2017 m. gegužės 29 d., pirmadienis

Jautienos befstrogenas



Reikės:
Jautienos išpjova 400 g (ėmiau brandintą)
Svogūnai 1 vnt.
Pievagrybiai 7 vnt.
Morkos 1 vnt.
Miltai 1 v.š.
Grietinėlė 200 ml
Baltas sausas vynas 100 ml (arba šlakelis konjako)
Pomidorų pasta 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

       Mėsą nusausiname, supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome juodaisiais pipirais (druskos nereikia, sūdysim vėliau) ir miltais. Kepame aliejuje, gerai įkaitintoje špižinėje keptuvėje. Kai nebesimatys rausvų gabalėlių, pasūdome, uždengiame ir sumažiname ugnį (kelioms minutėms, lygiagrečiai ruošiame daržoves). 
       Atskiroje keptuvėje aliejuje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Kai truputį apkeps, sudedame ketvirčiais pjaustytus grybus. Dar pakepame keletą minučių, tada užpilame grietinėle ir įmaišome pomidorų pastą. Primažiname ugnį iki minimumo ir grįžtame prie jautienos. Vėl įjungiame didžiausią ugnį, mėsą užpilame vynu ir leidžiame jam 1-2 min. paburbuliuoti, kol alkoholis išgaruos ir mėsa pakvips vyno aromatu. Supilame grietinėlę su svogūnais, pievagrybiais ir viską permaišome. Tiekiame su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.


2017 m. gegužės 26 d., penktadienis

Salotos su obuoliais, burokėliais ir ožkų sūriu



Reikės:
Burokėliai 1 vnt.
Obuoliai 1 vnt.
Salotų lapai (įvairūs) 2 saujos
Graikiniai riešutai 6 vnt.
Ožkų sūris 30 g
Alyvuogių aliejus~
Citrinos sulčių 2 a.š.
Medus 1 a.š.
Garstyčios 1 a.š.
Balzaminis actas 1 a.š.
Rozmarinas~
Druska, juodieji pipirai~

       Virtus burokėlius ir obuoliį supjaustome kubeliais. Dubenyje sumaišome garstyčias, medų, citrinos sultis. Įpilame šiek tiek vandens, druskos, pipirų ir aliejaus. Išplakame ir į gautą padažą sudedame burokėlius bei obuolius, gerai išmaišome. Salotų lapus išdėliojame lėkštėje. Ant viršaus dedame obuolius su burokėliais. Užpilame kelis lašus balzaminio acto, dedame riešutus ir ožkų sūrio skridinėlius. Ant kiekvieno sūrio skridinėlio pabarstome rozmarino ir dar po lašelį medaus.

2017 m. gegužės 24 d., trečiadienis

Graikiškas užkandžių padėklas



       Nuostabus - man, kaip didelei graikiškos virtuvės gerbėjai... Įvairios užkandėlės: tzatziki padažas, salotų lapai, su žolelėmis pamarinuoti pomidoriukai, traškūs avinžirniai, saldžiųjų bulvių lazdelės, feta ir česnakiniai pitos trikampėliai su sūriu.

Traškūs avinžirniai:
Skardinę avinirnių nusunkiame ir gerai nusausiname (paliekame išdžiūti ant popierinio rankšluosčio. Tada kepame 180 C orkaitėje ant kepimo popieriaus. Apkeptus sumaišome su prieskoniais: druska, pipirais, paprikų milteliais, kuminu, kariu, čili, pašlakstome aliejumi ir dar kišame kepti 15 min.

Marinuoti pomidoriukai:
Vyšninius pomidorus palaikome valandą alyvuogių aliejuje, sumaišytu su balzaminiu actu, druska, pipirais, bazilikais, raudonėliais, vos vos čili pipirų dribsnių ir išspausta česnako skiltele .

Pitos trikampėliai:
Pitos duoneles supjaustome trikampiais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, išspaustu česnaku ir šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio. Kepame 180 C orkaitėje 15-20 min.

Tzatziki padažas:
Pusę ilgavaisio agurko perpjauname išilgai perpus, išskobiame sėklas. Stambiai sutarkuojame, pabarstome druska ir paliekame agurkus ant sietelio, kad nuvarvėtų kuo daugiau vandens (retkarčiais pamaišome, laikome sietelyje kuo ilgiau - galima ir kelias valandas). 400 g graikiško jogurto sumaišome su druska, pipirais, smulkintomis žolelėmis (krapais, mėtomis), įspaudžiame citrinos sulčių ir česnako skiltelę. Sudedame nusausintus agurkus ir išmaišome. 

Saldžiųjų bulvių lazdelės
Saldžiąsias bulves (2 vnt.) nulupame, supjaustome lazdelėmis ir iškepame orkaitėje su druska, pipirais ir aliejumi. 

       Recepto idėja iš Pinterest.

2017 m. gegužės 22 d., pirmadienis

Kaimiška žirnių sriuba



Reikės:
Skaldyti žirniai 2 st.
Jautienos gabaliukas su kaulu 1 vnt.
Porai 1/2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Saliero gumbo 1/4 vnt. 
Lauro lapai 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Bulvės 2 vnt
Parūkytos dešrelės 3-4 vnt.
Druska, juodieji pipirai~

       Į puodą dedame jautieną, 1 morką, susmulkintą porą ir saliero gumbą (nepjaustytą), porą lauro lapų. Užpilame vandeniu, kad apsemtų ir užverdame. Tada nugraibome putas, suberiame perplautus žirnius, pasūdome ir verdame 30 min. Svogūną ir likusią morką smulkiai supjaustome arba sutarkuojame ir apkepiname atskiroje keptuvėje, kartu apkepiau ir dešreles, supjaustytas griežinėliais. Kai išvirs sultinys, išgriebiame mėsą, salierą ir morką. Mėsą nupjaustome nuo kaulo ir sudedame atgal į sriubą. Suberiame bulves, supjaustytas kubeliais, kepintus svogūnus, morkas ir dešreles. Paverdame, kol bulvės suminkštės, jeigu trūksta pagardiname druska ir pipirais. Jeigu jums gražiau, galima dėti nepjaustytas dešreles ir padalinti kiekvienam valgytojui po dešrą sriuboje. Tiekiame su grietine ir juoda duona.
       Recepto šaltinis - Cheftube Francais.


2017 m. gegužės 20 d., šeštadienis

Cukinijų kroketai



Reikės:
Jaunų cukinijų 650 g (aš perpus maišiau su moliūgu)
Tarkuotas kietas sūris, pvz. Džiugo 100 g
Krakmolas 3 v.š.
Malti avižiniai dribsniai 4 v.š.
Kukurūzų miltai arba kruopos 3 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus kepimui~

       Cukinijas smulkiai sutarkuojame, pabarstome druska ir paliekame pastovėti, kol išskirs sultis. tuomet nuspaudžiame rankomis arba per marlę. Suberiame sūrį, pagardiname pipirais. Krakmolą
sumaišome su maltais avižiniais dribsniais, suberiame į tešlą. Įmaušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame kukurūzų miltuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Aliejaus turi būti daug, kepame nesugrūstus keptuvėje (per kelis kartus). Kepimo laikas 5-10 min. t.y. pirma partija visada kepa ilgiausiai, o paskutinė trumpiausiai :)
Tiekiame su grietine (dar geriau būtų česnakinis grietinės padažas), aš valgiau kaip vegetarišką karštąjį patiekalą su avokadų ir pomidorų salotomis. Bet taip pat šie kroketėliai tiktų ir kaip garnyras prie mėsos arba žuvies patiekalų.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2017 m. gegužės 18 d., ketvirtadienis

Špinatų, avokadų ir fetos salotos su vištiena



2 porcijoms:
Vištienos filė 250 g
Avokadai 1 vnt.
Špinatai 2 saujos
Feta 50 g
Salėgražos 2 v.š.
Graikiniai riešutai 2 v.š.
Džiovintos spanguolės~ (nedėjau)
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Balzamiko actas 1 v.š.
Citrinos sultys 1 v.š.
Medus 1/2 a.š.

      Vištienos filė įtriname druska, pipirais ir mėgiamais prieskoniais. Iškepame, kol gražiai parus. Špinatus, pasmulkintus avokadus dedame į lėkštes ir užpilame padažu iš aliejaus, balzaminio acto, citrinų sulčių, medaus ir druskos. Sudedame pjaustytą gabalėliais vištieną, patrupiname fetos ir viską užbarstome sėklomis bei riešutais.
       Recepto idėja iš Pinterest.

2017 m. gegužės 16 d., antradienis

Vandutės



       Vandutės - tai yra varškinės bandutės :) Nauja mada, pastaruoju metu apėmusi socialinius tinklus... Taigi, aš irgi nusprendžiau jas išbandyti, nes suviliojo labai sveikuoliška sudėtimi (nėra baltų miltų) ir ką gi - skonis puikus, tinka su bet kuo! Tik jos labai sočios, tokios pilnavidurės :)

Reikės:
Varškė 500 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Avižiniai dribsniai (greito paruošimo) 250 g
Druska 1 a.š.
Įvairūs pagardai: saulėgrąžos, sezamai, džiovinti pomidorai, alyvuogės, žolelės ar kt.

       Varškę išsukame su kiaušiniais. Avižinius dribsnius aš sumaliau į miltus (naudojant kavamalę), bet nebūtina. Pridedame druskos ir norimų pagardų. Šlapiomis rankomis suformuojame bandeles, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aš dar viską pašlaksčiau linų sėmenų aliejumi ir saulėgrąžų sėklomis (į tešlą nieko nedėjau). Kepame 180 C orkaitėje 30-40 min. Paliekame kelias minutes atvėsti ir valgome su sviestuku, užtepėlėmis, lašiša arba džemu :) Mano pusryčių sumuštinis buvo su avokadų-pomidorų salsa ir feta.


       Recepto šaltinis - Tasha.lt.

2017 m. gegužės 14 d., sekmadienis

Agurkų laiveliai su menkių kepenėlėmis



Reikės:
Agurkai 4-5 vnt.
Menkių kepenėlės 100 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Svogūnų laiškai 1 vnt.
Virti ryžiai 1/2 st.
Majonezas 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Agurkus nulupame, perpjauname išilgai ir šaukšteliu truputį išskobiame. Pasūdome puseles. Susmulkiname virtą kiaušinį, svogūnų laiškus ir menkių kepenėles. Sumaišome su virtais ryžiais ir majonezu, pagardiname druska, pipirais. Pridedame įdaro į agurkų laivelius ir patiekiame.

2017 m. gegužės 11 d., ketvirtadienis

Kalakutienos juostelės su feta ir Provanso daržovėmis




       Viduržemio jūros virtuvės stiliuje... Baklažanai, paprikos, cukinijos, feta ir kalakutiena - tobulas derinys.

Reikės:
Kalakutienos filė 700 g
Baklažanai 1 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Cukinijos 1 vnt.
Fetos sūris 50 g
Šviežios žolelės (krapai, petražolės, mėtos)~
Balzamiko actas 1 v.š.
Raudonėlis 1 a.š.
Česnakas 2 sk.
Medus 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Kalakutieną supjaustome juostelėmis, įtriname druska, pipirais ir mėgiamais paukštienos prieskoniais (aš pvz šiuo metu paukštienai naudoju žolelių prieskonius, kurie iš tiesų skirti žuviai :) ).
Kalakutieną apkepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kepame porcijomis per kelis kartus.
       Daržoves supjaustome, pašlakstome aliejumi, druska, pipirais ir raudonėliais. Kepame 180 C orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos 25 min. Paskui apšlakstome tokiu užpilu: balzamiko actą suplakame su pora šaukštų aliejaus, įspaudžiame česnako skilteles ir suskystintą medų. 
       Žalias žoleles sukapojame. Į lėkštes dedame kalakutieną, užberiame žalumynų, ir patrupiname fetos sūrio. Tiekiame su keptomis daržovėmis. 
       Recepto idėja iš Youtube - Colruyt en Cuisine.


2017 m. gegužės 6 d., šeštadienis

Orkaitėje keptos daržovės su kynva, razinomis ir riešutais



       Saldokos karamelizuotos daržovės + kynva su riešutais ir razinomis. 

Reikės:
Kynva 200 ml
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Brokoliai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.

Karis 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~

Alyvuogių aliejus~
Razinos 50 ml
Džiovintos spanguolės (nedėjau)
Riešutai 50 ml (aš dėjau anakardžių)
Šviežios petražolės, mėtos~


       Kynvą išverdame pasūdytame vandenyje 15 min. Tada įmaišome razinas ir stambiai kapotus riešutus. Daržoves supjaustome, dedame į kepimo skardelę. Česnako skilteles dedame nesmulkintas, tik nuluptas. Pašlakstome aliejumi, pagardiname druska, pipirais ir kariu. Kepame 200 C orkaitėje apie 20 min. Tiekiame su riešutų-razinų kynva.
       Recepto šaltinis iš Youtube (Entertaining with Beth).


2017 m. gegužės 4 d., ketvirtadienis

Tofu su kariu ir daržovėmis




Reikės:
Paprika 1 vnt.
Brokolis 1/2 vnt.
Tofu 100 g
Karis 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Šviežios petražolės, svogūnų laiškai~

       Daržoves supjaustome stambiais gabalėliais ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pagardiname druska, pipirais. Tofu supjaustome kubeliais, sumaišome su kariu ir pakepame kartu su daržovėmis, Pabaigoje užberiame kapotų žalumynų ir voila - karštas vegetariškas patiekalas per  10 min.


2017 m. balandžio 25 d., antradienis

Kuskusas su vištiena ir daržovėmis



       Patiekalas greitai, kasdieniškai vakarienei.

Reikės:
Kuskusas 180 ml
Vištienos filė 450 g
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Porai 1/3 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Druska, juodieji pipirai~
Vištienos prieskoniai~
Aliejus, sviestas kepimui~ir

       Vištieną supjaustome gabaliukais, ištriname druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Apkepiname ant trupučio aliejaus. Kai apkeps - dedames smulkintus svogūnus, porus, stambiai tarkuotas morkas. Pakepame, kol daržovės suminkštės, jeigu reikia - įpilame truputį vandens. Uždengiame ir troškiname ant nedidelės ugnies. Pabaigoje suberiame kuskusą, užpilame vandeniu (kad vos vos apsemtų), užmetame sviesto gabaliuką, truputį druskos. Uždengiame ir paliekame kelioms minutėms, kol kuskusas išbrinks. Viskas, skanaus!


2017 m. balandžio 22 d., šeštadienis

Špinatų ir varškės pyragas



       Dariau pagal graikišką Spinakopita (špinatų pyrago) receptą, tik naudojau šaldytą bemielę, o ne filo tešlą. Skaniausias šiltas :)

Reikės:
Šaldyta bemielė tešla 650 g (priklauso nuo formos, sunaudojau 1,5 pak.)
Švieži špinatai 300 g
Svogūnai 1 vnt.
Varškė 400 g
Rikota 200 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Muskato žiupsnelis
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Tešlą išimame ir paliekame 1 val. kambario temperatūroje. Špinatus nuplauname ir peiliu šiek tiek pasmulkiname. Apkepiname ant trupučio aliejaus svogūną, paskui sudedame špinatus.Špinatus kepame labai trumpai, kol truputį sukris. Pagardiname muskatu.
       Varškę ištriname su kiaušiniu (geriausia blenderiu). Įmaišome rikotą, druskos, pipirų. Sudedame špinatus ir išmaišome. Į kepimo formą įklojame kepimo popieriaus. Šaldytą tešlą truputį pakočiojame, suformuojame pyrago pagrindą su borteliais, sudedame įdarą ir užklojame likusia tešla.        Pakraštėlius gražiai užlipdome ir užsukame - čia jau pagal savo fantaziją ir pagal kepimo formą. Aš naudojau kvadratinę formą, bet galima kepti ir apvalų pyuragą, arba netgi daryti mažus trikampius pyragėlius. Kepame 190C orkaitėje 50-60 min., tešlos paviršių aptepame alyvuogių aliejumi.


2017 m. balandžio 20 d., ketvirtadienis

Lašišos ir agurkų užkandėlė


      Labai greitas, paprastas ir skanus užkandis. 

Reikės:
Agurkai ilgavaisiai 1 vnt.
Rūkyta lašiša 100 g
Raudonieji svogūnai 1/4 vnt.
Citrinos 1/2 vnt.
Malti juodieji pipirai~
Šviežių krapų šakelė~

       Svogūną supjaustome kuo smulkesniais kubeliais. Rūkytą lašišą irgi kubeliais, agurką - storomis riekelėmis. Sumaišome lašišą su svogūnu, įspaudžiame citrinos sulčių ir juodųjų pipirų. Dedame gautą įdarą ant agurkų riekelių ir papuošiame šviežiais krapais.


2017 m. balandžio 17 d., pirmadienis

Velykų meniu



       Su šv.Velykom! Labai mėgstu skaityti tokius postus prieš šventes, kai planuoju savo meniu. Pasidalinsiu, ką ir kaip ruošiau šiemet Velykų stalui.

       Margučiai
       Šiemet išbandžiau margučių dažymą natūraliais dažais, t.y. maisto produktais. Daug kas internete dalinosi receptais, tai suintrigavo... Na ir nesitikėjau, kad išeis tokių gražių pastelinių spalvų kiaušinukai - dažiau su ciberžole, burokėliais ir mėlynuoju kopūstu. Receptas visiems toks pats - sutarkuotus burokėlius arba kopūstą viriname ant mažos ugnies 45-60 min., įpylę po 1/4 st. acto. Ciberžolę (milteliais) virinau trumpiau ir be acto. Į atvėsintą nuovirą merkiame virtus kiaušinius ir laikome 3-12 val. Išimame ir atsargiai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Kartu dažiau mažus putpelių kiaušinukus, tai juodi plėmai nuo lukšto nusivalė su servetėle nuo tų, kurie buvo dažyti su actu.



Užkandžiai
- blyneliai su ikrais, 
- krepšeliai su krabų lazdelėmis (krabų lazdelės + agurkas + kukurūzai + kiaušinis + majonezas, krepšeliai pirktniai),
- pjaustytos mėsytės asorti,
- dar po mišrainę atsinešė mama ir sesė.


Karšti patiekalai
- Varškės ir špinatų pyragas (kepiau aš - kaip vegetariškų patiekalų gerbėja);
- Keptas kiaulienos kumpis + šviežios daržovės (atsivežė ir paruošė mama).


Saldus stalas
Obuolių tarta pagal Julia Child;

2017 m. balandžio 15 d., šeštadienis

Jogurtinis pyragas



       Šiemet vietoje Velykų bobos iškepiau jogurtinį pyragą su mandarinais. Greitas, paprastas ir skanus. Jau senokai ruošiausi išbandyti šį pyragą iš Dorie Greenspan puslapio - jis vadinamas Viduržemio jūros regiono desertu, bet čia vienas iš tų pyragų, kuriuos prancūzų šeimininkės moka iškepti užsimerkę :) ...

Reikės:
Kiaušiniai 3 vnt.
Augalinis aliejus 125 ml
Natūralus jogurtas 150 ml 
Cukrus 240 ml
Miltai 360 ml
Kepimo milteliai 2 a.š.
Druska žiupsnelis
Vanilė ~
Mandarinai/klementinai 2 vnt.

       Kiaušinius mikseriu suplakame su puse cukraus. Įmaišome jogurtą, paskui - aliejų. Paskui suberiame likusį cukrų, druską, kepimo miltelius ir miltus. Atsargiai išmaišome mentele, suberiame mandarinų skilteles. Kepame 180 C orkaitėje 35 minutes (pagal receptą parašyta kepti 50-60 min. bet čia nebent daryčiau aukštą pyragą iš dvigubos normos, o šiaip patikrinau pagaliuku po 35 min. ir man buvo iškepęs).
       Pyragą gerai atvėsiname, dekoruojame pvz. tirpintu medumi, šokoladu arba cukraus glaistu, arba norimu kremu - arba kasdienai prie arbatos nebūtina visai niekuo dekoruoti.
       Recepto šaltinis - Dorie Greenspan.


2017 m. balandžio 10 d., pirmadienis

Kynvos salotos su feta ir alyvuogėmis



Reikės:
Agurkai ilgavaisiai 1/3 vnt.
Avokadai 1 vnt.
Kynva 2/3 st.
Feta 50 g
Juodosios alyvuogės~
Citrinos sulčių~
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Kynvą išverdame ir pasūdome. Agurkus ir avoadus supjaustome, pašlakstome citrinų sultimis ir aliejumi. Fetą ir alyvuoges pasmulkiname, sumašome su virta kynva ir dedame į lėkštes ant žalių daržovių. Skanaus!


2017 m. balandžio 7 d., penktadienis

Pusryčių skrebučiai su avokadais ir mocarela



Reikės:
Grūdėtos duonos 2 riekelės
Avokadai 1/2 vnt.
Mocarela 1/2 vnt.
Saulėgrąžos 1 v.š.
Vyšniniai pomidoriukai~
Druska, juodieji pipirai~
Citrinos sulčių~

       Duonos riekeles paskrudiname. Avokadą sutriname šakute su lašeliu citrinos sulčių ir trupučiu druskos. Skrebučius aptepame avokadų mase, pabarstome saulėgrąžomis ir uždedame mocarelos sūrio. Patiekiame su pomidoriukais, kartu dar labai tiktų gražgarstės kuokštelis...

2017 m. balandžio 5 d., trečiadienis

Šokoladinis pyragas



       Šis pyragas yra iš David Leibovitz knygos "Saldus gyvenimas Paryžiuje", ilgą laiką neprisiruošiau jo išbandyti. Vieną kartą kolegė, kuriai buvau paskolinusi tą knygą, iškepė ir atnešė į darbą pavaišinti - ir tada tik atradau, koooks čia skanus pyragas :) 

Reikės:
Sviestas 120 g
Juodasis šokoladas 250 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 65 g (aš dedu daugiau)
Miltai 2 v.š.
Druska, žiupsnelis

       Sviestą ir šokoladą ištirpiname ant karšto vandens vonelės. Įmaišome kiaušinių trynius, miltus ir pusę cukraus. Baltymus išplakame su likusiu cukrumi ir druska. Mentele atsargiai įmaišome baltymus į tešlą. Supilame į kepimo popieriumi išklotą 23 cm kepimo formą. Kepame 180 C orkaitėje 35 minutes. 
       Man skaniausias šis pyragas kitą dieną - išlaikytas kambario temperatūroje, uždengtas maistine plėvele (kad nesudžiūtų).

2017 m. balandžio 3 d., pirmadienis

Įdarytos cukinijos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis


       Labai mėgstu visokias įdarytas daržoves, šįkart vėl vegetariškos cukinijos, įdarytos saldžiųjų bulvių piure ir aštriomis raudonosiomis pupelėmis.

Reikės:
Cukinija 1 vnt.
Saldžiosios bulvės 1 vnt.
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Konservuotos aštrios pupelės 1/2 skardinės
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

      Cukiniją perpjauname perpus ir išilgai, į 4 laivelius. Minkštimą išskobiame, pašlakstome aliejumi, druska, pipirais ir kepame 180 C orkaitėje 15 min. Saldžiąją bulvę nulupame, supjaustome gabalėliais ir išverdame sūdytame vandenyje. Svogūną ir cukinijos minkštimą susmulkiname, su česnaku apkepiname ant aliejaus, tada sutriname blenderiu su saldžiosiomis bulvėmis. Pridedame įdaro į apkeptas cukinijas, ant viršaus dedame pupelių ir dar pakepame 5 minutes. Tiekiame su ryžiais.