Puslapiai

2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis

Traškūs avižiniai dribsniai su jogurtu ir keptais vaisiais


       Labai skanus pasiūlymas pusryčiams! Aš dariau su šviežiais persikais ir abrikosais, bet galima naudoti ir konservuotus.

2 porcijoms:
Avižiniai dribsniai 1 st.
Sviestas 50 g
Cukrus 1 v.š.
Slyvos 2-3 vnt.
Persikai 2-3 vnt.
Abrikosai 3 vnt.
Lazdyno riešutai sauja
Natūralus jogurtas 1 st.
Vanilinis cukrus 1 v.š.

       Vaisius supjaustome stambiais kubeliais ir sudedame į kepimo formą. Ant vaisių suberiame avižinius dribsnius, kapotus riešutus ir užpilame trupučiu sulčių nuo konservuotų vaisių (arba tiesiog vandens). Kepame 190 C orkaitėje 10 min. Tada išimame kepimo formą iš orkaitės, užpilame lydytu sviestu, pabarstome ant viršaus cukrumi ir vėl kišame 10 min. į orkaitę, kad susidarytų traški karamelizuota plutelė. Jogurtą paskaniname vaniliniu cukrumi. Dedame į lėkštę traškius dribsnius su vaisiais ir užpilame jogurtu.
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą