Aš gaminau su šviežiais kopūstais, bet ne mažiau skanu būtų ir su raugintais. Toks paprastas, naminis troškinys, sriuba ir karštas patiekalas - du viename...
Reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Bulvės 3 vnt.
Žiediniai kopūstai, žiedynais 1 st. (ėmiau šaldytus)
Švieži kopūstai, pjaustyti 1 st.
Česnakas 3 sk.
Sviesto gabalėlis
Krapai, lauro lapai
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame smulkintus svogūnus. Kai svogūnai suminkštės, suberiame kubeliais pjaustytas morkas. Kai morkos apkeps, sudedame mažais kubeliais pjaustytą vištieną. Pagardiname druska, pipirais, krapais, įspaudžiame česnako skilteles. Kai vištiena apkeps, suberiame kubeliais pjaustytas bulves. Įdedame lauro lapelių, užpilame trupučiu vandens, uždengiame ir troškiname dar 5 min. Tada suberiame plonais šiaudeliais pjaustytus kopūstus ir žiedynais išskirstytus kalafiorus. Dar patroškiname kol visos daržovės bus minkštos ir patiekiame su grietine.
Receptą radau čia.