2010 m. rugsėjo 19 d., sekmadienis

Viduržemio jūros žuvies troškinys

       Pastebėjau, kad rudenėjant orams, labai norisi vakarienei tokio maisto - šiltų troškinių su baklažanais, paprikomis, pomidorais ir, pavyzdžiui, žuvimi.

Reikės:
Menkės mažos (šaldytos) 5 vnt.
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Baklažanai 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Konservuoti pomidorai 1 ind.
Juodos alyvuogės sauja
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Bazilikai ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname juostelėmis pjaustytus svogūnus bei paprikas. Išimame ir toje pat keptuvėje pakepiname juostelėmis pjaustytus baklažanus su česnaku ir bazilikais. Apkeptas daržoves sumaišome su konservuotais pomidorais (supilame su visu skysčiu) ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Sudedame į kepimo indą ir šauname į 190 C orkaitę 30-35 minutėms.
      Tuo metu žuvies gabalus (aš naudojau mažytes menkes, tai jų nesmulkinau) pabarstome druska, pipirais, žuvies prieskoniais ir apvoliojame miltuose. Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Likus 10 min. iki daržovių kepimo pabaigos, išdėliojame žuvį ant troškinio ir dedame atgal į orkaitę. Patiekiame su ryžiais.
       Recepto šaltinis - Gardus kasnelis.

2 komentarai:

  1. Vidurzemio juros salyse dedami ne konservuoti pomidorai, o naturalios pomidoru sultys ir pilamas baltasis vynas. Beveik visuomet dedami kapariai. Ant virsaus uzdedamos dziovinto mairuno sakeles.Baklazanai nebutinai.Vietoj ju kartais deda morkas. Cesnaku galima daugiau :)Tik juos sukapoti ( nespausti).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, išbandysim kada ir pagal jūsų receptūrą :)

    AtsakytiPanaikinti