2015 m. liepos 30 d., ketvirtadienis

Belgiški vafliai



       Vis prisimenu, kaip praeitą rudenį komandiruotėje Briuselyje varvinau seilę į tuos belgiškus vaflius vitrinose ir kasdien vis neturėdavau laiko jų paragauti, kol galiausiai paskutinę dieną pagaliau ištaikiau progą jų paskanauti. Manau daugelis sutiks, kad svarbiausia yra ne tie vafliai (tiesiog mielinių blynų tešla), bet pats pateikimas, t.y. gausybė įvairių pagardų - uogos, vaisiai, bananai, plakta grietinėlė ant viršaus, dar apšlakstyta šokolado padažu... Mmm, tokį kalną saldėsių įveikti - tikras iššūkis :) Laimė,  kelionėse tenka labai daug vaikščioti, todėl organizmui reikia daug energijos...

Vafliams (1 st - 250 ml):
Sausos mielės 2/3 a.š.
Miltai 2,75 st.
Cukrus 4 v.š.
Druska 1/2 a.š.
Pienas 1,5 st.
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas 50 g
Vanilinis cukrus ~

Serviravimui: braškės, vaisiai, plakta grietinėlė, šokoladas, ir t.t.

       Pieną pašildome iki kambario temperatūros, suberiame mieles ir šaukštą cukraus. Paliekame 3 min. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Sviestą ištirpiname.
Atskirame inde suplakame kiaušinių trynius, pieną, tirpintą sviestą su cukrumi, druska ir vanile. Įmaišome miltus. Galiausiai atsargiai įmaišome baltymus. Uždengiame tešlą ir paliekame 1 val. pakilti kambario temperatūroje (arba galima užmaišyti tešlą iš vakaro ir nakčiai palikti šaldytuve).
     Vaflių keptuvą patepame sviestu arba aliejumi, įkaitiname ir kepame vaflius (man kuo puikiausiai pasitarnavo čirvinių blynų keptuvė). Patiekiame su uogomis, vaisiais ar kitais mėgiamais pagardais.
      Recepto šaltinis - Laura in the kitchen.


    

2015 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Paplotis su kopūstais



       Dar vienas laiko patikrintas receptas iš senos mokyklinių laikų užrašinės. Daug kartų keptas, kai dar nemokėjau kepti jokių kyšų, bet esmė labai panaši - trapios tešlos pyragas su kopūstų ir dešrelių įdaru. Skaniausia valgyti karštą su grietine.

Reikės:
Miltai 1,5 st.
Kiaušiniai 3 vnt.
Tarkuotas Džiugo arba fermentinis sūris 250 g
Pienas 4 v.š.
Aliejus 4 v.š.
Kmynai 1 a.š.
Kopūstas 500 g
Pomidorai 3 vnt.
Pieniškos dešrelės 3 vnt. (šįkart dėjau paukštienos kumpio)
Druska, juodieji pipirai~
Cukrus žiupsnelis

       Pusę sūrio sumaišome su miltais, pienu, aliejumi, vienu kiaušiniu, kmynais, druska, cukrumi ir išminkome tešlą. Kopūstą supjaustome juostelėmis ir kelias minutes apverdame. Tešlą dedame į riebalais pateptą formą, suformuojame pagrindą su borteliais, ant viršaus dedame supjaustytus pomidorus. Kopūstus sumaišome su likusiu sūriu, kiaušiniais, pjaustytom dešrelėm. Įdarą supilame ant papločio ir kepame 200 С orkaitėje apie 40 min. Skanaus!



2015 m. balandžio 2 d., ketvirtadienis

Ryžių mišrainė su krabų lazdelėmis



       Vyrui gimtadienio proga padariau ne saldumynų, o štai tokį tortą iš mišrainės. Patiko pateikimo idėja, o šiaip receptas tai nieko naujo - ryžiai, virti kiaušiniai, krabų lazdelės, žalias agurkas ir kukurūzai, sumaišyti su majonezu. Dar papuošimui panaudojau kelias alyvuoges.
        Recepto idėja - čia.

2015 m. kovo 5 d., ketvirtadienis

Bananinis keksas su šokolado gabaliukais



      Panašius keksiukus neseniai esu kepusi, labai patiko, tai šįkart tešlą dar paskaninau bananais, riešutais ir Milka šokolado gabaliukais. Iš tiesų nerealus skanėstas, todėl pasinaudojusi rekomendacija aš irgi dariau dvigubą normą tešlos ir iškepiau ne tik visą keksą bet dar ir skardą keksiukų (12 vnt.).

Reikės:
Kiaušiniai 3 vnt. 
Sviestas 200 g
Cukrus 250 g
Kefyras 250 ml (man prireikė daugiau)
Miltai 320 g
Kepimo milteliai 2 a.š.
Druska žiupsnelis
Bananai 3 vnt.
Riešutai 50 g (dėjau migdolus)
Šokoladas 100 g

       Kiaušinius išplakame su cukrumi. Sviestą ištirpiname, kai pravės - supilame į kiaušinių masę. Įmaišome kefyrą, miltus su kepimo milteliais ir druska. Bananus supjaustome riekelėmis, šokoladą - gabalėliais, riešutus pasmulkiname ir įmaišome į tešlą. Kepimo formą ištepame riebalais (keksiukų formeles įklojame popierinėmis formelėmis). Supilstome tešlą ir kepame 200 C orkaitėje 30-40 min. (patikriname mediniu pagaliuku).
       Recepto šaltinis - Agnės užrašinė.



2015 m. kovo 2 d., pirmadienis

Lašiša įdarytos cukinijos



       Vieną dieną kepiau didelę lašišą, o kitą dieną likučius sugalvojau sunaudoti įdarytoms cukinijoms. Man labai patiko, o namiškiams nevalgantiems cukinijų - padariau tiesiog apkepėles iš to paties įdaro. Ryžius šįkart viriau garnyrui atskirai, bet paskui sumąsčiau, kad juos laisvai galima įmaišyti į įdarą.

Reikės:
Cukinijos 2 vnt.
Lašišos filė 250 g
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Grietinėlė 12 proc. 100 g
Druska, juodieji pipirai ~
Krapai ~
Tarkuotas Džiugo sūris 50 g
Basmati ryžiai garnyrui (arba įdarui)

       Cukinijas išgremžiame šaukšteliu, minkštimą susmulkiname kartu su morka ir svogūnais. Smulkintas daržoves apkepiname ant šlakelio aliejaus, pagardiname druska ir pipirais. Kai daržovės suminkštės, dedame lašišos minkštimą, užpilame grietinėle, įdedame krapukų ir dar šiek tiek patroškiname. 
        Cukinijas apverdame 5 minutes sūdytame vandenyje. Prikemšame įdaro, užbarstome tarkuotu sūriu ir kepame 190 C orkaitėje apie 25 minutes. Skanaus :)
       


2015 m. kovo 1 d., sekmadienis

Salade composee



       Šiandien sumiksavau prancūzišką salotų varijantą "Salade composee", kurie pas juos labai populiarūs. Prisipažinsiu, aš pati nesugalvočiau tokių derinių, kaip pvz. morkos-kalamata alyvuogės (pas juos esu mačiusi ir dar keistesnių), na bet šiaip ar taip viskas lėkštėje yra daržovės, kuo daugiau tuo geriau, įvairovė man patinka, ypač tokią gilią žiemą, kai jau taip norisi pavasariško gaivumo...

Didelei porcijai salotų ėmiau:
Iceberg salotos 3 lapai
Rukolos salotos saujelė
Morkos 1 vnt.
Avokadai 1/2 vnt.
Kalamata alyvuogės 3 vnt.
Vyšniniai pomidorai 3 vnt.
Krabų lazdelės 3 vnt.

Vinaigrette padažui:
Alyvuogių aliejus 3 a.š.
Sidro actas 1 a.š.
Garstyčios 1 a.š.
Majonezas 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~

       Visas daržoves susmulkiname ir komponuojame lėkštėje. Suplakame padažiuką ir apšlakstome juo žalias salotas. Papuošiame iešmeliais iš pomidorų ir krabų lazdelių bei alyvuogėmis.   
          Recepto idėja - delicious.k.over-blog.com


2015 m. vasario 28 d., šeštadienis

Čirviniai blynai su varške ir riešutais



       Labai labai skanūs blynai. Nei skoniu, nei konsistencija nepablogėja ir atvėsę. Varškės galima ir daugiau, dėčiau kad ir visą pakelį (180 g).

Reikės:
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 3 v.š.
Sviestas 100 g
Varškė 130 g
Miltai 150 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Pienas 250 g
Smulkinti riešutai 50 g (naudojau migdolus)

      Kiaušinius išplakame su cukrumi, įmaišome ištirpintą sviestą. Dedame varškę, truputį pieno ir gerai pertriname su blenderiu. Supilame likusį pieną, miltus su kepimo milteliais ir smulkintus riešutus. Gerai išmaišome ir kepame čirvinių blynų keptuvėje.
        Recepto šaltinis - Virtuvės dienoraštis.



2015 m. vasario 20 d., penktadienis

Veršienos kepsneliai "Saltimbocca"



         Itališki veršienos kepsneliai, plonai išmušti su vytintu kumpeliu ir šalavijo lapeliu. Gražu ir skanu, ir dar be to greitai iškepa :)

Reikės:
Veršienos kepsnelių
Vytinto kumpelio (aš naudojau jautienos nugarinę) 90 g
Šviežias šalavijas 1 šakelė
Aliejus kepimui
Baltas sausas vynas 1/2 st.

       Veršieną supjaustome 7 x 7 cm kepsneliais ir plonai išmušame per plėvelę, kartu su kumpio gabalėliu ir šalavijo lapeliu - kad viskas suliptų. Labai gerai įkaitiname ketaus keptuvę su augaliniu aliejumi (alyvų aliejus aukštoje temperatūroje svyla, todėl nerekomenduoju). Greitai apkepame kepsnelius iš abiejų pusių - kad neperkeptų  ir nebūtų kieti. 
       Garnyrui pakepinau ant sviesto morkų - cukinijų kubelių, pridėjau po keletą virtų bulvyčių ir po iešmelį keptų pomidoriukų su alyvuogėm :)
       Recepto šaltinis - Giedriaus blogas.

2015 m. vasario 17 d., antradienis

Grikių blynai



       Šiemet Užgavėnėms - blynai su grikiais :)

Reikės:
Kiaušiniai 2 vnt.
Virti grikiai 1 st.
Miltai 3-4 v.š.
Pienas 1/2 st.
Druska 1/2 a.š.
Cukrus 1 a.š.
Aliejus kepimui ~

       Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska, pilame pieną. Įmaišome grikius ir miltus. Kepame blynus įkaitintame aliejuje. Patiekiame su grietine.


2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

Vištienos sriuba su perlinėmis kruopomis



Reikės:
Vištienos su kaulu arba filė 500 g
Perlinės kruopos 1 st.
Bulvės 2 vnt.
Morkos 3 vnt.
Salierai 2 stiebai
Svogūnai 2 vnt.
Česnakai 2 sk.
Lauro lapai 2-3 vnt.
Čiobreliai~
Petražolės~
Druska, juodieji pipirai~

       Vištieną dedame į puodą vandens ir verdame sultinį - kai užvirs, nugraibome putas, įdedame po vieną morką, svogūną ir saliero stiebą, druskos, lauro lapų, prieskoninių žolelių ir verdame ant mažos ugnies 40-60 minučių.
       Tuo tarpu išsiverdame perlines kruopas. Susismulkiname likusias daržoves. Svogūną, salierą ir morką apkepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Kai išvirs sultinys, vištieną išgriebiame ir susmulkiname. Sultinį perkošiame. Į naują puodą pilame sultinio, šiek tiek gryno vandens, sudedame perlines kruopas, kubeliais pjaustytas bulves ir vištieną. Kai užvirs, pagardiname druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Sudedame apkepintas daržoves ir dar truputį paverdame, kol bulvės suminkštės. Labai skanu pabarstyti šviežiomis petražolėmis. Skanaus!

2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su kokosų drožlėmis



24 cm formai reikės:
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 150 g
Sviestas 100g
Kokosų drožlės 75 g
Miltai 170 g
Saldžiarūgščiai obuoliai 3 vnt.
Cukraus pudra 2 a.š.

       Kiaušinius išplakame su cukrumi. Ištirpiname sviestą ir šiek tiek praaušiname, supilame į kaiušinius. Įmaišome kokosų drožles ir miltus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome ketvirčiais. 
       Kepimo formą ištepame sviestu, supilame tešlą ir gražiai išdėliojame obuolių skilteles. Kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. arba, kol medinis pagaliukas patikrinus bus sausas. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra. Man šis pyragas skaniausias per naktį atvėsintas šaldytuve.


2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Traški saldžiarūgštė vištiena "Gua bao"

 

        Turėjau iš užsienio parsivežusi "Santa Maria" mišinį traškios žuvies arba vištienos kepimui ir nusprendžiau pagaliau išbandyti lietuvių taip pamėgtą kinišką "Gua bao" vištieną pasigaminti namuose. Na ir ką, gaila kad tik vieną pakelį parsivežiau ir pirkti Lietuvoje nemačiau, nes žiauriai gerai gavosi :) Beje, taip gaminau tik pusę vištienos gabalėlių. Kitą pusę palyginimui padariau pagal Beatos receptą su paprasčiausiu lietuvišku krakmolu - vištiena iškepė tikrai traški, man gal net per traški, per kieta ta krakmolo pluta pasirodė. Bet užtat padažas superinis, ir jame ilgiau vištienos gabalėliai "pamirkę" suminkštėtų. Tikrai labai skanu, rekomenduoju, tik va minusas - laiko prasme  tas gruzdinimas kažkaip ilgai užtrunka...
 
Reikės:
Vištienos filė 500 g (likusius 500 g kepiau su Santa Maria "Friturmix")
Bulvių krakmolas 4 v.š.
Druska ~
Aliejaus kepimui ~ (didelio kiekio)
Pomidorų padažas 3 v.š.
Cukrus 1 a.š.
Actas 1 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Česnakas 1 sk.
 
       Vištieną supjaustome 1 cm storio juostelėmis arba gabalėliais, truputį pasūdome. 3 šaukštus krakmolo užpilame 4 šaukštais šalto vandens, išmaišome. Gerai įkaitiname keptuvę (geriausiai tinka špižinė) su dideliu kiekiu aliejaus -bent iki pusės kraštų. Apvoliojame vištienos gabalėlius krakmolo mišinyje ir gruzdiname keptuvėje nedideliais kiekiais po keletą minučių iš abiejų pusių (nesugrūdame, kad galėtų iš visų pusių apsrusti). Iškepusią vištieną atidedame į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
       Tuo tarpu pasiruošiame garnyrus ir padažą. Padažui šaukštą krakmolo ištirpiname stiklinėje šalto vandens. Atskiroje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, dedame pomidorų padažą, cukrų, actą, pamaišome. Tada įspaudžiame česnako, įpilame sojos padažo ir krakmolo mišinį. Viską maišome medine mentele, kol padažas gražiai sutirštės (galima dapilti karšto vandens, jei per tirštas). Viskas - dedame į padažą vištienos gabalėlius, apvoliojame iš visų pusių ir tiekiame su ryžiais bei tradicinėmis saldžiarūgštėmis kopūstų salotomis.
 
 
 
 

2015 m. sausio 15 d., ketvirtadienis

Daržovių sriuba su kariu ir kokosų pienu



       Nors aš nesu didelė kokosų pieno gerbėja, bet šita sriuba man patiko - labai tinkanti žiemai, šildanti, aštri ir kartu kreminė.

Reikės:
Bulvės 4 vnt.
Morkos 3 vnt.
Žalieji žirneliai, šaldyti 1 st.
Švieži špinatai 50 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Kokosų pienas 1 skardinė
Vištienos arba daržovių sultinys 750-1000 ml
Karis 2 a.š.
Maltos aitriosios paprikos 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Prieskoniniai žalumynai (nebūtinai)
       Užverdame sultinį ir sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir morkas. Pakepiname smulkintą svogūną su česnaku, tada dedame kario miltelius ir dar minutę pakepame, kad atsiskleistų aromatas. Į puodą sudedame žirnelius ir paverdame, kol daržovės suminkštės. Tuomet dedame smulkintus špinatus, keptus svogūnus su kariu, pilame kokoso pieną. Pagardiname viską druska, pipirais, aitriosiomis paprikomis pagal skonį. Užverdame. Patiekiant galima dar pabarstyti kapotais žalumynais (pvz. petražolėmis ir svogūnų laiškais).
       Recepto idėja - Jelenos blogas.


2014 m. gruodžio 28 d., sekmadienis

Pyragėliai su grybais



Reikės;
Kiaušiniai 1 vnt. + 1 vnt. aptepti pyragėlius
Pienas 200 ml
Mielės šviežios 30 g
Cukrus 2 v.š.
Druska 1 a.š.
Kepimo milteliai 1/2 a.š.
Aliejus 3 v.š.
Miltai 400-450 g
Sezamai 2 v.š.
Šaldyti grybai~
Svogūnai~

       Pieną pašildome iki kambario temperatūros, sudedame mieles ir cukrų ir paliekame keletui minučių. Kiaušinį išplakame su druska, pilame šiltą pieną, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame maišydami tešlą. Kai mikseriu jau nebeišeis maišyti, minkome rankomis. Tešla turi išlikti lipnoka, nepadauginkite miltų. Padarome iš tešlos rutulį, jį dedame į stiklinį indą išteptą aliejumi, uždengiame plėvele, praduriame skylutę ir dedame į šaldytuvą 1-1,5 val. pakilti.
       Įdarui grybus atšildome, apverdame sūdytame vandenyje. Keptuvėje ant aliejaus apkepiname smulkintą svogūną, dedame grybus, pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek apkepiname. Tada įdarą perdedame į lėkštę ir pilnai atvėsiname - negalima dėti karšto įdaro ant mielinės tešlos.
       Iš pakilusios darome blynelius, dedame grybų įdaro ir užspaudžiame. Siūle į apačią išdėliojame pyragėlius į kepimo skardą, patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis ir kepame 200 C orkaitėje, kol gražiai parus.
       Recepto šaltinis - Taip norėjau


2014 m. gruodžio 24 d., trečiadienis

Keksiukai su kremu



       Šituos keksiukus kepiau dukros šventei į darželį - tai turbūt pirmieji buvo vaikų "nušluoti" nuo stalo :) Pirmą kartą išbandžiau keksiukų telšą su kefyru - labai patiko.

20 vnt. reikės:
Kiaušiniai 3 vnt.
Sviestas 200 g
Cukrus 250 g
Kefyras 250 ml
Miltai 320 g
Kepimo milteliai 2 a.š.

Papuošimui: riebios grietinėlės, cukraus ir pabarstukų

     Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Supilame kefyrą, nuolat maišant įmušame po vieną kiaušinius. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišome tešlą (man gavosi miltų per daug, tai įpyliau šlakelį pieno). Popierines keksiukų formeles iki pusės pripildome tešlos ir kepame 200 C orkaitėje apie 20 min.
    Recepto idėja - Agnės užrašinė.


2014 m. gruodžio 23 d., antradienis

Virtas liežuvis



       Pas mus Kalėdos neįsivaizduojamos be virto liežuvio ir baltos mišrainės. Bet šiemet jau gerokai anksčiau užsimaniau ir vieną savaitgalį išviriau liežuvį ir padariau baltos mišrainės :)

Reikės:
Jaučio liežuvis 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Druska, juodieji pipirai ~
Lauro lapai 3 vnt.
Salierai 1 stiebas
Morkos 1 vnt.
Porai 1/4 vnt.

       Liežuvį įtriname prieskoniais - gausiai druska, pipirais, traiškytais česnakais ir lauro lapais, ir paliekame nakčiai pasimarinuoti. Kitą dieną dedame į puodą, užpilame dideliu kiekiu vandens ir pridedame prieskoninių daržovių - saliero, morkos, poro. Sultinį dar pagardiname druska, pipirais, lauro lapais, mėgiamomis žolelėmis ir verdame ant mažos ugnies 3 val. Išvirtą liežuvį panardiname į šaltą vandenį (kaip kiaušinius - taip lengviau nusilups). Pilnai atvėsiname, nulupame ir supjaustome.


2014 m. gruodžio 22 d., pirmadienis

Duoniukų užkandėlė su avokadu ir kreminiu sūreliu



Reikės:
Ruginiai duoniukai
Avokadas 1 vnt.
Kreminis sūrelis, pvz. česnakinis su žolelėmis
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos saldžiosios paprikos ~
Citrinos sulčių šlakelis

       Labai paprasta užkandėlė - tiesiog aptepame duoniukus sūreliu. Avokadus supjaustome skiltelėmis ir pašlakstome citrinos sultimis, kad neruduotų. Dedame po gabalėlį avokado ir pagardiname prieskoniais. 
        Recepto šaltinis - jelena-rimaviciene.blogspot.com



 

2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Čirviniai blynai



        Paskutinis pirkinys mūsų namuose - čirvinių blynų keptuvė. Ilgai svarsčiau, ar reikalingas dar vienas prietaisas virtuvėje, bet vis dėlto nusprendžiau, kad bus naudojamas. Visgi ir vaikui didžiulis džiaugsmas valgyti ne paprastus blynus, o gražias širdutes :) Beje, receptą pataikiau iš pirmo karto superinį, blynai gaunasi labai minkšti, purūs, rekomenduoju. Man nepatinka traškūs blynai, jeigu traškūs tada jau vafliai - belieka tik patiekimo su šviežiom braškėm ar bananais, šokoladiniu pagardu - ir gaunasi desertas!

Reikės:
Miltai 400 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Sviestas 125 g
Pienas 500 ml
Kepimo milteliai 6 g
Cukrus 25 g 
Druska žiupsnelis

       Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Po truputį maišant pilame pieną, po vieną įmušame kiaušinius. Sviestą ištirpiname ir kai šiek tiek pravės įmaišome į tešlą. Čirvinę keptuvę patepame trupučiu aliejaus, gerai įkaitiname ir kepame širdutes. Skanaus :)
        Recepto šaltinis - Mimi Thorisson.

2014 m. gruodžio 20 d., šeštadienis

Marinuoti vištienos sparneliai



Reikės:
Vištienos sparneliai 1 kg
Česnakai 3 sk.
Medus 1 v.š.
Pomidorų padažas 2 v.š.
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Čili milteliai 1/2-1 a.š.
Vorčesterio padažas 1 v.š.
Balzamiko actas 1 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Juodieji pipirai 1 a.š.

      Sumaišome marinatą iš nurodytų produktų. Užmarinuojame sparneliui ir laikome per naktį. Kepame orkaitėje 190 C temperatūroje, kol gražiai apskrus.
       Labai tiko prie keptų sparnelių pasigaminti Icebergo salotas su sūrio padažu (idėją radau pas Aguonėlę): suplakame 3 a.š. majonezo, 2 a.š. citrinų sulčių, 1 a.š. garstyčių, 1 v.š. Vorčesterio padažo, druskos, pipirų, truputėlį medaus arba cukraus, šiek tiek alyvuogių aliejaus, šlakelį vandens ir įmaišome gerą saują tarkuoto parmezano sūrio. Užpilame padažiuku Icebergo salotas, dar įmaišiau keletą pomidoriukų ir viskas! Skanaus!


2014 m. lapkričio 4 d., antradienis

Makaronų salotos su kumpiu




Reikės:
Makaronai 2 saujos
Pomidorai 1 vnt.
Agurkai 1 vnt.
Kumpelis 100 g (ėmiau vištos krūtinėlių vyniotinį)
Kukurūzai 1/2 ind.
Majonezas ~
Druska, juodieji pipirai

       Makaronus išverdame. Visus produktus supjaustome kubeliais ir sumaišome su majonezu. Pagardiname druska ir pipirais.
       Recepto šaltinis - Mamyčių klubas.