2016 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Balandėliai



       Labai mėgstu balandėlius, tačiau namuose ne dažnai prisiruošiu juos gaminti, gal tik kokį kartą metuose... Kiekviena šeimininkė turi savų paslapčių, kaip juos pagaminti, parašysiu kaip darau aš.

12 vnt. reikės:
Kopūstas didelis 1 vnt.
Malta mėsa 500 g (imu perpus kiaulieną su jautiena)
Virti ryžiai 4 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai~
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Lauro lapai 3-4 vnt.
Vištienos sultinio 1 kubelis
Grietinė 2 v.š.
Pomidorų pasta 1 v.š.
Miltai 1 v.š.

       Kopūsto kietkotį išpjauname. Dideliame puode užviriname sūdyto vandens ir į jį panardiname kopūstą. Po kelių minučių apverčiame - kad lapai iš abiejų pusių apvirtų. Tada atsargiai išimame su 2 šakutėm ir nulupame kelis suminkštėjusius lapus. Vėl dedame kopūstą į verdantį vandenį - ir taip, kol nulupsime 12 didelių gražių lapų. Tada išpjauname ant kiekvieno lapo kietąją dalį (tokį trikampiuką) ir dedame po šaukštą įdaro. Gražiai susukame balandėlius.
            Įdarui maltą mėsą sumaišome su kiaušiniu, druska, pipirais ir virtais ryžiais. Įdarytus balandėlius glaustai sudedame į didelį puodą, išklotą svogūnų ir morkų griežinėliais. Užpilame sultiniu, kuriame virė kopūstas, įdedame lauro lapų ir vištienos sultinio kubelį. Sultinys turi pilnai apsemti balandėlius. Troškiname 45 min. ant vidutinės ugnies. Prieš pabaigą sutirštiname padažą: porą šaukštų grietinės puodelyje sumaišome su šaukštu pomidorų pastos ir šaukštu miltų. Atskiedžiame puodeliu sultinio (iš puodo, arba jei dar turite likusio nuo kopūsto) ir supilame ant balandėlių. Tiekiame su virtomis bulvėmis ir grietine.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą