2016 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Vištienos kepsneliai "Skaniau nebūna"



        Traškūs kepsneliai apvolioti bulvių traškučių ir sūrio trupiniuose. Dariau pusę su vištienos, pusę - su kalakutienos krūtinėlėm; gal čia nuo mėsos priklauso, bet kalakutienos buvo žymiai minkštesni ir skanesni :)

Reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1 vnt.
Bulvių traškučiai 150 g
Tarkuotas "Džiugo" sūris 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 3 v.š.
Česnakai 2 sk.
Provanso žolelės 1 a.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Kefyras 100 ml

Padažui: 
Natūralus jogurtas 150 g
Citrinos sultys 1 v.š
Agurkai 1 vnt.
Krapai~
Druska, pipirai~

       Vištieną supjaustome pailgais kepsneliais ir užmarinuojame mažiausiai 1 val. tokiame marinate: kefyras, sojos padažas, česnakas, provanso žolelės, druska, pipirai.
       Orkaitę ikaitiname iki 180 C. Kepimo skardą patepame aliejumi. Paniravimui pasiruošiame 3 dubenėlius: miltų, plaktų kiaušinių ir bulvių traškučių. Aš bulvių traškučius tiesiog sumaigiau pakuotėje su kočėlu į trupinius. Tada gautus trupinukus sumaišome su Džiugo sūriu. Merkiame vištienos gabalėlius į miltus, tada į kiaušinio plakinį ir galiausiai į čipsų/sūrio trupinius. Kepame 30 min.
       Padažui sumaišome jogurtą su citrinos sultimis, druska, pipirais, krapais. Įdedame smulkiai pjaustytų agurkų. Aš dar paskaninau česnako skiltele. 
       Recepto šaltinis - Gaspadinė.lt


2016 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Vasaros daržovių salotos su burrata



       Neatsivalgomos!

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt. (dėjau aguročio)
Pomidorai 2 vnt. (arba sauja vyšninių)
Burrata sūris 1 rutuliukas (iš bėdos tiks ir mocarela)
Bazilikas šviežias~
Garstyčios 1 a.š.
Balzamiko actas 1 a.š.
Provanso žolelės 1 a.š.
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

Baklažanus ir cukinijas supjaustome griežinėliais, aptepame aliejumi, druska, pipirais ir iškepame orkaitėje arba ant grilio. Dubenėlyje suplakame vinaigrette padažą - garstyčias išmaišome su balzamiko actu ir šluotele plakame palaipsniui įpildami 4 šaukštus aliejaus. Įberiame žiupsnelį druskos, Provanso žolelių. Vyšninius pomidorus supjaustome per pusę (didelius - gabalėliais) ir įmaišome į padažą. Kartu įpjaustome šviežių baziliko lapelių.
       Į lėkštes dedame keptas daržoves, aš dar papildomai įmečiau saujelę salotų su rukola, suberiame pomidorus ir ant viršaus užsodiname burratą. Viską dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome maltais pipirais. Skanaus!
       Recepto idėja rasta Youtube.


2016 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Pieniškas pyragas su kondensuoto pieno glaistu




       Paprastas toks pyragas kasdienai - panašus į biskvitą, labai skanus užpilas iš kondensuoto pieno ir viskas labai nesudėtingai pagaminama. Aš viską dariau iš pusės normos, jeigu darytumėte dvigubai - gautumėte didelį 28 cm tortą. Originalame recepte siūloma idėja, jog reikalui esant šį pyragą lengva transformuoti į tortą - tiesiog papildomai dekoruoti mėgiamais pagardais (vaisiais/ grietinėle/ šokoladu/riešutais ir t.t.).

Reikės:
Kiaušiniai 3
Miltai 240 g
Pienas 150 ml
Cukrus 230 g
Sviestas 70 g
Kepimo milteliai 5 g

Glazūrai:
Kondensuotas pienas, saldintas 1/2 ind.
Kondensuotas pienas, nesaldintas 1/2 ind.
Grietinėlė 1/4 st.
Vanilės/vanilinio cukraus~

       Pieną užkaitiname iki virimo temperatūros, sudedame gabalėliais pjaustytą sviestą, ir maišome, kol ištirps. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame praaušti. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įmaišome miltus su kepimo milteliais. Supilame šiltą pieną ir užmaišome tešlą. Kepame 180 C orkaitėje apie 30 min. (patikrinti mediniu pagaliuku). 
       Užpilo ingredientus sumaišome dubenėlyje ir statome jį į puodą su karštu vandeniu - išmaišome glazūrą kaitindami ant vandens vonelės. Atvėsiname. Kai pyragas šiek tiek pravės, subadome jį visą mediniu pagaliuku ir pilame šaukštu glazūrą. Pilnai atvėsiname šaldytuve.
       Recepto šaltinis - Tango su samčiais


2016 m. rugsėjo 5 d., pirmadienis

Mamos cukinijų troškinys



       Pats skaniausias, primenantis vaikystę... Senais laikais, kai dar nebūdavo interneto ir tinklaraščių, pamenu kaip mama telefonu su visomis draugėmis ir kaimynėmis aptarinėdavo šį troškinį - ar morkų reikia, ar nereikia, kada ir kaip geriausia sudėti česnakus, ir t.t. Iš esmės tai jis labai primena prancūziškąjį Ratatouille, tik jame nėra baklažanų. Vaikystės patiekalų nostalgija mane ypatingai buvo apėmusi kai laukiausi, šitą troškinį galėdavau valgyti kasdieną :) 

Reikės:
Cukinijos 1 vnt.
Raudonos paprikos 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Česnakas 3 sk.
Krapai ~
Druska, pipirai~
Aliejus + sviestas ~

       Gilioje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Pirmiausiai smulkiai supjaustome svogūnus ir suberiame kepti. Paskui supjaustome kubeliais morkas (arba stambiai tarkuojame) - ir sudedame prie svogūnų. Tada kubeliais pjaustome paprikas - į keptuvę. Galiausiai sudedame stambokai pjaustytas cukinijas ir pomidorus. Pagardiname druska, pipirais, krapais ir uždengiame, Troškiname ant nedidelės ugnies apie 10 min. Prieš baigiant troškinti sudedame smulkiai sukapotus česnakus. Skaniausia valgyti su šviežia minkšta bulka :)


2016 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

Vištienos ir mango salotos




2 porcijoms:
Vištienos krūtinėlė 1/2 vnt.
Mangai 1 vnt.
Salotų miksas 2 saujos (ėmiau su rukola ir špinatais)
Kornišonai 4 vnt.
Paukštienos prieskoniai~
Maltos saldžiosios paprikos, karis~
Garstyčios 1 a.š.
Medus 1/2 a.š.
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Vištieną supjaustome gabalėliais, įtriname paukštienos prieskoniais, druska, paprika, kariu. Iškepame aliejuje. Užpilui sumaišome medų su garstyčiomis ir aliejumi, paskaniname druska. Dedame į lėkštes salotų lapus, permaišome su užpilu. Suberiame pjaustytus kornišonus, mangus ir keptą vištieną. Pabarstome šviežiai maltais pipirais.
       Recepto šaltinis - Dalios svetaine.


2016 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Pomidorų ir mocarelos pyragas



       Kai laukia gausus pomidorų derlius :) Kepu pyragą/beveik picą, tik ne su mieline, bet su trapia pyrago tešla.

Reikės:
Miltai 180 g
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Pomidorai 8 vnt. (arba 4 vnt. padažui + sauja vyšninių)
Mocarela 2 rutuliai
Pomidorų pasta 1 v.š.
Cukrus 1 a.š.
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Bazilikai, raudonėliai`
Čiobreliai, rozmarinai~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

      Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos. Šaltą sviestą įtarkuojame į miltus, patriname pirštais. Įmušame kiaušinį, įpilame 2-3 šaukštus ledinio vandens ir užminkome tešlą. Gautą rutulį suvyniojame į plėvelę ir dedame mažiausiai 1 val. į šaldytuvą.
       Įdarui 4 pomidorus nuplikome, pašaliname odeles ir supjaustome kubeliais. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame pjaustytus pomidorus. Įspaudžiame česnako, dedame pomidorų pastos, druskos ir cukraus, prieskonines žolelels. Troškiname, kol karamelizuosis (apie 15 min.). Mocarelą supjaustome stambiais kubais, vyšninius pomidoriukus - pusiau (arba ketvirčiais, jeigu ne vyšniniai, bet labai dideli pomidorai čia netiks).
       Tešlą iškočiojame, įklojame į figūrinę kepimo formą, subadome šakute. Kepame 190 orkaitėje 10 min. Tada ant pagrindo supilame troškintų pomidorų masę. Ant viršaus dėliojame paeiliui pomidorų ir mocarelos kubelius. Paviršių dar pabarstome druska, pipirais ir kepame dar apie 30 min.
      Skaniausia patiekti atvėsintą (man netgi skanesnis buvo kitą rytą iš šaldytuvo). Prapjovus pirmą gabalėlį, išsiskyrė šiek tiek sulčių - aš jas tiesiog nupyliau ir pasausinau servetėle.
       Recepto šaltinis - Herve Cuisine.





2016 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Kalakutienos kepsnys pievagrybių padaže



Reikės:
Kalakutienos filė 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Pievagrybiai 200 g
Grietinėlė 13 proc. 200 ml
Česnakas 1 sk.
Paukštienos prieskoniai~
Druska, juodieji pipirai`
Krapai~
Aliejus, sviestas kepimui

       Kepsnius įtriname druska, pipirais, paukštienos prieskoniais ir paliekame kelias valandas pasimarinuoti. Tada dedame į skardą išteptą aliejumi ir kepame 190 C orkaitėje 20 min. Keptuvėje įkatiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Apkepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštės, sudedame ir apkepame smulkintus pievagrybius. Paskui įspaudžiame česnako, beriame druskos, piipirų, užpilame grietinėle. Sudedame kepsnius į padažą ir uždengę patroškiname dar kelias minutes ant mažos ugnies. Nukeliame nuo ugnies, pabarstome kapotais krapais. Tiekiame su bulvėmis arba koše ir salotomis.


2016 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Avokadų salotos



       Pačios skaniausios avokadų salotos garnyrui.

Avokadai 2 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/4 vnt.
Citrinos sultys 2 v.š.
Alyvuogių aliejus ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Avokadus spjaustome kubeliais, apšlakstome citrinos sultimis ir druska. Įdedame
labai smulkiai pjaustytų svogūnų ir smulkintų pomidorų. Viską pagardiname alyvuogių aliejumi ir šviežiai maltais pipirais.
       Recepto idėją radau pas Heleną.


2016 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Baklažanai su pomidorų ir ančiuvių įdaru



       Išbandžiau dar vieną įdomų baklažanų receptą su ančiuvais. Gavosi sūrokas pikantiško skonio įdaras, galbūt kitą kartą aš ančiuvių nesmulkinčiau - išdėliočiau juostelėmis, taip man būtų skaniau... Bet tie džiūvėsėliai su pomidorais - tiesiog pasakiškai dera. Jeigu ančiuvių nedėtumėte visai, manau, būtų irgi labai skanus vegetariškas patiekalas.

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Ančiuviai 4 vnt.
Džiūvėsėliai 2 v.š.
Mocarela 1 rutuliukas
Bazilikai, raudonėliai~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Baklažaną kuo daugiau išskaptuojame, minkštimą susmulkiname. Pakepiname alyvuogių aliejuje kartu su smulkintais svogūnais. Tada įspaudžiame česnako skilteles, nuluptus ir kubeliais pjaustytus pomidorus. Pagardiname prieskoniais (su druska nepersistengti, nes dar dėsime ančiuvius) ir troškiname ant nedidelės ugnies.
       Baklažanų puseles sutepame aliejumi, dedame į kepimo indą. Ančiuvius pasmulkiname ir sumaišome su pomidorų įdaru. Įdedame džiūvėsėlių, prikemšame baklažanų puseles, ant viršaus užtarkuojame mocarelos sūrio. Kepame 190 C orkaitėje 30 min.
       Prie šių baklažanų tiesiog prašyte prašosi šios avokadų salotos su raudonaisiais svogūnais.

       Recepto šaltinis - Italian's wife.


2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Salotos su nektarinais, kumpiu ir mocarela



       Gaivios ir vasariškos rukolos salotos su nektarinais, mocarela ir kumpeliu.

Reikės:
Salotų miksas su rukola - sauja
Nektarinai 1 vnt.
Mocarela 1 rutuliukas
Vištienos vyniotinis 2 riekelės
Citrinos sultys 1 v.š.
Medus 1 a.š.
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Labai paprastas receptas - lėkštę išklojame salotų lapais. Išplakame užpilą su citrinos sultimis ir medumi. Visus kitus produktus papjaustome kubeliais ir išmaišome. Aš dar papildomai įdėjau meliono kubelių. Labai skanu!


2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su aguročiu



       Beveik kaip pica - tik mažiau darbo :) Agurotis šviežias, minkštas, supjausčiau plonomis riekelėmis su visa oda (tik sėklas išpjauname) ir sudėliojau pakaitomis su vytinto kumpio griežinėliais. Ant viršaus - pomidorų ir svogūnų padažas + mocarela.

Reikės: 
Sluoksniuota bemielė tešla 500 g
Šviežio aguročio gabaliukas (1/4 vnt.)
Vytintas kumpis 80 g
Mocarela 240 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Pomidorų pasta 70 g
Pomidorų padažas 2 v.š.
Juodieji pipirai~
Raudonėliai, bazilikai, krapai~

       Tešlą atšildome, iškočiojame ant miltuoto stalo ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, apkepiname ant aliejaus. Įspaudžiame česnako skilteles, įmaišome pomidorų padažą ir pastą. Ant tešlos pagrindo išdėliojame aguročio ir vytinto kumpio riekeles, užtepame svogūnų-pomidorų padažą. Pagardiname šviežiai maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir apibarstome tarkuota mocarela. Kepame 200 C orkaitėje 6 min, tada primažiname karštį iki 190 C ir kepame dar 15 min. (kol gražiai parus).
        Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".  

2016 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Saldžiarūgštės daržovės su lašiša



       Labai paprastai išvirti brokoliai ir šparaginės pupelės su saldžiarūgščiu raudonųjų svogūnų padažu. Tobulai tinka kartu su paprasta lašišos filė.

2 porcijoms:
Brokoliai 1 vnt.
Šparaginės pupelės (šaldytos) 2 saujos
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 1 sk.
Obuolių actas 1 v.š.
Cukrus 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Lašišos filė 2 kepsneliai

       Sumaišome marinatą iš acto, keleto šaukštų alyvuogių aliejaus, įdedame druskos, cukraus, šviežiai maltų pipirų. Smulkiai supjaustome svogūną, suberiame į marinatą. Įspaudžiame česnako.
       Lašišą pasibarstome mėgiamais prieskoniais ir iškepame (mano mėgiami - druska, pipirai, džiovinti krapai + lašelis citrinos sulčių). Šparagines pupeles ir brokolio žiedynėlius apverdame sūdytame vandenyje (5 min.), tada perliejame labai šaltu vandeniu - kad išsaugotų žalią spalvą. Nukošiame daržoves ir įmaišome į marinatą su svogūnais. Patiekiame su kepta lašiša.
       Recepto idėja - žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".



2016 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Cukinijų blyneliai su feta



       Kepu tokius blynelius jau ne pirmą kartą, gaunasi labai pikantiški, sūraus skonio blynukai. Šįkart vietoje cukinijos dėjau pusę aguročio...

Reikės:
Cukinijos 1 vnt. 
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Džiūvėsėliai 3 v.š.
Miltai 2 v.š.
Fetos sūris 60 g
Bazilikai, krapai~
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus kepimui~

       Cukiniją stambiai sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome. Dubenyje suplakame kiaušinius, įmaišome fetą. Sudedame daržoves, beriame miltų ir džiūvėsėlių. Pagardiname viską druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Kepame blynelius keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje. Patiekiame su česnakiniu grietinės padažu. Į padažą nuostabiai tinka paplėšyti šviežio baziliko lapelių! 
       Recepto idėja - Cocotte et biscotte.


2016 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Šviežių kopūstų salotos su paprika



       Labai skanu, kol viskas šviežia - pirmieji kopūstai, šviežios morkytės ir šviežios paprikos :)

Reikės:
Kopūstai 1/4 vnt.
Morkos 1 vnt.
Paprikos 1/2 vnt.
Druska 1/2 a.š.
Cukrus 1 a.š.
Obuolių actas 1 v.š.
Augalinis aliejus 2 v.š.
Citrinos sultys 1 v.š.

       Kopūstus ir paprikas supjaustome kuo plonesniais šiaudeliais, morką smulkiai sutarkuojame. Pasūdome, pasaldiname, pagardiname šviežiai maltais pipirais. Užpilame aliejjumi, actu ir citrinos sultimis. Salotas gerai pamaigome mediniu šaukštu arba bulvių grūstuku - kad išsiskirtų dar daugiau sulčių. Galima dar pagardinti šviežiomis žolelėmis (petražolėmis arba krapais), Skanaus.
       Recepto šaltinis - Segebutės užrašai.


2016 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Kalakutienos kepsneliai su troškintomis daržovėmis ir sūriu



       Nuostabūs kalakutienos krūtinėlės kepsniukai su svogūnų- morkų troškiniu ir fermentiniu sūriu.

Reikės:
Kalakutienos krūtinėlė 600 g
Svogūnai 1-2 vnt. 
Morkos 2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Fermentinis sūris 100 g
Druska, juodieji pipirai~
Paukštienos prieskoniai~
Krapai džiovinti 1 a.š.
Grietinės 1 v.š.
Aliejus kepimui

       Kalakutienos krūtinėlę supjaustome nestorais kepsneliais ir truputį pamušame. Pagardiname druska, pipirais ir paukštienos prieskoniais. Paliekame pasimarinuoti kelioms valandoms (ir pernakt galima), 
       Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Kepsniukus glaustai dedame vieną prie kito į kepimo skardą, pateptą aliejumi ir kepame 20 min. Tuo metu keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname smulkintą svogūną ir tarkuotą morką. po kelių minutėlių įpilame šlakelį vandens, uždengiame ir troškiname ant nedidelės ugnies, kol kepsniukai apkeps. Stambiai sutarkuojame sūrį. Troškintas daržoves pagardiname druska, pipirais, krapais. Įspaudžiame česnako skilteles, įmaišome grietinės. Dedame daržoves ant mėsos kepsnelių. Užberiame tarkuoto sūrio ir dar kišame į orkaitę 10 min.
Aš patiekiau su bulvių koše ir šviežių kopūstų salotomis.
       Recepto idėja - Gaspadine.lt 


2016 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Cukinijų ir morkų apkepas su rikota



       Skanus ir vienas, ir kaip garnyras šalia žuvies ar vištienos patiekalų...

Reikės:
Cukinijos 1 vnt. (maža)
Morkos 3 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 1 sk.
Rikota 250 g
Pienas 100 ml
Kiaušiniai 2 vnt.
Parmezano sūris 3 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Ciberžolė arba karis~
Batono 2 riekelės (nebūtinai)

       Morkas supjaustome kubeliais ir apverdame porą minučių sūdytame vandenyje. Svogūną apkepiname ant aliejaus, paskui suberiame cukiniją pjaustytą kubeliais ir pakepame 1 minutę. Įmaišome morkas ir viską pagardiname druska, pipirais, česnaku. Pomidorus supjaustome griežinėliais ir išklojame kepimo indo dugną. Pasūdome, papipiriname. Ant viršaus suverčiame daržoves.        Rikotą išplakame su pienu ir kiaušiniu, pagardiname druska, pipirais, kariu. Supilame plakinį ant daržovių. Paviršių pabarstome tarkuotu sūriu ir batono kubeliais. Kepame 190 C orkaitėje 35-40 min.
       Recepto idėja - čia.


2016 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Morkų pyragas su kremu



       Kepiau dvi dienas iš eilės, kadangi labai paprastas ir greitas pyragas, ir labai labai skanus :)

Reikės:
Miltai 250 ml
Cukrus 230 ml + 4 v.š. kremui
Kiaušiniai 2 vnt.
Aliejus 125 ml (pyliau kokosų aliejų)
Grietinė 2 v.š.
Morkos 3-4 vnt.
Druska 1/2 a.š.
Kepimo milteliai 1/2 a.š.
Soda 1/2 vnt.
Cinamonas 1 a.š.
Grietinėlė 35 proc. 200 ml
Kreminis sūrelis 180 g (ėmiau Rama Bonjour)
Šokolado drožlės arba pabarstukai
       Morkas sutarkuojame per smulkią tarką. Miltus sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais, soda ir prieskoniais. Sudedame morkas, kiaušinius, grietinę ir aliejų. Išmaišome gana skystoką tešlą. Pilame į sviestu pateptą kepimo formą (arba geriau kepimo popieriumi išklotą tortinę - nes man gana sunkiai išsivertė iš širdelės formos). Kepame 180 C orkaitėje 40-45 min. 
       Kremui grietinėlę su keliais šaukštais cukraus išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome kreminį sūrelį. Atvėsusį pyragą aptepame kremu ir puošiame šokolado drožlėmis. Gerai atvėsiname šaldytuve.
       Receptą radau per Youtubečia.


2016 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Panna cotta su uogų padažu



       Tiesiog idealus desertas vasarai, kuomet pats uogų sezonas, lengvas ir gaivus, greitai pagaminamas, nereikia kaitinti orkaitės, kada ir taip karšta...

4 porcijoms:
Grietinėlė 35 proc. 250 ml
Pienas 400 ml
Vanilinis cukrus 40 g
Cukrus 3 v.š.
Želatina 4 v.š.
Sezoninių uogų serviravimui~ 

       Želatiną užpilame puse stiklinės šalto vandens ir paliekame trumpam išbrinkti. Pieną sumaišome su grietinėle, suberiame cukrų ir pakaitiname, bet neužviriname. Kitame puode ant vandens vonelės kaitiname želatiną, kol ištirps, bet neužvirs. Įmaišome plona srovele ištirpintą želatiną į grietinėlę. Supilame desertą į mažus indelius arba taures ir statome mažiausiai 4 val. į šaldytuvą.
       Vyšnių padažui: užverdame vyšnias puode labai nedideliame kiekyje vandens, pridedame cukraus, cinamono, gvazdikėlių. sutirštiname padažą krakmolu ir iškart nukeliame nuo ugnies (pusę šaukštelio krakmolo ištirpiname truputyje šalto vandens ir įmaišome į uogų padažą). Aš šį kartą dariau su avietėmis, tai jas sutryniau su cukrumi ir tuomet sutirštinau krakmolu. Labai skanu.



2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Kepti baklažanai su traškia žuvimi




Menkės filė 3 vnt.
Baklažanai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Džiūvėsėliai 2 v.š.
Tarkuotas kietas sūris 2 v.š.
Bazilikai, krapai~
Raudonėliai ~
Druska, juodieji pipirai~
Miltai~
Alyvuogių aliejus~

       Baklažanus supjaustome griežinėliais, pabarstome druska ir paliekame 10 min. Paskui išsiskyrusias sultis nušluostome popieriniu rankšluosčiu. 
       Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame. Sutriname blenderiu su česnaku, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Į gautą tyrę įmaišome džiūvėsėlių, tarkuoto sūrio, šaukštą miltų. Merkiame baklažanų riekeles į pomidorų padažą ir dedame į kepimo skardą pašlakstytą aliejumi. Kepame 190 C orkaitėje 25 minutes.
       Žuvies filė gerai nusausiname, supjaustome pailgais gabalėliais, pagardiname druska ir pipirais.         Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų (aliejaus negailime). Kiekvieną gabalėlį pavoliojame miltuose, perteklių nukratome ir kepame nedidelėmis porcijomis, kad būtų traškūs (aš iškepiau per 2 kartus).
       Į lėkštę dedame keptus baklažanus, ant viršaus išdėliojame žuvį ir patiekiame su salotomis arba ryžiais, arba bulvėmis :)


2016 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Ravioli su rikota daržovių padaže



4 porcijoms:
Ravioliai su rikota 400 g
Brokoliai 1/2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt. 
Česnakai 2 sk.
Grietinėlė 13 proc. 200 ml
Muskato žiupsnelis
Druska, baltieji pipirai~
Aliejus~

       Keptuvėje ant aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus ir morkas. Tada sudedame kuo smulkesniais žiedynėliais pjaustytus brokolius ir cukinijos kubelius, įspaudžiame česnako. Užpilame puse stiklinės vandens, uždengiame ir troškiname, kol daržovės suminkštės. 
      Raviolius išverdame sūdytame vandenyje. Daržoves užpilame grietinėle, pasūdome, pagardiname prieskoniais. Suverčiame nukoštus raviolius, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.