Seniai norėjau išbandyti šį desertą - labai elegantiškas derinukas, nors tiesa, itin paprastas... Tereikia trupučio skanios espresso kavos su kaušeliu ledų, šokoladu ir plakta grietinėle. Labai greitai paruošiamas, gražiai atrodo, ir nereikia atskirai nešioti desertų ir kavos - viskas viename.
Ir štai pasitaikė puiki proga, kai su manimi susisiekė "Kavos draugas" ir pasiūlė išbandyti jų produkciją. Kadangi aš mėgstu kavą pirkti specializuotose parduotuvėlėse ir visuomet renkuosi 100 % arabiką, būtent tokią ir gavau išbandyti:
Apie "Kavos draugą" išgirdau pirmą kartą. Jų kavos galima įsigyti internetu, taip pat įmonė turi savo parduotuves Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Norimą rūšį galima užsisakyti pupelėmis arba sumaltą. Kavos kainos įvairios, svyruoja nuo 35 iki 120 lt už kilogramą, mano mėgiama arabika (jų nusižiūrėjau jau keletą rūšių) kainuoja panašiai kaip ir specializuotose parduotuvėse, kuriose pirkdavau iki šiol. Maltos kavos galima užsisakyti pakuotes nuo 250 g, tačiau pupelėmis mažiausias svoris 500 g. Užtat, kavos atvežimas nieko nekainuoja (t.y. nekainuoja kai pirkinio suma viršija 35 Lt).
Mano ragauta kava "Brazil" patiko, nors smalsumas veda išbandyti ir kitas panašias rūšis. "Brazil" skonis sodrus, tirštas, visai nesijaučia rūgštumo. Tiesa, pirmą puodelį užsiplikiau gerokai per stiprų, nežinau kodėl pamaniau, kad įsidėjusi daugiau nei įprastai kavos, stipriau pajausiu skonį... Tačiau išėjo per stipri kava ir joje gerokai jautėsi kartumas. Tačiau visi kiti kavos puodeliai buvo kaip tik mano skonio. Taip pat šia kava vaišinau ir keletą svečių, kurie irgi įvertino ją palankiai - tie kurie ragavo juodą, ir tie kurie gėrė kavą su pienu.
O taip pat su šia kava išbandžiau ir minėtą desertą, kurio receptas čia:
2 porcijoms:
Espresso kavos 2 x 40 ml
Vaniliniai ledai 2 šaukštai
Grietinėlė 200 g
Cukrus 2 v.š.
Šokolado drožlės ~
Razinos šokolade ~
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Patarkuojame šokolado drožlių. Viską pasiruošiame po ranka, nes patiekti reikės nedelsiant. Užplikome espresso kavos. Paskaniname kavą šlakeliu grietinėlės (nors man asmeniškai skaniau kava su šlakeliu pieno).
Pilame kavą į puodelius, ant viršaus dedame po kaušelį ledų. Ant ledų uždedame gerą šaukštą plaktos grietinėlės ir papuošiame šokolado drožlėmis bei razinomis šokolade. Ledai kaštoje kavoje greitai tirpsta, tame ir yra visas skanumas, bet nepatariama kavos pilti ant ledų.
Recepto idėja čia.