2013 m. lapkričio 1 d., penktadienis

Kiaulienos ir veršienos maltinukai baltame padaže



Mano skaniausias maltinukų receptas!

Reikės:
Malta kiauliena su veršiena 700 g
Svogūnai 2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Džiūvėsėliai 2 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt.
Miltai 2 v.š.
Pieno šlakelis
Grietinėlė 200 g
Česnakas 2 sk.
Druska, juodieji pipirai~
Bazilikai~
Lauro lapai~
Petražolės~
Aliejus, sviestas kepimui

       Maltą mėsą sumaišome su kiaušiniu ir smulkintu svogūnu, beriame džiūvėsėlius ir šaukštą miltų, užpilame šlakeliu pieno. Pagardiname druska, pipirais ir džiovintais bazilikais. Šlapiomis rankomis formuojame kukulius ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Kartu įdedame porą lauro lapų ir verdame 15 min.
       Padažui ant šlakelio aliejaus ir sviesto apkepiname likusį svogūną ir morkų griežinėlius. Sudedame smulkintą česnaką. Beriame šaukštą miltų ir gerai išmaišome. Supilame grietinėlę ir samtį sultinio, kuriame virė kukuliai. Gerai išmaišome, pagardiname druska, pipirais ir sudedame kukulius. Troškiname ant nedidelės ugnies, retkarčiais apverčiame, kad nepridegtų. Pabarstome kapotomis petražolėmis ir patiekiame su bulvių koše ir salotomis. Labai skanu, skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą