2010 m. kovo 21 d., sekmadienis

Ravioli su varške ir špinatais
















Tešlai reikės:
Kvietiniai miltai 150 g
Manų kruopos 80 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Druska žiupsnelis

Įdarui:
Varškė 180 g
Špinatai, švieži 100 g
Svogūnai 1/2 vnt.
Druska, pipirai ~
Muskatas maltas ~
Sviestas 50 g

Padažui:
Baklažanai 1/2 vnt.
Svogūnai 1/2 vnt.
Pomidorai 1 vnt.
Česnakai 1 sk.
Sviestas 80 g
Aliejus 4 v.š.
Petražolės 3 šakelės
Druska, pipirai ~
Parmezano sūris 50 g

       Dideliame dubenyje sumaišome miltus, manus ir druską. Įmušame 1 kiaušinį ir dar vieną trynį (baltymą atidedame). Įpilame šaukštą aliejaus, porą šaukštų vandens ir išminkome tešlą - kad būtų nesausa, bet ir neliptų prie rankų. Uždengiame plėvele ir dedame 30 min. į šaldytuvą. Špinatus supjaustome juostelėmis ir apkepiname svieste su smulkiai pjaustytais svogūnais. Atvėsiname ir šakute sutriname su varške, muskatais, druska ir pipirais. Baklažanus, pomidorą, česnakus ir svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais bei apkepame svieste su petražolėmis. Įpilame šiek tiek aliejaus.
       Tešlą plonai iškočiojame ir supjaustome 6 x 6 cm kvadratėliais. Ant vieno lakštelio dedame po šaukštelį varškės įdaro, kito lakšto kraštelius patepame išplaktu baltymu ir sandariai užspaudžiame. Sudedame koldūnus į verdantį pasūdytą vadenį. Verdame 10 min. nuo tada, kai koldūnai iškyla į paviršių. Išvirusius koldūnus sudedame į baklažanų - pomidorų padažą, pakaitiname, kad prisigertų padažo skonio ir atsargiai apverčiame. Dedame  į lėkštę ir ant viršaus patarkuojame parmezano sūrio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą