2010 m. birželio 18 d., penktadienis

Varškės virtiniai špinatų padaže


       Šiandien ant mano stalo - virti varškėčiai, kuriems suimprovizavau tokį žalią padažą iš špinatų, cukinijų ir krapų. Skanus bandymas :)

2 porcijoms reikės:
Varškė liesa 200 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Miltai 4 v.š.
Špinatai 50 g
Cukinijos 1/2 vnt.
Česnakai 2 sk.
Sviestas 30 g
Grietinė 150 g
Druska, pipirai ~
Krapai švieži ~

       Varškę ištriname su kiaušiniu. Įberiame žiupsnelį druskos, miltų ir suminkome tešlą. Iškočiojame ilgą dešrą ir supjaustome įstrižais gabaliukais. Varškėčius dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir kai iškils į paviršių, verdame 7 minutes.
       Tuo metu elektrine pjaustykle susmulkiname špinatus, kartu įmetame česnako skilteles. Cukinijas supjaustome mažais kubeliais. Keptuvėje ant sviesto apkepiname špinatus ir cukinijas. Įberiame druskos, pipirų ir krapų. Pilame grietinę ir kaitiname padažą ant nedidelės ugnies. Kai išverda varškėčiai, sudedame juos į keptuvę ir apvoliojame špinatų - cukinijų padaže.

5 komentarai:

  1. Oi oi oi, šaldytuvas lūžta nuo špinatų - va šita idėja kaip tik vietoje ir laiku! Ačiū :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nėra už ką Asta - visada prašom :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dekui uz puikia ideja. Tik as visus padazui skirtus ingridientus sutryniau kartu ir sviesta bei grietine pakeiciau jogurtu. Rezultatas - net labai vykes! Bus kartojamas daug k.:) Jusu puslapyje labai daug ideju ir skaniu patiekalu. Dziaugiuosi Jus uztikusi:)

    AtsakytiPanaikinti