Nesaldus kepinys, labai tinkama užkandėlė "baliukui" arba iškylai :)
Reikės:
Kvietiniai miltai 250 g
Kepimo milteliai 1 v.š.
Ožkos pieno sūris 150 g
Pistacijos 80 g
Džiovintos slyvos 100 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Augaliniai aliejus 150 ml
Pienas 100 ml
Jogurtas 50 g
Druska 1 a.š.
Juodieji pipirai~
Mažesniame dubenėlyje sumaišome miltus su kepimo milteliais. Suberiame pistacijas, perpus pjautas slyvas ir pasmulkintą sūrį. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius ir druską iki baltumo. Įmaišome aliejų, paskui - pieną, galiausiai - jogurtą. Pagardiname maltais pipirais. Atsargiai mentele įmaišome miltus su pagardais. Šiame etape svarbiausia nepermaišyti tešlos, geriau yra "nedamaišyti", kad pyragas gautųsi kuo puresnis. Kepame popieriumi išklotoje formoje, 180 C orkaitėje 40 min. - patikrinti reikia mediniu pagaliuku. Ir aišku neperkepti, kad būtų kuo minkštesnis.
Recepto šaltinis - Rachel Khoo "Little Paris Kitchen".