Iš esmės tai yra netikras zuikis, iškeptas iš maltos paukštienos. Aš naudojau kalakutienos šlaunelių mėsą. Šis kepsnys man buvo skanesnis už tradicinį kiaulienos zuikį, bet iš tikrųjų tai nieko stebuklingo.
Reikės:
Malta paukštiena 1 kg
Kiaušiniai 1 vnt.
Džiūvėsėliai 1 v.š.
Majonezas 2 v. š.
Petražolės 2 v. š.
Saulėje džiovinti pomidorai 10-12 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Paukštieną sumalame ir sumaišome su džiūvėsėliais, kiaušiniu, majonezu. Džiovintus pomidorus ir petražoles susmulkiname ir įmaišome į faršą. Pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome. Viską standžiai suvyniojame į foliją, dedame į kepimo formą ir kepame 200 C orkaitėje 35-40 minučių. Ataušiname kepimo formoje. Skanaus!
Recepto šaltinis - Sonatinos receptai.
Iš šito recepto tiesiog paėmiau saulėj džiovintų pomidorų idėją ir dabar jų dedu į tradicinį kiaulienos zuikį, labai geras akcentas. Iš pradžių bandžiau ir vištieną, ir kalakutieną, bet pas mus neprilipo.
AtsakytiPanaikintiTikrai gera idėja, reiks pabandyti džiovintus pomidorus ir su kiaulienos zuikiu. Aš esu bandžiusi su kaparėliais, taip irgi įdomiai gavosi...
AtsakytiPanaikinti