2012 m. spalio 9 d., antradienis

Šokoladinis vyniotinis su uogomis



       Labai skanus, šventinis vyniotinis. Receptą kažkada suradau internete ir dabar jau nebeatseku, iš kur jis buvo... Tik aš įsivaizdavau jog biskvitas bus puresnis. Man išėjo gana kieta tešla, bet kadangi joje labai daug kakavos, tai atrodo kad kremas yra suvyniotas į šokoladą :)

Reikės:
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 3 v.š.
Cukrus 3 v.š. tešlai + 3 v.š. kremui
Vanilinis cukrus 1 v.š. (naudojau Dr.Oetker)
Kakava 4 v.š.
Bulvių krakmolas 2 v.š.
Kepimo milteliai 1/2 a.š.
Grietinėlė 35 proc. 200 g
Varškė 300 g (naudojau "Vilkyškių" 9 proc.)
Želatina 3 a.š.
Uogos šaldytos sauja (vyšnios, braškės, avietės)
Šokolado drožlės ~

       Baltymus išplakame iki standžių putų. Plakant supilame cukrų, po vieną - trynius, palaipsniui suberiame kakavą, miltus sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Paskleidžiame tešlą tolygiai į kepimo formą (20 x 36 cm), išklotą kepimo popieriumi (aš dėjau popierių tiesiog ant skardos). Kepame 190 C orkaitėje 8-10 min. Išėmę dedame biskivtą ant švaraus medvilninio rankšluostėlio ir susukame į vyniotinį, kol dar karštas.
       Želatiną užpilame trupučiu šalto vandens, kad išbrinktų. Kremui pertriname varškę blenderiu su pora šaukštų cukraus. Atskirai išplakame grietinėlę su vaniliniu ir likusiu šaukštu cukraus. Želatiną kaitiname ant vandens vonelės, kol ištirps. Sumaišome varškę su grietinėle, įmaišome želatiną.
       Biskvitą atsargiai atvyniojame, ant jo paskirstome 2/3 kremo (daugiau kremo paskirstome link centro). Dedame ant kremo uogas, stambesnes galima pasmulkinti, ir susukame vyniotinį. Viską apvyniojame maistine plėvele ir dedame 2 valandoms į šaldytuvą. Tada aptepame likusiu kremu ir statome vėl į šaldytuvą, geriausia nakčiai. Prieš patiekiant papuošiame šokolado drožlėmis ir uogomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą