2016 m. spalio 17 d., pirmadienis

Vištienos troškinys su kopūstais



       Aš gaminau su šviežiais kopūstais, bet ne mažiau skanu būtų ir su raugintais. Toks paprastas, naminis troškinys, sriuba ir karštas patiekalas - du viename...

Reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Bulvės 3 vnt.
Žiediniai kopūstai, žiedynais 1 st. (ėmiau šaldytus)
Švieži kopūstai, pjaustyti 1 st.
Česnakas 3 sk.
Sviesto gabalėlis
Krapai, lauro lapai
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

       Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame smulkintus svogūnus. Kai svogūnai suminkštės, suberiame kubeliais pjaustytas morkas. Kai morkos apkeps, sudedame mažais kubeliais pjaustytą vištieną. Pagardiname druska, pipirais, krapais, įspaudžiame česnako skilteles. Kai vištiena apkeps, suberiame kubeliais pjaustytas bulves. Įdedame lauro lapelių, užpilame trupučiu vandens, uždengiame ir troškiname dar 5 min. Tada suberiame plonais šiaudeliais pjaustytus kopūstus ir žiedynais išskirstytus kalafiorus. Dar patroškiname kol visos daržovės bus minkštos ir patiekiame su grietine.
       Receptą radau čia.


2016 m. spalio 14 d., penktadienis

Česnakinės krevetės svieste



        Pats skaniausias būdas iškepti krevetes. Čia toks bazinis receptas, tinkantis visiems atvejams. Aš perku krevetes su galvomis (dažniausiai per akcijas), prisikepu jų ir paskui laikau šaldytuve sandariame indelyje, ir mėgaujuosi kiekvieną dieną, kol visas sunaudoju... Jomis galima skaninti salotas, trintas sriubas arba tiesiog - valgyti karštas su šviežiu prancūzišku batonu. 

Reikės:
Krevetės su galvomis 300 g
Česnakas 3 sk.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Sviestas 1,5 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Čili pipirai~ (jeigu mėgstate)
Šviežios petražolės, krapai~

       Krevetes nuplauname, nuplėšiame galvas. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame apkepame pasmulkintus česnakus (nelabai smulkiai). Kai tik česnakai paskleis aromatą ir gražiai pagels (ne paruduos), išimame juos iš keptuvės ir atidedame. Suberiame krevetes, pagardiname druska, pipirais, čili ir kepame vis pamaišydami. Prieš baigiant kepti įdedame gabalėlį sviesto, sudedame atgal česnakus, dar minutėlę pakepiname ir užberiame kapotų žolelių. 



2016 m. spalio 12 d., trečiadienis

Avokadų ir mangų sluoksniuotis su dribsniais



       Labai greitas, labai lengvas ir sveikas desertas arba užkandis.

2 porcijoms:
Avokadas  1 vnt.
Mangas 1 vnt.
Vanilinis jogurtas 4 v.š.
Sėlenų dribsniai 4 v.š.
Migdolai 10 vnt.

       Avokadą ir mangą supjaustome kubeliais. Sluoksniuojame desertiniuose indeliuose kartu su dribsniais ir vaniliniu jogurtu. Migdolus sukapojame peiliu ir užbarstome paruoštus sluoksniuočius.

2016 m. spalio 10 d., pirmadienis

Traški menkės filė su keptomis daržovėmis



       Kepiau iš šaldytos žuvies, t.y. ėmiau 700 g pakuotę, bet taip skaniai gavosi, kad pati viena suvalgiau bent pusę šio patiekalo :))) Jeigu gaminčiau pilnai 4 asm. šeimai, tai, manau, reikėtų imti 2 tokias pakuotes. Labai skanūs menkių gabalėliai su traškia plutele - šįkart pavolioti kukurūzų kruopose, bet galimi ir kiti plutelės varijantai, pvz. manų kruopos perpus sumaišytos su džiūvėsėliais.

Reikės:
Menkių filė 700 g (geriau šviežia)
Karis 1 a.š.
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Kiaušiniai 1 vnt.
Kukurūzų kruopos 6 v.š.
Aliejus kepimui

Garnyrui:
Morkos 1 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Porai 1/2 vnt.
Cukinija 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Druska, krapai, petražolės~
Sviesto gabaliukas

       Žuvį gausiai įtriname kariu, malta paprika, druska ir pipirais. Paliekame trumpam pasimarinuoti (kol supjaustysime daržoves). Tada gerai įkaitiname keptuvėje aliejų (gausiai), merkiame žuvies gabalėlius į kiaušinio plakinį, tada - į kukurūzų kruopas ir kepame, kol gražiai apskrus.
       Garnyrui morkas supjaustome šiaudeliais ir apkepiname ant šlakelio aliejaus (antroje keptuvėje). Paskui dedame pusžiedžiais supjaustytus porus. Dar šiek tiek pakepame ir sudedame juostelėmis pjaustytas paprikas. Galiausiai sudedame cukiniją, pjaustytą juostelėmis (arba suskustą juostelėmis) ir česnaką (taip pat juostelėmis). Įmetame gabaliuką sviesto, pasūdome. Kepame tik kol daržovės suminkštės. Pabaigoje dar galima pašlakstyti balzamiko actu, bet aš nedėjau.
       Recepto šaltinis - Mamyčių klubas.


2016 m. spalio 7 d., penktadienis

Sumuštinis su avokadu ir rikota


       Man kažkokia rikotos manija - negaliu praeiti prekybos centre pro sūrių lentyną, nepasiėmusi dar vienos rikotos :))) Kai nebežinojau, ką čia dar gero su ja pagaminus, panaršiau Pinterest puslapyje ir radau dar keletą įdomių receptų idėjų.

1 porcijai:
Ruginė duona 1 riekė (ėmiau Ekologišką tamsią)
Rikota 2 v.š.
Avokadai 1/2 vnt.
Vyšniniai pomidorai 3 vnt.
Raudono svogūno ~
Druska, juodieji pipirai~
Bazilikas~

       Aš duoną šiek tiek paskrudinau ir aptepiau sviestu. Ant duonos tepame rikotą, pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais. Avokadą nulupame, supjaustome labai siauromis plokštelėmis ir paskleidžiame ant sumuštinio. Dedame šiek tiek raudono svogūno, papjaustyto labai plonais šiaudeliais ir vyšninių pomidorų puselių. Aišku, čia labai tinka baziliko lapeliai, pagal norą dar galima užspausti citrinos sulčių. Labai labai skanu!
       Recepto idėja - Jamie Oliver, radau Pinterest puslapyje.



2016 m. spalio 5 d., trečiadienis

Rizotas su cukinija ir krevetėmis



Ryžiai 300 ml
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Cukinijos 1 vnt. (maža)
Krevetės 12 vnt. (didelės)
Daržovių sultinio 500 ml
Sviestas 2 v.š.
Šafranas žiupsnelis
Karis, čili ~
Druska, juodieji pipirai~

       Svogūną susmulkiname ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus ir gabalėliu sviesto (1 šaukštu). Suberiame ryžius, išmaišome ir, kai jau pradės kibti prie dugno, įpilame truputį sultinio. Pagardiname druska, pipirais. Pamaišome, kepame, kol sultinys išgaruos, įpilame dar samtį - troškiname, kol sunaudosime visą sultinį, o ryžiai bus išvirę. 
       Kitoje keptuvėje apkepiname krevetes su mėgiamais prieskoniais - aš dėjau česnako, čiili, šafrano, kario. Kai krevetės apkeps, suberiame pjaustytas cukinijas ir kartu apkepame porą minutėlių. Prieš baigiant troškintis rizotui sudedame krevetes su cukinijomis ir dar troškiname. Paragaujame, ar netrūksta druskos. Pabaigoje įmaišome likusį sviestą ir patiekiame.


2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Šparaginių pupelių salotos su pelėsiniu sūriu ir riešutais


 Reikės:
Salotų mišinys, sauja
Šparaginės pupelės 100 g
Raudonieji svogūnai 1/4 vnt.
Mėlynasis pelėsinis sūris 50 g
Graikiniai riešutai 6 vnt.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Balzamiko actas 1 a.š.
Druska,juodieji pipirai~

       Aliejų suplakame su balzamiko actu, įdedame druskos, įmaišome labai smulkiai pjaustytus svogūnus. Sumaišome užpilą su salotų lapais ir virtomis šparaginėmis pupelėmis. Pridedame kubeliais pjaustyto sūrio, riešutų, šviežiai maltų pipirų ir patiekiame.
     Salotų lapai čia nebūtini, gali būti puikiausios salotos vien iš šparaginių pupelių, bet aš įdėjau nes turėjau ir juos mėgstu...


2016 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Cukinijų keksiukai su šokolado gabalėliais



Reikės: (stiklinė - 250 ml)
Miltai 1,5 st.
Cukrus 3/4 st.
Kepimo soda 1 a.š.
Cinamonas 1 a.š.
Druska 1/2 a.š.
Kiaušiniai 1 vnt.
Augalinis aliejus 1/4 st.
Pienas 1/4 st.
Cukinijos tarkuotos, 1 st.
Citrinos sultys 1 v.š.
Obuolių tyrė 1/3 v.š. (nedėjau, pakeičiau pora šaukštų jogurto)
Šokoladas kapotas, 1/4 st.
Graikiniai riešutai 1/4 st.
Vanilinis cukrus~

       Sumaišome sausus produktus - miltus, cukrų, sodą, druską, cinamoną. Kitame inde sumaišome kiaušinius su aliejumi, pienu, obuolių tyre, citrinos sultimis. Įmaišome tarkuotas cukinijas. Suberiame miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Galiausiai įmaišome šokolado gabalėlius su riešutais.
       Kepame 180 C orkaitėje 30 min. Man išėjo nepilnos 2 skardos (apie 19 vnt.).
       Recepto šaltinis - čia.


2016 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

Netikras zuikis



       Toks šeimyniškas patiekalas, kurį gaminu, kai pabosta kotletai :) Visada gaminu iš kiaulienos ir pagal šį Beatos recepta, tik aš nededu keptos šoninės spirgučių.

Reikės:
Malta liesa kiauliena 1 kg
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Obuoliai 1 vnt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Džiūvėsėliai 2 saujos
Kalendra, čiobreliai~
Muskatas, kvapieji pipirai
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

       Keptuvėje ant aliejaus apkepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas. Obuolį stambiai sutarkuojame su visa odele ir suberiame į svogūnus dar šiek tiek pasitroškinti. Mėsos faršą išmaišome su kiaušiniais, prieskoniais, apkepintomis daržovėmis, beriame prieskonių, džiūvėsėlių ir gerai išminkome. Kepimo formą patepame aliejumi, dedame savo "zuikį" ir uždengiame folija. Galima kepti ir apvalų "zuikį", be jokios formos. Kepame 190 C orkaitėje 1 valandą, paskui foliją nuimame ir dar kepame 30 min. kad gražiai apskrustų. 


2016 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

Salotos su apelsinais ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu



2 porcijoms:
Salotų mišinys 2 saujos
Apelsinai 1 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/3 vnt. 
Pelėsinis sūris Memel Blue 100 g
Juodosios alyvuogės, sauja
Česnakas 1 sk.
Citrinos sultys 2 v.š.
Garstyčios 1 a.š.
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Apelsiną nulupame ir supjaustome gabalėliais; geriausia išimti filė iš tarp odelių, bet aš labai skrupulingai nevargstu, daugmaž tas plėveles nuplėšau...Iš nudodytų produktų dubenyje suplakame užpilą, įspaudžiame česnako skiltelę. Sumaišome užpilą su salotų lapais ir smulkiai pjaustytais svogūnais. Dedame į lėkštes salotas, apelsinus, alyvuoges ir sūrį. Skanaus!


2016 m. rugsėjo 23 d., penktadienis

Rikotos šokoladiniai putėsiai


       Labai sotus desertas, nors ir žymiai liesesnis už tikrąjį Mousse au chocolat - iš nurodyto kiekio išeis geros 3 arba net 4 porcijos. Kadangi nenaudosime žalių kiaušinių, tai bus gera išeitis, jeigu valgys maži vaikai arba besilaukianti mama :)

Reikės:
Rikota 250 g
Kakava 3 a.š.
Cukrus 4 a.š.
Vanilinis cukrus~
Juodojo šokolado drožlės~

       Rikotą sumaišome su kakava, cukrumi ir vanile. Labai gerai viską išsukame mikseriu. Dedame į indelius, apibarstome šokolado drožlėmis ir pastatome mažiausiai 1 val. į šaldytuvą.
        Recepto idėja - Imagine Great Living.

2016 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Vištienos kepsneliai "Caprese"



       Patiks tiems, kas mėgsta Kaprio salotas - nuostabūs vištienos kepsneliai su pomidorais ir mocarela.

Reikės:
Vištienos krūtinėlės 1,5 vnt.
Mocarela 1 rutuliukas
Pomidorai 2 vnt.
Bazilikai švieži, saujelė
Balzamiko acto kremas~

Marinatui:
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Balzamiko actas 2 v.š.
Medus 1 v.š.
Česnakas 2 sk.
Bazilikai džiovinti 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Krūtinėlę padaliname į puseles ir tada kiekvieną dar perpjauname į 2 plonesnius kepsnelius. Sumaišome marinatą iš nurodytų produktų, pamerkiame į jį kepsnelius ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 val.
       Prieš kepimą kepsnelius atšildome apie 30 min. kambario temperatūroje. Iškepame paprastoje arba grilio keptuvėje. Pomidorus ir mocarelą supjaustome griežinėliais. Ant karštų kepsnelių dedame po riekelę sūrio, pomidorų ir pasmulkintų bazilikų lapelių. Apšlakstome balzamiko kremu.
       Aš patiekiau ant salotų "patalo" - tiesiog pakelį įvairių salotų lapų sumaišiau su žolelių užpilu (naudojau Kotanyi itališkų žolelių mišinį salotoms) ir įmečiau kelis vyšninius pomidoriukus. Buvo labai skanu!
       Recepto šaltinis atrastas YoutubeHow Jen Does It.


2016 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Kitokia burokėlių mišrainė



       Tiesa, tai yra kitokia mišrainė tik mano virtuvėje - galbūt kažkam ji yra visai įprasta... Kartu su juoda duona, ir šalia tiesiog prašosi sūrios silkės gabalėlis - turbūt jau įaugęs į kraują derinys :)

Reikės:
Virti burokėliai 2 vnt.
Virtos morkos 2 vnt.
Virtos bulvės 2 vnt.
Konservuoti žirneliai 1 st.
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Marinuoti kornišonai 6 vnt.
Alyvuogių aliejus`
Druska, juodieji pipriai~

      Daržoves apverdame, supjaustome kubeliais. Suberiame žirnelius, smulkintus svogūnus ir agurkėlius. Viską išmaišome su alyvuogių aliejumi, druska ir šviežiai maltais pipirais.
       


2016 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Cukinijų pyragas su džiovintais vaisiais



       Pats cukinijų sezonas, reikia galvoti, ką iš jų dar skanaus pasigaminus, taigi šiandien - puikus sveikuoliškas pyragas. Beje, su šiuo receptu dalyvauju Sveiko deserto konkurse. Jeigu patiko pyrago idėja, balsuojame čia - sveikuoliai.lt!

Reikės:
Cukinijos 500 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 300 g
Cukrus 200 ml
Augalinis aliejus 200 ml
Cinamonas, muskatas, kvapieji pipirai~
Druska žiupsnelis
Abrikosų džemas 3 v.š.
Riešutai ir džiovinti vaisiai papuošimui~

       Cukinijas stambiai sutarkuojame, jeigu peraugusios - odą ir sėklas išpjauname (mano buvo mažytės, ėmiau 2 vnt.). Sumaišome su kiaušiniais ir aliejumi. Suberiame miltus, cukrų ir prieskonius. Užmaišome tešlą, supilame į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepame 180 C orkaitėje 40-50 min. 
Kai pyragas šiek tiek pravės, aptepame paviršių abrikosų džemu ir ant viršaus išdėliojame džiovintus vaisius bei riešutus. 
       

2016 m. rugsėjo 16 d., penktadienis

Kalakutienos čiachochbili



      Gruziniškos virtuvės įkvėptas patiekalas. tikriausiai neturėčiau jo vadinti Čachochbili, nes tikrasis variantas būtų troškinti vištienos gabalėliai - ne filė, o su kaulu... Šįkart aš turėjau kalakutieną, kartais darau ir su vištiena, bet labai mėgstu padaže tą derinį - pomidorai/svogūnai/žolelės.

Reikės:
Kalakutiena guliašui 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Miltai 2 v.š.
Sviestas 1 v.š.
Šviežių arba džiovintų žolelių (petražolių, krapų, bazilikų, raudonėlių)~
Prieskoniai Chmeli suneli~
Druska, juodieji pipirai~

       Kalakutienos gabalėlius ištriname druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis (aš naudojau bazilikus ir raudonėlius). Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Mėsos gabalėlius apvoliojame miltuose ir kepame, kol apskrus. Sudedame smulkintus svogūnus. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudedame į keptuvę troškintis. Trokšiname uždengtą, ant mažos ugnies apie 15 min. Pabaigoje įmaišome kapotas šviežias žoleles. Aš patiekiau su kuskusu.



2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Keptų pomidorų ir pupelių sriuba su ančiuviais




       Labai skani trinta sriuba su orkaitėje keptais pomidorais, pupelėmis ir dar pagardinta ančiuviais!

Reikės:
Vyšniniai pomidorai 250 g
Konservuoti pomidorai 800 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 4 sk.
Pomidorų pasta 1 v.š.
Cukrus 1 v.š.
Konservuotos baltos pupelės 1 skardinė
Ančiuvių filė 3 vnt.
Vištienos arba daržovių sultinys 750 ml
Bazilikai, rozmarinai~
Tarkuotas parmezanas~
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Pomidorus sudedame į kepimo skardelę arba ant folija išklotos skardos, pašlakstome aliejumi ir kartu su 2 sk. česnako kepame orkaitėje, kol odelės pajuos. Giliame puode alyvuogių aliejuje apkepiname smulkintus svogūnus, tada sudedame keptus pomidorus. Sukrečiame konservuotus pomidorus. Pagardiname druska, pipirais, raudonėliais, cukrumi ir truputį patroškiname. Paskui įdedame pomidorų pastos, pilame konservuotas pupeles ir sultinį. Verdame uždengę ant mažos ugnies 20 min. Prieš pat pabaigą įspaudžiame česnako ir sudedame šviežio baziliko lapelius. Išvirtą sriuba sutriname ir sudedame pjaustytus ančiuvius. Patiekiame su tarkuotu sūriu.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Laima".

2016 m. rugsėjo 12 d., pirmadienis

Pyragas su ožkos sūriu, pistacijomis ir slyvomis



       Nesaldus kepinys, labai tinkama užkandėlė "baliukui" arba iškylai :)

Reikės:
Kvietiniai miltai 250 g
Kepimo milteliai 1 v.š.
Ožkos pieno sūris 150 g
Pistacijos 80 g
Džiovintos slyvos 100 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Augaliniai aliejus 150 ml
Pienas 100 ml
Jogurtas 50 g
Druska 1 a.š.
Juodieji pipirai~

       Mažesniame dubenėlyje sumaišome miltus su kepimo milteliais. Suberiame pistacijas, perpus pjautas slyvas ir pasmulkintą sūrį. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius ir druską iki baltumo. Įmaišome aliejų, paskui - pieną, galiausiai - jogurtą. Pagardiname maltais pipirais. Atsargiai mentele įmaišome miltus su pagardais. Šiame etape svarbiausia nepermaišyti tešlos, geriau yra "nedamaišyti", kad pyragas gautųsi kuo puresnis. Kepame popieriumi išklotoje formoje, 180 C orkaitėje 40 min. - patikrinti reikia mediniu pagaliuku. Ir aišku neperkepti, kad būtų kuo minkštesnis. 
       Recepto šaltinis - Rachel Khoo "Little Paris Kitchen".



2016 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Vištienos kepsneliai "Skaniau nebūna"



        Traškūs kepsneliai apvolioti bulvių traškučių ir sūrio trupiniuose. Dariau pusę su vištienos, pusę - su kalakutienos krūtinėlėm; gal čia nuo mėsos priklauso, bet kalakutienos buvo žymiai minkštesni ir skanesni :)

Reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1 vnt.
Bulvių traškučiai 150 g
Tarkuotas "Džiugo" sūris 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 3 v.š.
Česnakai 2 sk.
Provanso žolelės 1 a.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Kefyras 100 ml

Padažui: 
Natūralus jogurtas 150 g
Citrinos sultys 1 v.š
Agurkai 1 vnt.
Krapai~
Druska, pipirai~

       Vištieną supjaustome pailgais kepsneliais ir užmarinuojame mažiausiai 1 val. tokiame marinate: kefyras, sojos padažas, česnakas, provanso žolelės, druska, pipirai.
       Orkaitę ikaitiname iki 180 C. Kepimo skardą patepame aliejumi. Paniravimui pasiruošiame 3 dubenėlius: miltų, plaktų kiaušinių ir bulvių traškučių. Aš bulvių traškučius tiesiog sumaigiau pakuotėje su kočėlu į trupinius. Tada gautus trupinukus sumaišome su Džiugo sūriu. Merkiame vištienos gabalėlius į miltus, tada į kiaušinio plakinį ir galiausiai į čipsų/sūrio trupinius. Kepame 30 min.
       Padažui sumaišome jogurtą su citrinos sultimis, druska, pipirais, krapais. Įdedame smulkiai pjaustytų agurkų. Aš dar paskaninau česnako skiltele. 
       Recepto šaltinis - Gaspadinė.lt


2016 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Vasaros daržovių salotos su burrata



       Neatsivalgomos!

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt. (dėjau aguročio)
Pomidorai 2 vnt. (arba sauja vyšninių)
Burrata sūris 1 rutuliukas (iš bėdos tiks ir mocarela)
Bazilikas šviežias~
Garstyčios 1 a.š.
Balzamiko actas 1 a.š.
Provanso žolelės 1 a.š.
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

Baklažanus ir cukinijas supjaustome griežinėliais, aptepame aliejumi, druska, pipirais ir iškepame orkaitėje arba ant grilio. Dubenėlyje suplakame vinaigrette padažą - garstyčias išmaišome su balzamiko actu ir šluotele plakame palaipsniui įpildami 4 šaukštus aliejaus. Įberiame žiupsnelį druskos, Provanso žolelių. Vyšninius pomidorus supjaustome per pusę (didelius - gabalėliais) ir įmaišome į padažą. Kartu įpjaustome šviežių baziliko lapelių.
       Į lėkštes dedame keptas daržoves, aš dar papildomai įmečiau saujelę salotų su rukola, suberiame pomidorus ir ant viršaus užsodiname burratą. Viską dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome maltais pipirais. Skanaus!
       Recepto idėja rasta Youtube.


2016 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Pieniškas pyragas su kondensuoto pieno glaistu




       Paprastas toks pyragas kasdienai - panašus į biskvitą, labai skanus užpilas iš kondensuoto pieno ir viskas labai nesudėtingai pagaminama. Aš viską dariau iš pusės normos, jeigu darytumėte dvigubai - gautumėte didelį 28 cm tortą. Originalame recepte siūloma idėja, jog reikalui esant šį pyragą lengva transformuoti į tortą - tiesiog papildomai dekoruoti mėgiamais pagardais (vaisiais/ grietinėle/ šokoladu/riešutais ir t.t.).

Reikės:
Kiaušiniai 3
Miltai 240 g
Pienas 150 ml
Cukrus 230 g
Sviestas 70 g
Kepimo milteliai 5 g

Glazūrai:
Kondensuotas pienas, saldintas 1/2 ind.
Kondensuotas pienas, nesaldintas 1/2 ind.
Grietinėlė 1/4 st.
Vanilės/vanilinio cukraus~

       Pieną užkaitiname iki virimo temperatūros, sudedame gabalėliais pjaustytą sviestą, ir maišome, kol ištirps. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame praaušti. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įmaišome miltus su kepimo milteliais. Supilame šiltą pieną ir užmaišome tešlą. Kepame 180 C orkaitėje apie 30 min. (patikrinti mediniu pagaliuku). 
       Užpilo ingredientus sumaišome dubenėlyje ir statome jį į puodą su karštu vandeniu - išmaišome glazūrą kaitindami ant vandens vonelės. Atvėsiname. Kai pyragas šiek tiek pravės, subadome jį visą mediniu pagaliuku ir pilame šaukštu glazūrą. Pilnai atvėsiname šaldytuve.
       Recepto šaltinis - Tango su samčiais