Karšta užkandėlė, labai tiktų prie vyno. Man tik buvo aštroka, kiek per daug česnako, na bet čia kaip jau kas mėgsta.
Reikės:
Moliūgai nulupti 600 g
Rikotos sūris 250 g
Saulėje džiovinti pomidorai 2 v.š. (smulkintų)
Alyvuogių aliejus 5-6 v.š.
Česnakai 2 sk.
Maltas imbieras 1 a.š.
Maltos aitriosios paprikos 1/4 a.š.
Raudonėlis, mairūnas po 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Kapoti migdolai saujelė (nebūtinai)
Džiovintus pomidorus sutriname smulkintuvu kartu su aliejumi, česnaku ir prieskoniais. Moliūgą nulupame ir supjaustome juostelėmis. Sudedame į kepimo indą, pateptą aliejumi. Ant moliūgo sutrupiname rikotos ir tolygiai paskleidžiame padažą. Kepame 200 C orkaitėje apie 25 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, pabarstome užkandėlę kapotais riešutais. Patiekiame karštą, su šviežia duonele. Skanaus!
Recepto šaltinis - Niam niammm.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą