome karštu vandeniu ir nulupame. Morkas ir svogūnus susmulkiname ir apkepiname. Atskirai apkepiname supjaustytą papriką, tada sudedame prie jos smulkintus pomidorus ir dar šiek tiek patroškiname. Puode užverdame pieną ir 100 ml vandens, suberiame cukrų, druską, bazilikus ir pasmulkintus česnakus. Tada sudedame visas daržoves ir dar paverdame apie 7 min. Sutriname sriubą blenderiu. Sudedame virtus ryžius ir mėsos kukulius.
       Recepto šaltinis - AJ receptai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą