2015 m. vasario 17 d., antradienis

Grikių blynai



       Šiemet Užgavėnėms - blynai su grikiais :)

Reikės:
Kiaušiniai 2 vnt.
Virti grikiai 1 st.
Miltai 3-4 v.š.
Pienas 1/2 st.
Druska 1/2 a.š.
Cukrus 1 a.š.
Aliejus kepimui ~

       Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska, pilame pieną. Įmaišome grikius ir miltus. Kepame blynus įkaitintame aliejuje. Patiekiame su grietine.


2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

Vištienos sriuba su perlinėmis kruopomis



Reikės:
Vištienos su kaulu arba filė 500 g
Perlinės kruopos 1 st.
Bulvės 2 vnt.
Morkos 3 vnt.
Salierai 2 stiebai
Svogūnai 2 vnt.
Česnakai 2 sk.
Lauro lapai 2-3 vnt.
Čiobreliai~
Petražolės~
Druska, juodieji pipirai~

       Vištieną dedame į puodą vandens ir verdame sultinį - kai užvirs, nugraibome putas, įdedame po vieną morką, svogūną ir saliero stiebą, druskos, lauro lapų, prieskoninių žolelių ir verdame ant mažos ugnies 40-60 minučių.
       Tuo tarpu išsiverdame perlines kruopas. Susismulkiname likusias daržoves. Svogūną, salierą ir morką apkepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Kai išvirs sultinys, vištieną išgriebiame ir susmulkiname. Sultinį perkošiame. Į naują puodą pilame sultinio, šiek tiek gryno vandens, sudedame perlines kruopas, kubeliais pjaustytas bulves ir vištieną. Kai užvirs, pagardiname druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Sudedame apkepintas daržoves ir dar truputį paverdame, kol bulvės suminkštės. Labai skanu pabarstyti šviežiomis petražolėmis. Skanaus!

2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su kokosų drožlėmis



24 cm formai reikės:
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 150 g
Sviestas 100g
Kokosų drožlės 75 g
Miltai 170 g
Saldžiarūgščiai obuoliai 3 vnt.
Cukraus pudra 2 a.š.

       Kiaušinius išplakame su cukrumi. Ištirpiname sviestą ir šiek tiek praaušiname, supilame į kaiušinius. Įmaišome kokosų drožles ir miltus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome ketvirčiais. 
       Kepimo formą ištepame sviestu, supilame tešlą ir gražiai išdėliojame obuolių skilteles. Kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. arba, kol medinis pagaliukas patikrinus bus sausas. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra. Man šis pyragas skaniausias per naktį atvėsintas šaldytuve.


2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Traški saldžiarūgštė vištiena "Gua bao"

 

        Turėjau iš užsienio parsivežusi "Santa Maria" mišinį traškios žuvies arba vištienos kepimui ir nusprendžiau pagaliau išbandyti lietuvių taip pamėgtą kinišką "Gua bao" vištieną pasigaminti namuose. Na ir ką, gaila kad tik vieną pakelį parsivežiau ir pirkti Lietuvoje nemačiau, nes žiauriai gerai gavosi :) Beje, taip gaminau tik pusę vištienos gabalėlių. Kitą pusę palyginimui padariau pagal Beatos receptą su paprasčiausiu lietuvišku krakmolu - vištiena iškepė tikrai traški, man gal net per traški, per kieta ta krakmolo pluta pasirodė. Bet užtat padažas superinis, ir jame ilgiau vištienos gabalėliai "pamirkę" suminkštėtų. Tikrai labai skanu, rekomenduoju, tik va minusas - laiko prasme  tas gruzdinimas kažkaip ilgai užtrunka...
 
Reikės:
Vištienos filė 500 g (likusius 500 g kepiau su Santa Maria "Friturmix")
Bulvių krakmolas 4 v.š.
Druska ~
Aliejaus kepimui ~ (didelio kiekio)
Pomidorų padažas 3 v.š.
Cukrus 1 a.š.
Actas 1 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Česnakas 1 sk.
 
       Vištieną supjaustome 1 cm storio juostelėmis arba gabalėliais, truputį pasūdome. 3 šaukštus krakmolo užpilame 4 šaukštais šalto vandens, išmaišome. Gerai įkaitiname keptuvę (geriausiai tinka špižinė) su dideliu kiekiu aliejaus -bent iki pusės kraštų. Apvoliojame vištienos gabalėlius krakmolo mišinyje ir gruzdiname keptuvėje nedideliais kiekiais po keletą minučių iš abiejų pusių (nesugrūdame, kad galėtų iš visų pusių apsrusti). Iškepusią vištieną atidedame į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
       Tuo tarpu pasiruošiame garnyrus ir padažą. Padažui šaukštą krakmolo ištirpiname stiklinėje šalto vandens. Atskiroje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, dedame pomidorų padažą, cukrų, actą, pamaišome. Tada įspaudžiame česnako, įpilame sojos padažo ir krakmolo mišinį. Viską maišome medine mentele, kol padažas gražiai sutirštės (galima dapilti karšto vandens, jei per tirštas). Viskas - dedame į padažą vištienos gabalėlius, apvoliojame iš visų pusių ir tiekiame su ryžiais bei tradicinėmis saldžiarūgštėmis kopūstų salotomis.
 
 
 
 

2015 m. sausio 15 d., ketvirtadienis

Daržovių sriuba su kariu ir kokosų pienu



       Nors aš nesu didelė kokosų pieno gerbėja, bet šita sriuba man patiko - labai tinkanti žiemai, šildanti, aštri ir kartu kreminė.

Reikės:
Bulvės 4 vnt.
Morkos 3 vnt.
Žalieji žirneliai, šaldyti 1 st.
Švieži špinatai 50 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Kokosų pienas 1 skardinė
Vištienos arba daržovių sultinys 750-1000 ml
Karis 2 a.š.
Maltos aitriosios paprikos 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Prieskoniniai žalumynai (nebūtinai)
       Užverdame sultinį ir sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir morkas. Pakepiname smulkintą svogūną su česnaku, tada dedame kario miltelius ir dar minutę pakepame, kad atsiskleistų aromatas. Į puodą sudedame žirnelius ir paverdame, kol daržovės suminkštės. Tuomet dedame smulkintus špinatus, keptus svogūnus su kariu, pilame kokoso pieną. Pagardiname viską druska, pipirais, aitriosiomis paprikomis pagal skonį. Užverdame. Patiekiant galima dar pabarstyti kapotais žalumynais (pvz. petražolėmis ir svogūnų laiškais).
       Recepto idėja - Jelenos blogas.


2014 m. gruodžio 28 d., sekmadienis

Pyragėliai su grybais



Reikės;
Kiaušiniai 1 vnt. + 1 vnt. aptepti pyragėlius
Pienas 200 ml
Mielės šviežios 30 g
Cukrus 2 v.š.
Druska 1 a.š.
Kepimo milteliai 1/2 a.š.
Aliejus 3 v.š.
Miltai 400-450 g
Sezamai 2 v.š.
Šaldyti grybai~
Svogūnai~

       Pieną pašildome iki kambario temperatūros, sudedame mieles ir cukrų ir paliekame keletui minučių. Kiaušinį išplakame su druska, pilame šiltą pieną, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame maišydami tešlą. Kai mikseriu jau nebeišeis maišyti, minkome rankomis. Tešla turi išlikti lipnoka, nepadauginkite miltų. Padarome iš tešlos rutulį, jį dedame į stiklinį indą išteptą aliejumi, uždengiame plėvele, praduriame skylutę ir dedame į šaldytuvą 1-1,5 val. pakilti.
       Įdarui grybus atšildome, apverdame sūdytame vandenyje. Keptuvėje ant aliejaus apkepiname smulkintą svogūną, dedame grybus, pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek apkepiname. Tada įdarą perdedame į lėkštę ir pilnai atvėsiname - negalima dėti karšto įdaro ant mielinės tešlos.
       Iš pakilusios darome blynelius, dedame grybų įdaro ir užspaudžiame. Siūle į apačią išdėliojame pyragėlius į kepimo skardą, patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis ir kepame 200 C orkaitėje, kol gražiai parus.
       Recepto šaltinis - Taip norėjau


2014 m. gruodžio 24 d., trečiadienis

Keksiukai su kremu



       Šituos keksiukus kepiau dukros šventei į darželį - tai turbūt pirmieji buvo vaikų "nušluoti" nuo stalo :) Pirmą kartą išbandžiau keksiukų telšą su kefyru - labai patiko.

20 vnt. reikės:
Kiaušiniai 3 vnt.
Sviestas 200 g
Cukrus 250 g
Kefyras 250 ml
Miltai 320 g
Kepimo milteliai 2 a.š.

Papuošimui: riebios grietinėlės, cukraus ir pabarstukų

     Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Supilame kefyrą, nuolat maišant įmušame po vieną kiaušinius. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišome tešlą (man gavosi miltų per daug, tai įpyliau šlakelį pieno). Popierines keksiukų formeles iki pusės pripildome tešlos ir kepame 200 C orkaitėje apie 20 min.
    Recepto idėja - Agnės užrašinė.


2014 m. gruodžio 23 d., antradienis

Virtas liežuvis



       Pas mus Kalėdos neįsivaizduojamos be virto liežuvio ir baltos mišrainės. Bet šiemet jau gerokai anksčiau užsimaniau ir vieną savaitgalį išviriau liežuvį ir padariau baltos mišrainės :)

Reikės:
Jaučio liežuvis 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Druska, juodieji pipirai ~
Lauro lapai 3 vnt.
Salierai 1 stiebas
Morkos 1 vnt.
Porai 1/4 vnt.

       Liežuvį įtriname prieskoniais - gausiai druska, pipirais, traiškytais česnakais ir lauro lapais, ir paliekame nakčiai pasimarinuoti. Kitą dieną dedame į puodą, užpilame dideliu kiekiu vandens ir pridedame prieskoninių daržovių - saliero, morkos, poro. Sultinį dar pagardiname druska, pipirais, lauro lapais, mėgiamomis žolelėmis ir verdame ant mažos ugnies 3 val. Išvirtą liežuvį panardiname į šaltą vandenį (kaip kiaušinius - taip lengviau nusilups). Pilnai atvėsiname, nulupame ir supjaustome.


2014 m. gruodžio 22 d., pirmadienis

Duoniukų užkandėlė su avokadu ir kreminiu sūreliu



Reikės:
Ruginiai duoniukai
Avokadas 1 vnt.
Kreminis sūrelis, pvz. česnakinis su žolelėmis
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos saldžiosios paprikos ~
Citrinos sulčių šlakelis

       Labai paprasta užkandėlė - tiesiog aptepame duoniukus sūreliu. Avokadus supjaustome skiltelėmis ir pašlakstome citrinos sultimis, kad neruduotų. Dedame po gabalėlį avokado ir pagardiname prieskoniais. 
        Recepto šaltinis - jelena-rimaviciene.blogspot.com



 

2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Čirviniai blynai



        Paskutinis pirkinys mūsų namuose - čirvinių blynų keptuvė. Ilgai svarsčiau, ar reikalingas dar vienas prietaisas virtuvėje, bet vis dėlto nusprendžiau, kad bus naudojamas. Visgi ir vaikui didžiulis džiaugsmas valgyti ne paprastus blynus, o gražias širdutes :) Beje, receptą pataikiau iš pirmo karto superinį, blynai gaunasi labai minkšti, purūs, rekomenduoju. Man nepatinka traškūs blynai, jeigu traškūs tada jau vafliai - belieka tik patiekimo su šviežiom braškėm ar bananais, šokoladiniu pagardu - ir gaunasi desertas!

Reikės:
Miltai 400 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Sviestas 125 g
Pienas 500 ml
Kepimo milteliai 6 g
Cukrus 25 g 
Druska žiupsnelis

       Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Po truputį maišant pilame pieną, po vieną įmušame kiaušinius. Sviestą ištirpiname ir kai šiek tiek pravės įmaišome į tešlą. Čirvinę keptuvę patepame trupučiu aliejaus, gerai įkaitiname ir kepame širdutes. Skanaus :)
        Recepto šaltinis - Mimi Thorisson.

2014 m. gruodžio 20 d., šeštadienis

Marinuoti vištienos sparneliai



Reikės:
Vištienos sparneliai 1 kg
Česnakai 3 sk.
Medus 1 v.š.
Pomidorų padažas 2 v.š.
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Čili milteliai 1/2-1 a.š.
Vorčesterio padažas 1 v.š.
Balzamiko actas 1 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Juodieji pipirai 1 a.š.

      Sumaišome marinatą iš nurodytų produktų. Užmarinuojame sparneliui ir laikome per naktį. Kepame orkaitėje 190 C temperatūroje, kol gražiai apskrus.
       Labai tiko prie keptų sparnelių pasigaminti Icebergo salotas su sūrio padažu (idėją radau pas Aguonėlę): suplakame 3 a.š. majonezo, 2 a.š. citrinų sulčių, 1 a.š. garstyčių, 1 v.š. Vorčesterio padažo, druskos, pipirų, truputėlį medaus arba cukraus, šiek tiek alyvuogių aliejaus, šlakelį vandens ir įmaišome gerą saują tarkuoto parmezano sūrio. Užpilame padažiuku Icebergo salotas, dar įmaišiau keletą pomidoriukų ir viskas! Skanaus!


2014 m. lapkričio 4 d., antradienis

Makaronų salotos su kumpiu




Reikės:
Makaronai 2 saujos
Pomidorai 1 vnt.
Agurkai 1 vnt.
Kumpelis 100 g (ėmiau vištos krūtinėlių vyniotinį)
Kukurūzai 1/2 ind.
Majonezas ~
Druska, juodieji pipirai

       Makaronus išverdame. Visus produktus supjaustome kubeliais ir sumaišome su majonezu. Pagardiname druska ir pipirais.
       Recepto šaltinis - Mamyčių klubas.

2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Kokosiniai - šokoladiniai sausainukai



       Express sausainukai, kuriems tereikia vos 3 ingredientų. Nieko čia labai ypatingo, bet kai labai norisi kažkokio saldėsio prie arbatos - apsidžiaugiau visko suradusi virtuvės spintelėse :)

Reikės:
Kokoso drožlės 1,5 st.
Juodasis šokoladas 0,5 st.
Kiaušiniai 3 vnt.

       Kiaušinius išplakame. Šokoladą sukapojame ir viską sumaišome su kokokso drožlėmis. Kepimo skardą išklojame kepimo popieirumi, dedame po šaukštą kokosinės masės, šakute paspaudžiame šonus prilaikant pirštais, kad gautume lygius sausainiukus. Kapame 180 C orkaitėje 20-25 min.
       Recepto šalitinis - Sally Asher.

2014 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Graikiškai įdarytos cukinijos



       Labai patiko taip įdarytos cukinijos - su jautienos faršu, pomidorais ir fetos sūriu.

Reikės:
Cukinijos 3-4 vnt.
Malta jautiena 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Pomidorai 8 vnt.
Fetos sūris 70 g
Alyvuogės 10 vnt.
Šviežios petražolės, mėtos - pluoštelis (mėtų nedėjau)
Provanso žolelės 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus ~

Sūrio padažui:
Sviestas 1 v.š.
Miltai 1 v.š.
Pienas 300 ml
Sūris fermentinis 75 g
Muskato riešutas ~

       Cukinijas perpjauname išilgai pusiau ir išskobiame. Pomidorus nuplikome ir susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Tuomet dedame mėsą ir apkepame. Suberiame pusę pomidorų, smulkintas žoleles ir pusę prieskonių. Išmaišome ir dar šiek tiek patroškiname. Iškeptą įdarą nukeliame nuo ugnies, įmaišome pjaustytas alyvuoges ir sutrupiname fetos sūrį.
       Kitame puodelyje ištirpiname sviestą, suberiame miltus, išplakame šluotele, kad neliktų gumulėlių ir užpilame karštu pienu. Maišome, kol padažas sutirštės. Suberiame tarkuotą sūrį, pagardiname druska, pipirais ir muskato riešutu.
       Pomidorų padažui patroškiname likusius pomidorus, smulkintas išskobtas cukinijas su likusiu šaukštu Provanso žolelių, įtrupiname sultinio kubelį. Kai daržovės išsitroškins, sutriname blenderiu. Pilame pomidorų padažą ant kepimo formos dugno, sudedame cukinijas, įdarytas mėsos troškiniu. Ant viršaus užpilame sūrio padažą. Kepame 180 C orkaitėje 55 min. Skanaus!
      Recepto šaltinis - ColruytEnCuisine.




2014 m. spalio 31 d., penktadienis

Orkaitėje kepti patisonai



       Negalėjau patikėti, kad iš to beskonio patisono įmanoma iškepti tokias skanias lazdeles! Čia gal labiau būtų kaip garnyras, bet mes prisikepėme su vaiku ir valgėme tiesiog vienas, kaip bulvių lazdeles :)
 
Reikės:
Patisonas 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Druska 1 a.š.
Maltos paprikos 1/2 a.š.
Karis 1/2 a.š.
Kalendra 1/2 a.š.
Česnakas 2 sk.
Juodieji pipirai ~
       Patisoną nulupame ir supjaustome juostelėmis. Dubenyje sumaišome aliejų, prieskonius, įspaudžiame česnako skilteles. Suberiame patisonų juosteles ir gerai išmaišome rankomis.
       Kepimo skardą išklojame folija. Kepame 180 C orkaitėje apie 20 min.
       Recepto šaltinis - Popotes et cocottes.
 
 

2014 m. rugsėjo 16 d., antradienis

Varškės keksiukai su rabarbarais


      Kepti daugybę kartų, galima sakyti visi šios vasaros rabarbarai suėjo šiems keksiukams... Varškės tešla labiau primena ne keksiukus, bet varškės spurgas.

Reikės:
Rabarbarai 2-3 stiebai
Varškė 180 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 225 g
Cukrus 135 g
Pasukos 95 ml
Sviestas 150 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Vanilės / vanilinio cukraus~

       Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Sumušame kiaušinius, vanilinį cukrų. Sudedame varškę ir pasukas. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą. Suberiame pjaustytus rabarbarus.
       Kepame 180 C orkaitėje apie 25 minutes - kol gražiai paruduos. Keksiukų išeina apie 14 vnt. , todėl aš šalia standartinės formos, dar užpildžiau tešla kelias vaikiškas "meškiukų" formeles.



       Recepto šaltinis - Tarp vėjo gūsių.




 

2014 m. rugpjūčio 16 d., šeštadienis

Lašiša užkepta su špinatais ir bulvėmis



       Šitaip apkeptą lašišą su bulvėmis kirto net mano darželinukė :)
 
Reikės:
Lašišos filė 600 g
Buvės 800 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 1 sk.
Šaldyti špinatai 400 g
Garstyčios 1 v.š.
Grietinėlė 100 g
Žolelių prieskoniai ~
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus ~
 
       Bulves nulupame, supjaustome storais griežinėliais ir apverdame sūdytame vandenyje. Svogūną ir česnaką susmulkiname ir apkepame ant trupučio aliejaus. Sudedame į keptuvę smulkintus špinatus ir patroškiname, kol sukris. Pagardiname druska, pipiriais.
       Kepimo formą ištepame aliejumi ir sudedame bulvių riekeles. Sudėti troškintus špinatus ir lašišos filė gabalėlius (žuvį įtriname prieskoniais). Padažui paviriname minutėlę grietinėlę su mėgiamais žolelių prieskoniais ir šlakeliu vandens. Užpilame padažu apkepą ir kepame 200 C orkaitėje 30 minučių.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Frau von Heute".


 

2014 m. rugpjūčio 10 d., sekmadienis

Keptų daržovių ir vištienos salotos su makaronais

 

       Makaronų patiekalų su visokiais padažais nelabai mėgstu, bet štai salotos su makaronais man įtinka beveik visada ir visos. Šįkart turėjau keptos vištienos likučių ir sukūriau tokias salotas.

Reikės:
Makaronai 1 st.
Vištienos krūtinėlė (kepta) 1/2 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Paprikos 1/2 vnt.
Feta sūris 30 g
Pomidorai 2-3 vnt.
Alyvuogės juodos sauja
Druska, juodieji pipirai ~
Grilio prieskoniai~
Česnakas 2 sk.
Alyvuogių aliejus ~

       Daržoves stambiai supjaustome ir sudedame į kepimo skardą. Pašlakstome druska, pipirais, trintu česnaku, mėgiamais grilio prieskoniais ir alyvuogių aliejumi. Kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Makaronus išverdame ir perliejame šaltu vandeniu.
     Sumaišome keptas daržoves su vištiena, makaronais, pomidorais ir alyvuogėmis. Viską pagardiname druska, juodaisiais pipirais, alyvuogių aliejumi. Ant viršaus pasmulkiname fetos sūrio, šviežių bazilikų. Skanaus!
 

2014 m. liepos 30 d., trečiadienis

Biskvitinis pyragėlis



       Labai paprastas, bet skanus desertas! Iš esmės tai reikia tiesiog išsikepti biskvitą, o su kuo patieksite - jau fantazijos reikalas. Aš pabarsčiau cukraus pudra, ir patiekiau su braškėm ir ledais!

Biskvitas 20x22 cm formai:
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 180 g
Cukrus 100 g
Druska žiupsnelis
Kepimo milteliai 2 a.š.
Pienas 4 v.š.
Augalinis aliejus 100 ml
Baltas desertinis vynas 2 v.š.
Citrinos žievelė 1 a.š.

       Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į baltymus įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tuomet įmaišome trynius, citrinos žieveles, aliejų, vyną ir pieną. 
         Kepimo skardą išklojame popieriumi ir supilame tešlą. Kepame biskvitą 180 C orkaitėje apie 35-40 min. Ataušiname ir pabarstome cukraus pudra.
         Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2014 m. liepos 29 d., antradienis

Lazanija su žuvimi

 

       Aš gaminau su lydekaitėmis, bet galima naudoti bet kokių žuvų filė, puikiai tiktų ir lašiša.

Reikės:
Lydekos filė 250 g
Pomidorai 3 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Salierai 1 stiebas
Česnakas 2 sk.
Grietinėlė 2-3 v.š.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Lazanijos lakštai ~
Mocarela 1 rutuliukas
Fermentinis sūris 125 g
Krapai, petražolės ~
Bazilikai ~
Žuvies prieskoniai
Druska, juodieji pipirai
Alyvuogių aliejus

       Pirmiausia mažame puodelyje pasiruošiame naminį pomidorų padažą. Ant šlakelio aliejaus pakepiname smulkintą svogūną ir salierą. Nuplikytus ir nuluptus pomidorus supjaustome kubeliais, sudedame prie svogūnų. Pagardiname druska, pipirais, pomidorų pasta ir troškiname ant mažos ugnies 15 min. Jeigu pritrūksta drėgmės, įpilame porą šaukštų žuvies sultinio. Paskui įmaišome smulkintų šivežių bazilikų.
       Žuvies filė supjaustome gabaliukais ir dedame į pudą su trupučiu vandens. Pasūdome, beriame žuvies prieskonių ir apverdame žuvį. Paskui nukošiame, sultinį pasiliekame.
       Keptuvėje apkepiname likusį svogūną ir česnako skilteles. Sudedame žuvį, pilame keletą šaukštų žuvies sultinio ir grietinėlės. Pabaigoje įmaišome kapotas žoleles.
       Į kepimo formą pilame porą šaukštų sultinio ir pomidorų padažo. Dedame lazanijos lakštus, ant jų - pašlakstome žuvies sultinio, dedame troškintos žuvies, pomidorų padažo ir truputį tarkuoto sūrio bei mocarelos kubelių. Sudedame 3 tokius sluoksnius. Viršų gausiai apibarstome tarkuotu sūriu ir likusia mocarela. Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min.