2017 m. liepos 1 d., šeštadienis

Šviežiai raugti agurkai



       Vasaros topas! Aš užpyliau karštu vandeniu ir taip paraugti agurkai buvo tinkami valgyti po 24 val. Jeigu ketinate valgyti po kelių dienų, tuomet vandens kaitinti nebūtina. 

Reikės:
Agurkai 10 vnt.
Krapai kuokštelis
Česnakas 6 sk.
Druska 2 v.š.
Karštas vanduo 2 l
Vyšnių ir/ar serbentų lapai - didelė sauja

      Druską ištirpiname karštame vandenyje. Tiksliausia proporcija yra 1 šaukštas druskos vienam litrui vandens. Česnako skilteles nulupame ir šiek tiek sutriname (t.y. suplojame plačiu peiliu). Į dubenį arba kibirėlį dedame šiek tiek serbentų/vyšnių lapų, krapų, česnakų ir sluoksnį agurkų. Tada vėl dedame lapų, krapų, česnako ir taip kol išdėliosime visus agurkus. Tada užpilame sūriu vandeniu. Kai atvės, dedame į šaldytuvą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą