2012 m. rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

Amerikietiškas sūrio pyragas



       Toks buvo vakar mano gimtadienio čyzkeikas. Labai kreminis ir sotus - toks, koks ir turi būti sūrio pyragas. Gaminau iš vakaro, o patiekiau sekančią dieną vakarienei - pyragas pakankamai laiko pastovėjo šaldytuve, nuo ko skonis tapo tik dar geresnis :)

24 cm formai:
Sausainiai 1,5 pak. (naudojau "Selgos" Tiramisu skonio)
Sviestas 100 g
Sūris "Philadelphia light" 625 g
Grietinė 150-200 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 200 ml

       Sausainius sutriname kombainu į trupinius ir sumaišome su lydytu sviestu. Formą išklojame kepimo popieriumi, suberiame trupinius ir gerai suspaudžiame su stikline. Pągrindą kepame 180 C orkaitėje 10 min.
       Kremui kiaušinius išplakame su cukrumi. Įmaišome sūrį ir grietinę. Supilame kremą ant pagrindo. Kepimo formos dugną iš išorės sandariai apvyniojame folija. Į skardą pilame karšto vandens, į vandenį įstatome pyragą ir kepame 180 C orkaitėje 45 min.
       Kažkur perskaičiau tokį patarimą - po 45 min. kepimo sūrpyragį išimti 5 min. pailsėti, tada iškart apipjauti palei formą kraštus ir vėl statyti 15 min. į orkaitę. Aš taip ir padariau, bet dėl kraštų apipjovimo, manau, kad gražiau būtų išsipjovę atvėsinus pyragą. Žodžiu, po valandos kepimo išjungiame orkaitę ir paliekame joje pyragą dar valandai atvėsti, paskui dedame į šaldytuvą nakčiai. Jokios kitos sūrpyragių bėdos neiškilo - pyragas nesukrito, o paviršius nesutrūkinėjo. Labai skanu, skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą