2011 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Paelja su žuvimi ir jūros gėrybėmis



       Nors paprastai gaminu paelją su vištiena ir krevetėmis, šiandien norėjau ištuštinti šaldiklį, kuriame jau senokai gulėjo krevetės ir šaldytų daržovių pakelis. Ir prisiminiau vieną seną receptą, tokį dar beveik iš studentiškų laikų, kai gamindavome tokius troškinius a la paelja iš šaldytos žuvies ir šaldytų daržovių :)

4 porcijoms reikės:
Menkės/lydekos filė 400 g
Didžiosios krevetės šaldytos 12 vnt.
Ryžiai trumpagrūdžiai 2 st.
Svogūnai 2 vnt.
Česnakai 4 sk.
Salierai 2 stiebai
Pomidorai 2 vnt.
Šaldytų daržovių mišinys (žirneliai, morkytės, šparaginės pupelės) 200 g
Daržovių/vištienos sultinys 400 ml
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Ciberžolė 1 a.š.
Citrinos 1 vnt.
Alyvuogių aliejus ~

       Žuvies filė pabarstome druska, pipirais, žuvies prieskoniais (jei norite) ir trupučiu citrinos sulčių. Paliekame pasimarinuoti. Didelėje keptuvėje ar troškintuve įkaitiname aliejų ir jame apkepame kubeliais smulkintus svogūnus ir česnakus. Tada sudedame žuvį pjaustytą gabalėliais ir šiek tiek apkepame. Suberiame žiedeliais pjaustytus salierus ir šaldytas daržoves, dar po minutėlės - suberiame ryžius ir viską užpilame sultiniu. Įdedame druskos, pipirų, prieskonių. Uždengiame, primažiname ugnį ir troškiname 20 minučių. Per tą laiką apverdame krevetes - mažame puodelyje užverdame vandenį, pasūdome, suberiame krevetes, truputį krapų ir šlakelį citrinos sulčių. Paverdame 5 minutes ir nupilame krevetes į sietelį. Galima naudoti ir kitokių jūros gėrybių mišinį, pvz. midijas, šviežius ar šaldytus kalmarus ir kt.
       Kai jau ryžiai sugers visą sultinį ir bus minkšti, įmaišome krevetes ir patiekiame su citrinos griežinėliu. Galima papuošti žaliosiomis arba juodosiomis alyvuogėmis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą