Šiandien sumiksavau prancūzišką salotų varijantą "Salade composee", kurie pas juos labai populiarūs. Prisipažinsiu, aš pati nesugalvočiau tokių derinių, kaip pvz. morkos-kalamata alyvuogės (pas juos esu mačiusi ir dar keistesnių), na bet šiaip ar taip viskas lėkštėje yra daržovės, kuo daugiau tuo geriau, įvairovė man patinka, ypač tokią gilią žiemą, kai jau taip norisi pavasariško gaivumo...
Didelei porcijai salotų ėmiau:
Iceberg salotos 3 lapai
Rukolos salotos saujelė
Morkos 1 vnt.
Avokadai 1/2 vnt.
Kalamata alyvuogės 3 vnt.
Vyšniniai pomidorai 3 vnt.
Krabų lazdelės 3 vnt.
Vinaigrette padažui:
Alyvuogių aliejus 3 a.š.
Sidro actas 1 a.š.
Garstyčios 1 a.š.
Majonezas 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Visas daržoves susmulkiname ir komponuojame lėkštėje. Suplakame padažiuką ir apšlakstome juo žalias salotas. Papuošiame iešmeliais iš pomidorų ir krabų lazdelių bei alyvuogėmis.
Recepto idėja - delicious.k.over-blog.com