2013 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Tortas "Juodasis miškas"



       Man gražiau skamba "Švarcvaldas"... Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi - šiemet tai buvo mano gimtadienio tortas. Esu jį kepusi jau ir anksčiau, kažkada per Naujus metus. Man tai vienas skaniausių tortų, šokolado ir vyšnių derinys tiesiog magiškas, dievinu jį :)

24-26 сm skersmens formai:
Miltai 100 g
Sviestas 75 g
Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 180 g + 150 g kremui
Krakmolas 50 g + 2 v.š. kremui
Kakava 3 v.š.
Kepimo milteliai 1,5 a.š.
Pieniškas šokoladas (naudojau "Karūną") 150 g
Vyšnios (naudojau šaldytas) 400 g
Grietinėlė 35 proc. 750 ml
Grietinėlės standiklis 2 pak.
Cinamonas 1 a.š.
Vyšnių degtinė 60 ml (nebūtina)

       Sviestą ir 100 g šokolado ištirpiname vandens vonelėje. Trynius išplakame su cukrumi iki purumo, sumaišome su sviestu ir šokoladu. Baltymus standžiai išplakame ir supilame į tešlą. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, krakmolą, kakavą ir atsargiai įmaišome į tešlą. Kepimo fortos dugną išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir kepame 175 С orkaitėje 35 minutes.
      Vyšnias užpilame 250 ml vandens (kelias uogas paliekame papuošimui), įberiame 40 g cukraus, cinamono, užverdame ir sutirštiname likusiu krakmolu. Atvėsiname. Atvėsusį biskvitą perpjauname į du pagrindus. Grietinėlę sumaišome su likusiu cukrumi, standikliu ir gerai išplakame. 1/3 dalis grietinėlės bus skirta pirmam biskvitui, 1/3 dalis - antram ir dar 1/3 dalį paliekame aptepti torto šonams bei "rožytėms". Apatinį biskvito sluoksnį aptepame plakta grietinėle, vidury jos dedame atvėsintas vyšnias ir ant viršaus pilame dar šiek tiek grietinėlės. Uždengiame antrą pagrindą, pašlakstome jį vyšnių degtine (aš degtinės nedėjau, todėl palei kraščiukus šiek tiek pašlaksčiau saldintu vandeniu). Supilame dar 1/3 dalį grietinėlės. Statome tortą nakčiai į šaldytuvą. 
       Likusia grietinėle aptepame torto šonus, likutį supilame į konditerinį maišelį ir ant viršaus palei kraštą išspaudžiame 16 roželių. Likusį šokoladą sutarkuojame ir drožlėmis apiberiame paviršių. Papuošiame vyšniomis tik prieš patiekiant į stalą.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Burda".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą