2010 m. rugsėjo 16 d., ketvirtadienis

Geltonųjų slyvų uogienė su pistacijomis


       Šiaip niekada neverdu uogienių ir nieko nekonservuoju. Bet jau kad prikrito pilnas sodas slyvų, tai buvo gaila jas palikti... Iš didžiulio puodo slyvų išviriau 2 stiklainius uogienės. Sunkiai sekėsi rasti receptą slyvų uogienei, šiek tiek rėmiausi šiuo Neringos receptu. Bet mano uogienė bus kaip tikras pradžiamokslis pradedantiesiems arba truputį pritingintiems - slyvų lupti nereikės, kauliukų neišiminėsime ir viskas išverda per 20 minučių :)

Geltonosios slyvos 2 kg
Cukrus 2 st.
Cinamonas, gvazdikėliai po 1 a.š.
Pistacijos sauja

       Slyvas dideliame puode užpilame stikline cukraus ir stikline ar dviejomis vandens - tai priklauso nuo puodo dydžio. Verdame, kol susproginės slyvų odelės (apie 20 min.). Kol slyvos verda, suberiame prieskonius. Išvirus nupilame vandenį ir slyvas suverčiame į kiaurasamtį su didelėm skylėm. Po apačia pasistatome platų indą ir grūdame slyvas mediniu šaukštu, kol užteks kantrybės - tikslas, kad kiaurasamtyje liktų tik kauliukai.
       Pistacijas išlukštename ir (jeigu jos sūdytos) užmerkiame vandenyje. Kai išmirks, nusausiname popieriniu rankšluostėliu ir sumalame trintuve. Įmaišome į trintas slyvas ir papildomai paskaniname slyvienę cukrumi (aš pyliau iš akies, maždaug stiklinę). Stiklainėlius labai gerai išplauname karštu vandeniu ir nusausiname švariu rankšluosčiu (geriau popieriniu). Kol dar šilti, supilstome uogienę ir sandariai užsukame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą