2010 m. liepos 24 d., šeštadienis

Sūrio krepšeliai su voveraitėmis ir Brie sūriu



       Trapūs sūrio krepšeliai su švelniu voveraičių įdaru - skani užkandėlė prie taurės vyno. Krepšeliai tikrai labai traškūs, tiesiog tirpsta burnoje... Vienintelis jų minusas, kad su tokia trapia tešla sunku dirbti, sunku patiekti ir reikia kiekvieną svečią įspėti, kad smarkiai negriebtų :) Alternatyva - kepti ir patiekti mažose keraminėse formelėse.

Tešlai reikės:
Miltai kvietiniai 150 ml
Sėlenėlės 100 ml (arba kelių grūdų miltai)
Druska žiupsnelis
Sviestas 100 g
Parmezanas smulkiai tarkuotas 100 ml
Alyvuogių aliejus 1 a.š.
Šaltas vanduo 2 a.š.
Bazilikai džiovinti 1 a.š.
Įdarui:
Voveraitės 250 g
Svogūnai 1-2 vnt.
Brie sūris 150 g
Grietinė 3 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Čiobreliai švieži/džiovinti ~
Sviestas 30 g

       Tešlai sumaišome miltus, prieskonius, parmezaną, aliejų ir vandenį, stambia tarka sutarkuojame atšaldytą sviestą. Tešlą suminkome į rutulį, suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Tuo metu pasiruošiame įdarą - voveraites nuvalome ir supjaustome (didesnes - pusiau, mažesnes paliekame sveikas), svogūnus smulkiai sukapojame. Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą ir jame apskrudiname svogūnus su voveraitėmis. Tada pilame grietinę, paskaniname druska, pipirais ir čiobreliais. Nukeliame keptuvę nuo ugnies.
       Tešlą iškočiojame ir išklojame ja mažas kepimo formeles. Nors "iškočiojame" gal nelabai tikslus išsireiškimas, nes tešla gaunasi trapi, todėl veikiau ja rankomis išlipdome formelių dugną. Formelių sviestu tepti nereikia, neprilips. Kepame 200 C temperatūros orkaitėje 10 min. Ištraukiame krepšelius, pripildome įdaro ir kepame dar 10 minučių. Iškeptus atsargiai išimame iš formelių (aš kepiau metalinėse krepšelių formelėse) ir, kol dar karšti, apdėliojame Brie sūrio gabalėliais.
       Kadangi aš voveraičių šįkart turėjau perpus mažiau, negu reikia, pusei krepšelių padariau įdarą su kalakutienos kumpeliu - pirkau "Gurmanų" šaltai rūkytą kalakutienos kumpelį. Pakepinau pusę svogūno, gabalėlį žalios paprikos, įdėjau šaukštelį pomidorų tyrės ir kai pasitroškino - subėriau smulkintas kumpelio juosteles. Šį įdarą sudėjau į likusius krepšelius ir ant viršaus pripjausčiau Brie sūrio riekelių.
       Šaltinis - "Panelės" receptų knyga "Skanios žvaigždžių nuodėmės".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą