2012 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis

Sterkas grietinėlės ir baltojo vyno padaže



       Tokiu būdu esu ruošusi žuvį daugybę kartų. Tinka bet kokia balta žuvis, pastarąjį kartą turėjau, todėl kartu dar įdėjau troškintis ir keletą kalmaro gabaliukų. Labai švelnu ir skanu.

Reikės:
Sterko filė 400 g
Svogūnai 1 vnt.
Grietinėlė 200 g
Baltas vynas 50 g
Petražolės, krapai švieži  ~
Druska, baltieji pipirai
Sviestas 30 g

       Žuvį sudedame į troškinimui skirtą indą ir pabarstome druska bei pipirais. Keptuvėje ant sviestuko pakepiname smulkintą svogūną, pilame vyną. Kai vynas šiek tiek nugaruoja, supilame grietinėlę. Pagardiname trupučiu druskos ir pipirų. Nukeliame nuo ugnies, suberiame kapotas žoleles. Pilame padažą ant žuvies ir kepame 180 C orkaitėje apie 20 min.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą