2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Saldžiarūgšte vištiena įdarytos daržovės



       Šitas receptas tapo absoliučiu favoritu mūsų namuose. Tikrai labai labai skanu! Daržoves imti galima kokias tik mėgstate - paprikas, cukinijas, baklažanus ar kt.

Reikės:
Paprikos 2 vnt.
Cukinijos 2 vnt.
Vištienos arba kalakutienos faršas 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Česnakai 3 sk.
Ryžiai virti 5 v.š.
Medus 2 v.š.
Druska, pipirai~
Kaukazietiški prieskoniai, čili pipirai ~
Vorčesterio padažas 2 v.š.
Pienas 100 ml
Sviestas 1 a.š.
Grietinė 1 v.š.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Sūris fermentinis/lydytas 150 g

       Pasiruošiame daržoves įdarymui - nupjauname paprikų viršūnėles (arba perpjauname išilgai pusiau), išimame sėklas. Cukinijas perpjauname išilgai ir šaukšteliu išskabtuojame vidų. Morkas, svogūnus, česnaką ir išskobtus cukinijų vidurius susmulkiname elektrine pjaustykle. Daržoves lengvai pakepiname įkaitintame aliejuje, tada sudedame vištienos faršą ir dar šiek tiek pakepame. Pagardiname druska, pipirais, kaukazietiškais prieskoniais, Vorčesterio padažu, čili pipirais, medumi. Kartu įmaišome virtus ryžius, kad įdaras būtų kibesnis.
       Užviriname pieną kartu su sviestu, dedame dalį tarkuoto sūrio. Kai sūris išsilydo, sudedame pomidorų pastą ir grietinę, paskaniname prieskoniais. Daržoves prikemšame įdaro, užpilame padažu ir kepame 180 C temperatūros orkaitėje apie valandą. Baigus kepti uždedame porą griežinėlių sūrio. Patiekiame su grietine.
       Recepto šaltinis - IKI receptai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą