2016 m. balandžio 30 d., šeštadienis

Pica su baklažanais ir kalakutiena


 

      Šiandien išbandžiau picos mišinį iš "Kauno grūdų".  Picos pagrindas gavosi minkštas, nors ir iškočiojau gana plonai. Kas labiausiai patiko - jam kildinti pakako vos 30 minučių. Šiaip jau eilinę savaitės dieną grįžus po darbo nesiimčiau gaminti picos arba kitų mielinių kepinių, nes tešlai iškilti reikia nemažai laiko ir minkymo (duonkepe nesinaudoju). O šitą mišinį - viens du, užmaišiau su šiltu vandeniu ir aliejumi. Kol tešla pakilo, per tą pusvalanduką pasiruošiau visus produktus įdarui, gerai įkaitinau orkaitę ir pašoviau. Beje, įdaras su baklažanais buvo visiška improvizacija, bet gavosi superinė kombinacija - antrąkart kepčiau užsimerkus ir nieko nekeisčiau :)

2-3 picoms reikės:
Mišinys picai 1 pak. ("Kauno grūdų" yra 470 g)
Alyvuogių aliejus 50 ml
Baklažanai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Rūkyta kalakutienos krūtinėlė 150 g
Tarkuotas "Džiugo" sūris 50 g
Mocarela 130 g
Alyvuogės sauja
Česnakas 2 sk.
Grietinė 4 v.š.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Raudonėliai~

       Į dubenį suberiame picos mišinį, užpilame puodeliu šilto vandens ir alyvuogių aliejumi. Išminkome, uždengiame plėvele ir paliekame šiltai 30 min., kad pakiltų.
       Per tą laiką pasiruošiame produktus įdarui. Baklažaną supjaustome griežinėliais, pabarstome druska, palaikome 10 min., kad ištrauktų kartumą. Tada nusausiname popieriniu rankšluosčiu, sudedame ant folija išklotos skardos. Pašlakstome aliejumi, juodaisiais pipirais ir kepame 180 C orkaitėje 15 min. Pomidorus ir kalakutieną supjaustome griežinėliais, alyvuoges - pusiau. Grietinę sumaišome su pomidorų pasta, įspaudžiame česnako, druskos ir išmaišome. Pakilusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalo, perminkome ir iškočiojame į 2 didelius papločius (arba 3 mažesnes). Papločius dedame į kepimo skardą, pateptą aliejumi. 
       Abi picas aptepame česnakiniu padažu, ant viršaus išdėliojame pomidorus ir užbarstome Džiugo sūriu. Dedame baklažanus, kalakutieną, mocarelos kubelius ir alyvuoges. Pagardiname raudonėliais ir juodaisiais pipirais. Kepame 200 С orkaitėje 20-25 min.